Τοπικά

14.000 φορολογικές δηλώσεις υποβλήθηκαν στη Μαγνησία – Υπολογίζονται στο 10% μέχρι στιγμής 

Στις 14.000 περίπου ανέρχονται οι φορολογικές δηλώσεις από φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από τη Μαγνησία για τη φετινή χρονιά. Η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει και, όπως φαίνεται, οι περισσότεροι θα προστρέξουν μέχρι τέλος Ιουνίου για να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους.
Βέβαια ενόψει της υποβολής των δικαιολογητικών για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, αφού σε ένα μικρό σχετικά χρονικό διάστημα πολύς κόσμος θα υποβάλει τη φορολογική δήλωση και παράλληλα θα καταθέτει τα δικαιολογητικά του, προκειμένου να ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας κ. Νίκος Πουμάνας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» του 9,86 τόνισε πως «μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί το 10% των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή περίπου 14.000 από τις 120.000 και πλέον που γίνονται κάθε χρόνο από τη Μαγνησία. Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. Πέρυσι βέβαια είχε δοθεί μια παράταση ενός μηνός περίπου. Για ακόμη μια χρονιά φαίνεται πως όλος ο κόσμος θα ενδιαφερθεί να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση, καθώς θα πλησιάζουμε στην εκπνοή της προθεσμίας. Οι περισσότεροι που έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση μέχρι στιγμής είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι στους οποίους έχουν ήδη παρακρατηθεί οι φόροι».
Η πληρωμή για όσους βγαίνει χρεωστικό το εκκαθαριστικό, θα γίνει σε τρεις διαφορετικές δόσεις.

Ο κ. Πουμάνας είπε πως σχέση με πέρυσι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές παρά μόνο ότι υποχρεωτικά θα εκδοθούν δύο διαφορετικά εκκαθαριστικά για τους συζύγους.
Αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων ο κ. Πουμάνας δήλωσε πως «ήταν κάτι που ανέμενε ο κόσμος εδώ και τρία χρόνια. Με την ψήφιση του νόμου θα ανοίξουν και οι αντίστοιχες πλατφόρμες, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα είναι εύκολο να ενταχθούν οι οφειλέτες στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Το ζήτημα είναι να μπορούν να τις τηρήσουν και να είναι συνεπείς με τη μηνιαία πληρωμή της κάθε δόσης. Και το λέμε αυτό, γιατί έχουμε δει και από προηγούμενες ρυθμίσεις που υπήρξαν, όπως με τις 100 δόσεις προς την εφορία, ότι εύκολα ο κόσμος εντασσόταν στη ρύθμιση, αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό κατάφερνε και έφτανε μέχρι το τέλος πληρώνοντας κανονικά».
Ο κ. Πουμάνας εκτίμησε πως και για τη διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για τις 120 δόσεις οι οφειλέτες θα απευθύνονται στους λογιστές και τους φοροτεχνικούς για να εξυπηρετηθούν.
Σημειώνεται πως στα ταμεία, την εφορία και τους Δήμους χρωστούν πάνω από 4.000.000 άτομα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το