Photo Gallery, Τοπικά

Χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική Κατεύθυνσης

Βατά θέματα στις πανελλαδικές


Βατά ήταν τα θέματα για τους υποψήφιους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ενώ οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης έπρεπε να γράψουν πολλά στο μάθημα της Ιστορίας για να καλύψουν τις ερωτήσεις. Τέλος αντιμετωπίσιμα ήταν τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης.

Ολοκληρώθηκε χθες η πέμπτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Χθες οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Ιστορίας, της Θετικής Κατεύθυνσης στο μάθημα της Βιολογίας, οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) στη Χημεία-Βιοχημεία και οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) στο μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Σε αντίθεση με τα θέματα που είχαν τεθεί τις προηγούμενες ημέρες, χθες οι υποψήφιοι σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιημένοι εκτιμώντας πως τα θέματα ήταν βατά και σαφή, χωρίς βέβαια να λείπουν και κάποιες επιμέρους δυσκολίες.

Τα θέματα εστάλησαν στα εξεταστικά κέντρα γύρω στις 8.30 το πρωί, ενώ η εξέταση ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα.

Μάλιστα χθες το πρωί τα εξεταστικά κέντρα του Νομού Μαγνησίας επισκέφθηκε και η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντία Πράντζου, η οποία είχε επικοινωνία με τους προέδρους και τα μέλη των εξεταστικών κέντρων εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την άρτια λειτουργία τους.

Στο μάθημα της Ιστορίας οι υποψήφιοι τόνισαν πως τα θέματα ήταν μεν βατά και κατανοητά, αλλά πολλά. Μάλιστα ένας υποψήφιος είπε πως έγραψε οκτώ σελίδες και ίσα-ίσα πρόλαβε το χρόνο εξέτασης. Πάντως οι υποψήφιοι προβληματίστηκαν περισσότερο στο ζήτημα των πηγών. Ωστόσο πρόσθεταν πως ένας καλά διαβασμένος υποψήφιος μπορούσε να φτάσει άνετα το βαθμό 17-18.

Αναφορικά με το μάθημα της Βιολογίας Κατεύθυνσης οι υποψήφιοι ήταν ικανοποιημένοι σημειώνοντας πως εξετάστηκαν σε θέματα τα οποία ήταν ευκολότερα από πέρυσι και βέβαια πιο εύκολα από τα φετινά αντίστοιχα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας.

Μάλιστα έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο χθεσινό μάθημα, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη βαθμολόγηση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Διοίκησης Επιχειρήσεων ανέφεραν ότι τα θέματα ήταν εύκολα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτοι που τελείωσαν τη χθεσινή εξέταση και αποχώρησαν από το εξεταστικό κέντρο ήταν οι διαγωνιζόμενοι στο συγκεκριμένο μάθημα.

Ικανοποίηση για τα βατά θέματα επικράτησε και στους υποψήφιους που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Χημείας-Βιοχημείας.

Πάντως οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ανέφεραν πως μετά τα δύσκολα θέματα των προηγούμενων ημερών ευτυχώς χθες τα ζητήματα ήταν περισσότερο αντιμετωπίσιμα.

Αύριο Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων για τους περισσότερους υποψήφιους, εκτός από αυτούς που θα διαγωνιστούν την Τρίτη και στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Φροντιστών Εκπαιδευτικών Ελλάδας έκανε τα εξής σχόλια για τα χθεσινά εξεταζόμενα μαθήματα: Ιστορία: Τα θέματα της Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, διαβαθμισμένης δυσκολίας, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στη διαχείριση και απάντησή τους από τους μαθητές.

Οι απαντήσεις των ιστορικών παραθεμάτων, αν και απαιτούσαν εκτεταμένη ανάπτυξη δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στους μαθητές.

Συνολικότερα, η εξέταση του μαθήματος της Ιστορίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης απευθυνόταν σε προσεκτικούς και καλά διαβασμένους μαθητές.

Βιολογία: Τα θέματα χαρακτηρίζονται από σαφήνεια, κλιμάκωση δυσκολίας και καλύπτουν όλη την έκταση της ύλης. Απαιτείται πλήρης κατανόηση των βιολογικών εννοιών και καλή προετοιμασία από το μαθητή για να ανταποκριθεί. Συγκριτικά με άλλες χρονιές ήταν απαιτητικά από πλευράς έκτασης.

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων: Τα θέματα χαρακτηρίζονται από σαφήνεια και δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους. Οι προσεκτικοί μαθητές που ασχολήθηκαν συστηματικά όλο το χρόνο, έχουν αριστεύσει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το