Photo Gallery, Αθλητισμός

Υπομονή κάνουν στη Νίκη

Υπομονή για ένα εικοσιτετράωρο θα πρέπει να κάνουν όλοι στην «οικογένεια» της Νίκης, αφού η εκδίκαση της υπόθεση της μη διεξαγωγής του αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Football League-Football League 2 πήρε αναβολή για σήμερα Παρασκευή. Όπως είναι λογικό οι «κυανόλευκοι» ελπίζουν σε μηδενισμό της ομάδας των Σερρών με παράλληλη αφαίρεση βαθμών, ώστε να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου στον βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής και να ανεβούν απ’ ευθείας στη Β’ Εθνική, δίχως να εμπλακούν στη διαδικασία των πλέι οφ.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Στη Νίκη συνεχίζονται οι προπονήσεις, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη αγωνιστική εφόσον κληθεί να συμμετάσχει στα πλέι οφ για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία, αλλά όπως είναι λογικό το μυαλό όλων βρίσκεται στην υπόθεση του αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος, που ως γνωστόν δεν διεξήχθη λόγω της επίθεσης που δέχθηκε η αποστολή του Τυρνάβου με αποτέλεσμα τρεις ποδοσφαιριστές να διακομιστούν στον νοσοκομείο.

Η τύχη του παιχνιδιού θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Football League-Football League 2 και μαζί θα εξαρτηθεί και η θέση που θα καταλάβει η Νίκη στον βαθμολογικό πίνακα. Το ιδανικό σενάριο για τους «κυανόλευκους» είναι να μηδενιστεί ο Εθνικός Γαζώρου και να του αφαιρεθούν και βαθμοί, αφού σε αυτή την περίπτωση η Νίκη να μείνει μόνη στην κορυφή, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια του ομίλου και θα ανέλθει απ’ ευθείας στη Β’ Εθνική.

Από κει και πέρα, αν οι Σερραίοι μηδενιστούν χωρίς να τους αφαιρεθούν βαθμοί τότε η Νίκη θα παίξει μπαράζ μαζί τους για τον τίτλο, ενώ στους Βολιώτες δεν περνά καν σαν σκέψη το να αθωωθεί ο Εθνικός και να διαταχθεί να γίνει το παιχνίδι του με τον Τύρναβο, αφού θα χρειάζεται μόνο ένα βαθμό για να κόψει αυτός το «νήμα» του πρωταθλήματος, αφήνοντας τη Νίκη στη δεύτερη θέση και στέλνοντάς την στα πλέι οφ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Football League-Football League 2 επρόκειτο να εξετάσει χθες την υπόθεση που έχει κάνει κυριολεκτικά άνω κάτω τον βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ωστόσο ο Τύρναβος αιτήθηκε και πήρε αναβολή για σήμερα το πρωί, παρά το γεγονός ότι ο Εθνικός Γαζώρου, μέσω του δικηγόρου του κ. Χάρη Γρηγορίου, ζήτησε να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο λόγος που επικαλέστηκε ο Τύρναβος ήταν ότι ο νομικός του σύμβουλος βρισκόταν χθες στις Σέρρες διότι έπρεπε να είναι «παρών» στην ποινική δίκη των εννέα συλληφθέντων για τα επεισόδια. Οι Θεσσαλοί θεώρησαν ότι σε περίπτωση καταδίκης των κατηγορουμένων θα είχαν ένα επιπλέον δυνατό χαρτί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης.

Ωστόσο, η απουσία του συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων οδήγησε στην αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, παρά τις αντιρρήσεις που υπήρχαν από πλευράς Τυρνάβου αλλά και από την πλευρά του εισαγγελέα. Έτσι αυτή θα εκδικαστεί την Τρίτη 5 Ιουνίου καθώς δε μπορούσε να δοθεί μεγαλύτερη αναβολή. Άλλωστε ο αθλητικός νόμος προβλέπει ότι η δικάσιμος θα πρέπει να γίνεται σε διάστημα 30 ημερών από το γεγονός.

Οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στη σημερινή «μάχη» που θα δοθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Football League-Football League 2. Παρούσα στη διαδικασία είναι και η επίσημη Νίκη, μια και έχει έννομο συμφέρον, αλλά χωρίς να παρεμβαίνει. Οι νομικοί της ήταν χθες στην Πειθαρχική Επιτροπή θέλοντας να παρακολουθήσουν από κοντά τα τεκταινόμενα, ενώ το «παρών» αναμένεται να το δώσουν και σήμερα.

Ο Τύρναβος δεν αποκλείεται να ζητήσει και νέα αναβολή μέχρι να γίνει το ποινικό δικαστήριο, αλλά δύσκολα αυτό θα γίνει αποδεκτό, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν και πρέπει να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος για να αρχίσουν στη συνέχεια τα πλέι οφ.

* Από τη στιγμή που η Νίκη δεν έχει να δώσει αγώνα την Κυριακή, οι οργανωμένοι φίλαθλοί της αποφάσισαν να ενισχύσουν τον Ρήγα Φεραίο στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για τη Δ’ Εθνική. Μάλιστα αυτό θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα μια και οι Βελεστινιώτες εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδο μετά το «διπλό» που έκαναν την Τετάρτη στο Λεοντάρι.

Μάλιστα το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης», οι Blue Angels και η Θύρα 3-Volos Club εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα κάτωθι:

«Καλούμε όλους τους Νικιώτες την Κυριακή το απόγευμα στο «κυανόλευκο» Βελεστίνο, για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που δίνει το αδερφό σωματείο του Ρήγα Φεραίου με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Πάμε όλοι να χαρούμε μαζί με τους φίλους Βελεστινιώτες την εξαιρετική ομάδα του Ρήγα, με πρωτομάστορα το δικό μας παιδί, τον Λάκη Μπακάλη και να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Δ’ Εθνική».  

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το