Photo Gallery, Τοπικά

Αντιπαράθεση στο Δ.Σ. Αλμυρού για τα οικονομικά πρώην Δήμου Σούρπης

Κάτοικοι της Σούρπης αποδοκιμάζουν τον πρώην Δήμαρχό της

Στη δεύτερη συνεχή προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου κ. Ευάγ. Χατζηκυριάκου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρ. Βούλγαρη, εξελίχθηκε η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού που επρόκειτο να συζητήσει για τα όσα πρωτοφανή αναφέρουν στην έκθεσή τους για τον πρώην Δήμο Σούρπης (οικονομικά έτη 2009 και 2010) οι Ορκωτοί Λογιστές.

Η στάση της πλειοψηφίας να υπερψηφίσει απολογισμούς και ισολογισμούς του πρώην Δήμου Σούρπης για τα έτη 2009 και 2010 επί Δημαρχίας του κ. Κων. Καραγκιόζογλου, νυν συμβούλου της μειοψηφίας, δεν έτυχε της καθολικής αποδοχής των μελών της και δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι κ.κ. Πριάγγελος και Δεληστάθης, καταψήφισαν τα θέματα ενώ από τη συνεδρίαση είχε αποχωρήσει και κ. Σαβ. Τσόγκας, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.

«Δεν θα νομιμοποιήσω με θετική μου ψήφο θέματα που χρήζουν έρευνας,  παρατυπίες και απάτες. Για απάτη ολκής έκανε λόγο η έκθεση Τσαμπίρα, για πρωτοφανή πράγματα μιλάνε στην έκθεσή τους οι Ορκωτοί Λογιστές. Υπάρχουν και δείγματα εμπλοκής και διοικητικών υπαλλήλων με τους γραφικούς τους χαρακτήρες σε τιμολόγια εργολάβων. Τραγικά πράγματα. Οι μέρες είναι πονηρές. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που δεν αποτυπώνονται στην έκθεση», τόνισε ο δημοτικό σύμβουλος που εκλέγεται στη Σούρπη κ. Γ. Πριάγγελος, ενώ και κάτοικοι της περιοχής γιουχάισαν τον πρώην Δήμαρχο Σούρπης κ. Καραγκιόζογλου, φωνάζοντάς του «ντροπή, ντροπή»  όταν χτυπώντας το χέρι στο έδρανο έλεγε: «Εγώ θέλω Δικαστήριο. Λέγονται αναλήθειες εδώ. Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα. Δεν θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Δικαστήριο».

Αντιπαράθεση είχε όμως ο πρώην Δήμαρχος Σούρπης για μια ακόμη φορά με το «συνάδελφό» του στην ομάδα μειοψηφίας, δημοτικό σύμβουλο κ. Δημ. Εσερίδη.
«Σημεία και τέρατα αναφέρει η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών η οποία δεν αναγνώστηκε στο Συμβούλιο», τόνισε ο κ. Εσερίδης για να προσθέσει: «Κάποιοι που ήταν υπεύθυνοι για τη διαχείριση δημοτικού χρήματος, άπλωσαν τα πόδια τους έξω από το πάπλωμα. Ο Δήμος έχει καθυστερήσει δύο χρόνια, δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτά που λέει η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών είναι πρωτόγνωρα. Ένα σωρό επισημάνσεις που πρέπει να διερευνηθούν. Φως σε όλα. Δεν ξέρουμε τι γίνεται με την ΕΔΕ στον πρώην Δήμο Σούρπης, ούτε για το χρέος που φόρτωσε στο Δήμο Αλμυρού».

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημ. Τσούτσας είπε πως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη και πως το «φέσι» του πρώην Δήμου Σούρπης στο νέο Δήμο Αλμυρού είναι 1.850.000 ευρώ, το οποίο αναλύεται σε 953.000 ευρώ δάνεια, 346.000 ευρώ οφειλές σε αιρετούς και 666.000 ευρώ περίπου οφειλές σε προμηθευτές.

«Να πείτε και πόσα χρέη άφησε ο Καποδιστριακός Δήμος Αλμυρού, πόσα ο πρώην Δήμος Πτελεού και από πότε έχουν συσσωρευτεί τα χρέη», ζήτησε ο κ. Καραγκιόζογλου από τον κ. Τσούτσα.

«Άμα είναι λογιστικό το χρέος και 5 εκατ. ευρώ να είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης είναι μέρα με τη νύχτα οι πηγές που διαμορφώνουν ένα χρέος σε ένα Δήμο. Αν υπήρχαν έργα του ΘΗΣΕΑ που σταμάτησαν για παράδειγμα και δημιουργούν χρέος, είναι διαφορετικό να προκληθεί αυτό από άλλη αιτία. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του χρέους και όχι στην ποσότητα», έσπευσε να διευκρινίσει ο Δήμαρχος. Περισσότερο σαφής ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Ηλ. Τσαμπίρας τονίζοντας πως στις χρήσεις του 2008 και 2009, τα χρέη του πρώην Δήμου Σούρπης, ήταν περίπου 100.000 ευρώ, αλλά εκτινάχτηκαν το 2010 κοντά στο 1.000.000 ευρώ, χρονιά στην οποία ο Δήμος Σούρπης παρουσιάζει μια άλλη εικόνα με εκτίναξη σχεδόν όλων των οικονομικών μεγεθών.

«Οτιδήποτε είναι να γίνει, να γίνει. Ήδη έχει μπει στο παιχνίδι το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και η Εισαγγελία. Να τελειώνουμε και τίποτα άλλο», ανέφερε εκφράζοντας τη δυσφορία του ο πρώην Δήμαρχος Σούρπης κ. Καραγκιόζογλου.

«Οι παρατηρήσεις των Ορκωτών Λογιστών είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να δούμε το θέμα με νηφαλιότητα και σύσσωμα να προχωρήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να εκτονωθούμε εδώ», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Αντιπαράθεση Χατζηκυριάκου-Βούλγαρη

Σφοδρή επίθεση κατά του κ. Χρ. Βούλγαρη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος με αφορμή επισήμανση του πρώτου για τους Ορκωτούς Λογιστές. «Όταν πληρώνονταν από τον Καραγκιόζογλου στον τότε Δήμο Σούρπης, ο Δήμος δεν έχει πρόβλημα. Τώρα που πληρώνονται από το Δήμο Αλμυρού, υπάρχει πρόβλημα στον πρώην Δήμο Σούρπης. Η δουλειά τους είναι πολύ καλή και συμφωνούμε να δοθεί αρμοδίως, όπως και οι άλλες εκθέσεις. Όταν όμως εμείς ζητήσαμε να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος από τους Ορκωτούς σε έργα του νέου Δήμου Αλμυρού, σε αναθέσεις του κ. Δημάρχου, τότε δεν μπορούσαν να κάνουν τέτοια δουλειά γιατί «ήταν πέρα από την ελεγκτική διαδικασία». Ε, βέβαια, αφού πληρώνονται από το Δήμαρχο. Πήγαν ποτέ έστω δειγματοληπτικά να δουν αν οι συμβάσεις που υπογράφει ο Δήμαρχος με προμηθευτές κατατίθενται στην Εφορία, όπως προβλέπει η νομοθεσία και σωστά το σχολιάζουν στην έκθεση για τη Σούρπη; Όχι. Εξέτασαν δειγματοληπτικά, όπως προτείναμε κάποιο έργο του Δήμου Αλμυρού; Όχι».

«Με το ζόρι ενόχους δεν θα βγάλεις εδώ μέσα. Εκνευρίζομαι. Λες ψέματα. Είσαι μεγάλος ψεύτης Είσαι απαράδεκτος ψεύτης. Δεν φταίνε οι Ορκωτοί Λογιστές. Είσαι πέντε χρόνια εδώ και έχεις όλα τα στοιχεία. Αν υπήρχε θέμα θα το ήξερες. Δεν ανέχομαι αυτά που λες. Είσαι ψεύτης. Είμαστε τυπικοί σε όλα. Εδώ θα βρεις το μάστορά σου. Δεν θα επιτρέψω να γίνει Δικαστήριο. Δεν γίνεται με το ζόρι να μας βγάλεις κλέφτες. Χρόνια το παλεύεις, αλλά είσαι σε λάθος δρόμο. Εμείς προχωράμε μπροστά», είπε εκνευρισμένος ο Δήμαρχος. «Διαμαρτύρομαι για την υβριστική συμπεριφορά του Δημάρχου, αλλά και σε εσάς κ. πρόεδρε του Συμβουλίου που αφήνετε ένα Δήμαρχο να παραληρεί και να υβρίζει. Ο εκνευρισμός του κ. Δημάρχου και η συμπεριφορά του δεν τιμά το θεσμό. Μάλλον ο Δήμαρχος έχει τη μύγα και μυγιάζεται. Δεν τον είπα κλέφτη, ούτε απατεώνα, ούτε ψεύτη», ανέφερε ο κ. Βούλγαρης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το