Photo Gallery, Τοπικά

Ψηφίστηκε η κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης

Το ποσό του 1,2 εκ. ευρώ θα απαιτηθεί για την κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης

Στο κτίριο του σκευοφυλακίου στον «Κούκο» θα δημιουργηθεί το κέντρο αποτέφρωσης του Δήμου Βόλου, η κατασκευή του οποίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την υποδομή θα απαιτηθεί 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα από αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διαχείριση του έργου μπορεί να γίνει και από ιδιώτες.

Η κ. Ζέττα Μακρή που ψήφισε «λευκό» για τη χωροθέτηση του έργου ξεκαθάρισε πως εκπροσωπεί τον εαυτό της.

Η ίδια χαρακτήρισε την εισήγηση που κατέθεσε ο κ. Μόσχος ελλιπέστατη.

«Εγώ είμαι χριστιανή και η απόφαση της εκκλησίας που είναι αντίθετη στην καύση εμένα με επηρεάζει», είπε και τόνισε ότι κατά την εκτίμησή της η επένδυση δεν θα αποδώσει.

«Είναι θέμα συνείδησης και προσωπικής επιλογής του καθενός», υποστήριξε ο κ. Νίκου εκ μέρους του ΚΚΕ και τόνισε ότι η καύση είναι αξιοπρεπής τρόπος «φυγής». Η παράταξή του τόνισε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί με μεγάλη καθυστέρηση και ψήφισε θετικά.

Θετικά για τη δημιουργία του κέντρου αποτέφρωσης ψήφισε και η παράταξη του κ. Πατσιαντά. Ο κ. Κλημόπουλος τόνισε πως η πρόταση στηρίζεται χωρίς συζήτηση.

Την απόφαση να δημιουργηθεί το κέντρο υπερασπίστηκε ο Δήμαρχος Βόλου και σημείωσε πως η πολιτική απόφαση της καύσης νεκρών λήφθηκε όταν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ., δίνοντας μια έμμεση απάντηση στην κ. Ζέττα Μακρή. Όπως είπε, η εκκλησία δεν είναι αντίθετη με τη δημιουργία του κέντρου, αλλά σύμφωνα με την απόφασή της δεν θα υπάρχει εξόδιος ακολουθία σε εκείνον που θα επιλέξει την καύση. Τέλος, σημείωσε ότι θα γίνει μελέτη για το χρηματοδοτικό σχήμα της κατασκευής του έργου.

Η κ. Ζέττα Μακρή έθεσε και το ζήτημα της απόφασης να μην γίνονται ταφές την Κυριακή και ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με απαγόρευση καταβολής υπερωριών άνω των 20 ωρών το μήνα, είναι μια αναγκαστική επιλογή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το