Photo Gallery, Αθλητισμός

Φιέστα σήμερα στο Βελεστίνο για τον Ρήγα

Σπουδαία ημέρα είναι η σημερινή για τον Ρήγα Φεραίο που θα γιορτάσει μπροστά στο κοινό του την επιστροφή του στη Δ’ Εθνική κατηγορία. Οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχθούν στο στάδιο του Βελεστίνου τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για την 5η αγωνιστική των μπαράζ σε ένα ματς άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος που θα αρχίσει στις 17.00.  Ωστόσο θα επιδιώξουν τη νίκη που θα τους ανεβάσει στην κορυφή του 6ου ομίλου για λόγους γοήτρου. Παράλληλα, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διοργανώνει φιέστα προκειμένου να τους τιμήσει για τη φετινή μεγάλη τους επιτυχία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Όλα έχουν κριθεί στον 6ο όμιλο των μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική, αφού ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και ο Ρήγας Φεραίος έχουν ξεφύγει βαθμολογικά της Α.Ε. Λεονταρίου και του Δωτιέα Αγιάς, εξασφαλίζοντας πρόωρα τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν στην παραπάνω κατηγορία.

Ειδικά για τον Ρήγα, που φέτος επιχείρησε μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ του, η επιτυχία είναι τεράστια. Στην αρχή της περιόδου κανείς δεν περίμενε ότι οι «πιτσιρικάδες» του Λάκη Μπακάλη θα έκαναν το νταμπλ στη Μαγνησία και θα έφταναν στο σημείο να πανηγυρίζουν και την άνοδο στη Δ’ Εθνική δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του μίνι πρωταθλήματος των πρωταθλητών των Ενώσεων.

Πάντως, επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν και την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Αυτή τη στιγμή υπολείπονται ενός πόντου του σημερινού τους αντίπαλου, του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση νίκης θα τον ξεπεράσουν στη βαθμολογία.

Βέβαια, το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, δεδομένου ότι ο πρωταθλητής Πιερίας διαθέτει πολλούς ικανούς ποδοσφαιριστές με θητεία σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως τον Αλβανό Σέου που έχει παίξει σε Ποσειδώνα Νέων Πόρων, Καστοριά, Βέροια, Γιαννιτσά κ.α. και τον Ευθυμιάδη, γνωστό από τη θητεία του στον Εθνικό/Ολυμπιακό. 

Ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι μια και ο Αχιλλέας διαθέτει πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Ωστόσο, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό μια και εδώ που φτάσαμε θέλουμε και την 1η θέση στον όμιλο. Πάντως, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά του αγώνα και να μην ξεφύγουμε από το αγωνιστικό μας πλάνο».

Ανεξάρτητα του σημερινού αποτελέσματος το κλίμα σήμερα στο Βελεστίνο θα είναι πανηγυρικό, αφού ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ετοιμάζει φιέστα για τιμήσει ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία για την μεγάλη χαρά που προσέφεραν σε όλους τους δημότες.

Μάλιστα από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου εκδόθηκε και το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Εθνικό Στάδιο του Βελεστίνου μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου διοργανώνουν εκδήλωση βράβευσης και απονομής μεταλλίων στην πρωταθλήτρια και κυπελλούχο ομάδα του Ρήγα Φεραίου η οποία φέτος είχε μία εκπληκτική χρονιά, κατακτώντας τα δύο έπαθλα στην ΕΠΣΘ και συνεχίζοντας επιτυχώς τους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία, αφού ήδη έχει κατακτήσει και μαθηματικά μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Την Κυριακή αναμένεται να δώσουν το «παρών» όλοι οι φίλαθλοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να επιβραβεύσουν με το χειροκρότημά τους την ομάδα που δούλεψε συστηματικά φέρνοντας όλους τους τίτλους της φετινής χρονιάς στο Βελεστίνο. Επίσης, στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί και ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας του Ρήγα Φεραίου και δωρητής του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος – Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού – στον οποίο θα αποδοθεί τιμητική πλακέτα από το Δήμο. Την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στους αθλητές θα κάνει η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου».

Η αποστολή

Ο Ρήγας αντιμετωπίζει τα γνωστά αγωνιστικά προβλήματα με τις απουσίες τεσσάρων παικτών. Έτσι, εκτός αποστολής έμειναν οι στρατευμένοι Χατζηαθανασίου και Γάρος, καθώς και οι τραυματίες Πάσχος και Βογιατζής.

Ο κ. Μπακάλης έχει στη διάθεσή του 19 παίκτες που είναι οι: Σφυρής, Τσουμπέκος, Βουραζέρης, Γούτσιος, Κλώθος, Κουντούρης, Μιχολίτσης, Σ. Μπακάλης, Μπίκας, Ποτόμι, Ρέβης, Ρηγίνος, Σπαθής, Τριχόπουλος, Τσιαντής, Χατζής, Γουτούλης, Μπλέτσας, Ν. Ντόντος.

Διαιτητής του σημερινού αγώνα θα είναι ο κ. Ιωάννης Σωσώνης της ΕΠΣ Φθιώτιδας με βοηθούς τους κ.κ. Ανέστη Δουδούμη και Παναγιώτη Κιούση της ίδιας Ένωσης, ενώ παρατηρητής τους θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Τικόζογλου της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της σημερινής 5ης ημέρας του 6ου ομίλου των μπαράζ είναι το παρακάτω:

Στάδιο Βελεστίνου, 17.00, Ρήγας-Αχιλλέας

Γηπ. Αγιάς, 17.00, Δωτιέας-Α.Ε. Λεονταρίου

Η βαθμολογία

(σε 4 αγώνες)

1. Αχιλλέας Ν. 10-2 10

2. Ρήγας Φεραίος 7-2 9

3. Α.Ε. Λεονταρίου 3-11 3

4. Δωτιέας Αγιάς  1-6 1

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το