Photo Gallery, Αθλητισμός

Πλησιάζει η λύση για τον Ολυμπιακό Β.

 

Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για νέες κινητοποιήσεις είναι οι φίλοι του Ολυμπιακού

Λύση για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, χωρίς όμως να αναφέρει σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα παίξουν οι δύο ομάδες τη σεζόν 2012-13. Με δεδομένο ότι για να επιστρέψουν στα «μεγάλα σαλόνια» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, που απορρέουν από την ίδια τη Σούπερ Λιγκ, όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ θα τις τοποθετήσει είτε στη Β’, είτε στη Γ’ Εθνική, κάτι που φυσικά δεν ικανοποιεί τους χιλιάδες φίλους της ιστορικής ομάδας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έπαιξε σε κανένα πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Η ομάδα που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Γιουρόπα Λιγκ προσφέροντάς της 10 βαθμούς (τρεις νίκες και μία ισοπαλία) στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Πολιτεία, μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την ανοχή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που δεν επιθυμούσε να έλθει σε κόντρα με το υπουργείο πολιτισμού.

Επί 11 μήνες οι «ερυθρόλευκοι» παλεύουν να βρουν το δίκιο τους και να επιστρέψουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μάλιστα εκεί που ανήκαν αγωνιστικά, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα δέχθηκαν πολλές …τρικλοποδιές με συνέπεια τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει. Μάλιστα, όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να δεχθούν – εκ των πραγμάτων – να παίξουν σε μικρότερη κατηγορία υπό τον κίνδυνο να μείνει ανενεργή η ομάδα για δεύτερη χρονιά.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, που θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο για χιλιάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού, λόγω της στάσης του το προηγούμενο διάστημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Τάσος Μπατζιάκας στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, έστω και τώρα υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί λύση για Ολυμπιακό και Καβάλα, αναγνωρίζοντας ότι οι δύο ομάδες έχουν αδικηθεί.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς φαίνεται να ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, αρκεί βέβαια να πάρει και το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουνίου. Την ημερομηνία αποκάλυψε ο ίδιος κ. Πιλάβιος μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, που τον ενημέρωσε σχετικά.  Εφόσον εγκριθεί το μετοχολόγιο από την ΕΕΑ, η ΕΠΟ θα πάρει απόφαση για να κατατάξει τον Ολυμπιακό σε επαγγελματική κατηγορία. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι στον προέλεγχο που είχε κάνει η ΕΕΑ ο φάκελος του Ολυμπιακού ήταν άρτιος. Βέβαια δεν υπήρχαν εγγυητική επιστολή και συμβόλαια παικτών, αλλά αυτό είναι φυσικό, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστή η κατηγορία στην οποία θα παίξει η ομάδα, ενώ οι ποδοσφαιριστές έμειναν ελεύθεροι μετά την απόφαση που είχε πάρει η ΕΠΟ. Όσον αφορά την άδεια μετόχου, ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κ. Μποτσιβάλης την έχει ζητήσει από την ΕΕΑ από τον περασμένο Αύγουστο και περιμένει να του δοθεί, από τη στιγμή που δεν του έχουν ζητηθεί περαιτέρω δικαιολογητικά.

Ο κ. Μποτσιβάλης τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ότι για ένα δεκαήμερο περίπου θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να τοποθετηθεί η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Αναγνώρισε όμως ότι αυτό είναι δύσκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα πρέπει να αυξηθούν στις 18. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει η ΕΠΟ και να συναινέσει και η Σούπερ Λιγκ. Το δεύτερο όμως φαντάζει πολύ δύσκολο από τη στιγμή που τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Σχεδόν αδύνατο θεωρείται οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ να δεχθούν να κοπεί η οικονομική …πίτα σε 18 κομμάτια, από 16 που είναι τώρα.

Αν, λοιπόν, δεν δεχθούν τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ που θα παίξει η ομάδα; Προφανώς στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική, κάτι που πάντως δεν αρέσει στους χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας που από το περασμένο καλοκαίρι έχουν συμμετάσχει σε πολλές κινητοποιήσεις, ενώ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να λάβουν μέρος και σε άλλες.

Γενικά, η τύχη του Ολυμπιακού εξαρτάται αυτή τη στιγμή από τις ΕΕΑ και ΕΠΟ που στην πορεία τους δεν έχουν δείξει ότι μένουν ανεπηρέαστες από εξωτερικούς παράγοντες. Γι’ αυτό, έστω και τώρα, χρειάζεται να παρέμβουν οι πολιτικοί της Μαγνησίας, προκειμένου να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ομάδας. Καλά τα λόγια αλλά χρειάζονται πράξεις, προκειμένου να επιστρέψει ο Ολυμπιακός Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και φυσικά πριν της εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Ούτε για αστείο να μην το δεχθεί ο Βόλος αυτό το καραγκιοζιλίκι του Πιλάβιο…..’Όπως πραξικοπηματικά κατέστρεψε σε αγαστή συνεργασία με το ξεφτιλισμένο ΠΑΣΟΚ και τον βρώμικο Γερουλάνο,με το τσίρκο των κρατικοδίαιτων κοπριτών της ΕΕΑ τώρα να βρουν λύση, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για λαμόγια όπως ο Πιλάβιος και τα λοιπά κοπρόσκυλα που λυμαίνονται τα χρήματα του κοσμάκη……Αν δεν γνωρίζει την κατηγορία που πρέπει να παίζει ο Βόλος,να του την πούμε εμείς…..όπως του αξίζει

Μοιραστείτε το