Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Φωτιά απείλησε το κέντρο των Αλυκών

Το οικόπεδο στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στην οδό Βάκχου και ήταν από τα χαρακτηριστικά ακίνητα με αγριόχορτα στο ένα μέτρο

Άλλη μια καταστροφή φυσικού πλούτου, απέτρεψε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με τη μεγάλη και επιτυχή κινητοποίηση που πραγματοποίησε για την κατάσβεση φωτιάς σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στις Αλυκές.

Η φωτιά ξέσπασε στις 7.15 χθες το απόγευμα, από άγνωστη αιτία, κοντά σε σπίτια και οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι με λάστιχα με νερό στο χέρι βγήκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Το οικόπεδο στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά βρίσκεται έναντι του τελευταίου χώρου στάθμευσης, στην οδό Βάκχου και ήταν από τα χαρακτηριστικά ακίνητα με αγριόχορτα στο ένα μέτρο. Μάλιστα είναι δυσχερής και η χρήση της στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το οικόπεδο καθώς τα χόρτα έχουν καλύψει το παγκάκι και σχεδόν το μισό στέγαστρο.

Περίοικοι που είδαν τις φλόγες να μεγαλώνουν και να κινούνται απειλητικά προς διπλανές ιδιοκτησίες, όπως σπίτια και καταστήματα, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε λίγα λεπτά, έξι οχήματα με είκοσι άνδρες, είχαν «πλημμυρίσει» το οικόπεδο, σταματώντας τη φωτιά πριν βγει από τα όρια του οικοπέδου.

Ο απολογισμός, λόγω της έγκαιρης και αποτελεσματικής παρέμβασης των δυνάμεων πυρόσβεσης, ήταν να καούν ξερόχορτα σε έκταση 1,5- 2 στρεμμάτων.

Επί τόπου βρέθηκε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος κ. Νίκος Μιχαλάκης, ο οποίος τόνισε ότι το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Βόλου εξετάζει αν η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο ή αν κάποιος είχε κάψει ξερά χόρτα και του ξέφυγε. Επανέλαβε δε για άλλη μια φορά ότι και οι ιδιώτες έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους, προκειμένου, να μην υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Ευτυχώς που η επέμβαση της Π.Υ. ήταν άμεση και δεν επεκτάθηκε σε διπλανά σπίτια» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Χαρ. Τσαμπάζης, υπεύθυνος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου.

Κάτοικοι της περιοχής τόνισαν στον αντιδήμαρχο και τους πυροσβέστες πως έχουν επισημάνει το πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα οικόπεδα στην περιοχή και ιδιαίτερα όσα βρίσκονται ανάμεσα σε κατοικίες.

Όπως δήλωσαν, τουλάχιστον τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στο δρόμο και μπορεί να προκληθεί φωτιά από ένα αναμμένο τσιγάρο ασυνείδητου οδηγού, θα έπρεπε να είχαν καθαριστεί από το Δήμο ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Κίνδυνος και στον Ξηριά

Ανάλογες καταστάσεις, με ξερά χόρτα σε εκτάσεις στην περιοχή του Ξηριά, κοντά στον καταυλισμό των αθιγγάνων, απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις τελευταίες ημέρες με συνέπεια να γίνεται διασπορά δύο πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή.

«Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η περιοχή, με τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν κάτοικοί της και με πολλά ξερά χόρτα σε διάφορα σημεία, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Εάν» τονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Ν. Μιχαλάκης, «είχε πραγματοποιηθεί αποψίλωση των χόρτων, θα είχε υποχωρήσει και ο κίνδυνος. Θα μπορούσαν στο Δήμο να παρέμβουν και να κόψουν τα ξερά χόρτα. Αυτό όμως δεν έχει γίνει και εμείς στέλνουμε ένα και δύο οχήματα για να παρέμβουν σε περίπτωση πυρκαγιάς», καταλήγει.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το