Τοπικά

Μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στον Αγ. Νικόλαο

e498bf5e-30de-485c-b862-ed63bfb86dc9

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 6:30 στην Πλ.Αγίου Νικολάου και σε αυτήν συμμετείχαν εκατοντάδες πολιτών.  Στην ανακοίνωσή του του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ανέφερε: “Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, έδωσαν απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης που επιδιώκει να εμφανίσει τους εργαζόμενους συνένοχους στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, στο κλίμα συναίνεσης των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά κέντρα, να πάρουν απόφαση για νέα απεργία τον Γενάρη για το ασφαλιστικό, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί”.

8f039dbe-9441-439e-9d83-f348eae8c1a3

Στη συγκέντρωση ομιλία απεύθυνε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Τασσολάμπρου Χρυσούλα και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση με την καθιερωμένη πια απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος  ψηφίζει σήμερα στη Βουλή το νέο πακέτο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο για να παραδοθούν στα διάφορα επιχειρηματικά «αρπακτικά» τα «κόκκινα» δάνεια, ακόμα και για την πρώτη κατοικία, καθώς και διατάξεις που επιτίθενται στους δημοσίους υπαλλήλους, αναθεωρούν συμβάσεις οδικών αξόνων, προβλέποντας μερικές ακόμα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους κατασκευαστικούς επιχειρηματικούς ομίλους, καθιερώνουν κλειστούς προϋπολογισμούς στα φάρμακα και άλλα προκλητικά.

Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο από αυτά που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα, που να αναιρεί έστω και μια παρωνυχίδα απ’ όσα έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, το σύνολο των μέτρων είτε αφορούν στη φορολογία, τις ιδιωτικοποιήσεις και απελευθερώσεις τομέων της οικονομίας, είτε το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και άλλα, έρχονται να προσθέσουν νέα βάρη στο λαό. Δημιουργούν ταυτόχρονα το επόμενο σκαλοπάτι για να κλιμακωθεί η επίθεση με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά τον αμέσως επόμενο μήνα.

c8d81375-2d3e-45a5-8c4d-47000d4c8b31

Η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κρύβουν ότι αυτά και άλλα μέτρα έχουν στόχο τη διασφάλιση της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Πάνω εκεί κονταροχτυπιούνται για το αν ορισμένα από τα μέτρα είναι «υφεσιακά» ή «σπάταλα», για το αν οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, για το αν οι μεταρρυθμίσεις στη δομή του κρατικού μηχανισμού είναι αποδοτικές ή όχι, και σε ποιο βαθμό.

Καμιά συναίνεση, λοιπόν, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή που δέχεται η εργατική-λαϊκή οικογένεια, με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το τσεκούρι στα επιδόματα θέρμανσης, τις συνεχείς περικοπές σε δικαιούχους και ανέργους, τις περικοπές σε επιδόματα ανεργίας, και μάλιστα σε περίοδο εκτεταμένης ανεργίας.

Τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίθεση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους. Να απαντηθεί η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια. Να απαντηθεί η εργοδοτική τρομοκρατία που κορυφώνεται σε κάθε κλάδο.

Κρίνουν όλοι τα μέτρα από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου και ταυτόχρονα προβληματίζονται για το πώς θα διαχειριστούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια που αντικειμενικά διαμορφώνεται.

Αυτό το παίρνει υπόψη της η κυβέρνηση, τόσο στους σχεδιασμούς όσο και στην επιχειρηματολογία της. Δε διστάζει, μάλιστα, να ρίξει στην αρένα της προπαγάνδας το φόβο και την ανησυχία που προκαλούν οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που πυκνώνουν, την ίδια βέβαια στιγμή που συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η σφοδρότητα των μέτρων που έρχονται, η σημασία που έχει για το κεφάλαιο να περάσουν όλα και χωρίς καθυστέρηση και η ρευστότητα που αντικειμενικά υπάρχει στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα, είναι αυτά που καθορίζουν την προσπάθεια του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και δυνάμεων να παρέμβουν με κάθε τρόπο στο κίνημα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το