Photo Gallery, Αθλητισμός

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Ρήγας

Η περίοδος 2011-12 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ονειρεμένη για τον Ρήγα Φεραίο. Η ομάδα του Βελεστίνου, αφού κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο στην ΕΠΣΘ, πανηγύρισε και την άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία και μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθούν τα μπαράζ, μετά το «διπλό» επί της Α.Ε. Λεονταρίου. Την Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας θα πραγματοποιηθεί φιέστα για την άνοδο του Ρήγα Φεραίου την οποία διοργανώνει ο ομώνυμος Δήμος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Έχοντας κάνει μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ του και στηριζόμενος σχεδόν αποκλειστικά σε παίκτες από τη ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, λίγοι περίμεναν στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ότι ο Ρήγας Φεραίος θα έσπαγε τα …κοντέρ. Ακόμη και οι άνθρωποι του συλλόγου έκαναν λόγο για μία αξιοπρεπή πορεία στην Α’ τοπική και ότι ο βασικός στόχος ήταν η δημιουργία μίας ομάδας που θα πρωταγωνιστούσε μετά από δύο ή τρία χρόνια.

Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» βάλθηκαν να ανατρέψουν τα προγνωστικά. Πρώτα κατέκτησαν το κύπελλο της ΕΠΣΘ, επιτυχία που τους έδωσε την ψυχολογία για τη μάχη του τίτλου στην Α’ κατηγορία, τον οποίο επίσης κατέκτησαν, έστω και με διαφορά ενός πόντου από την Α.Ε. Διμηνίου.

Έτσι, μετά από 31 χρόνια ο Ρήγας πανηγύρισε το νταμπλ και στη συνέχεια έθεσε νέους στόχους, αφού θα ακολουθούσαν τα μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Και εδώ αρχικά ήταν το αουτσάιντερ, αλλά με τις εμφανίσεις τους οι ποδοσφαιριστές απέδειξαν ότι άξια η ομάδα θα παίξει τη νέα περίοδο στη Δ’ Εθνική. Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του 6ου ομίλου ο Ρήγας έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και σημείωσε τρεις νίκες που του εξασφαλίζουν πρόωρα το εισιτήριο για την μεγαλύτερη κατηγορία.

Η άνοδος «κλείδωσε» την Τετάρτη στο Λεοντάρι Καρδίτσας όπου η ομάδα του Βελεστίνου κέρδισε 3-1 με τα γκολ των Ρηγίνου, Μιχολίτση και Τριχόπουλου. Με τη λήξη του αγώνα ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και διοίκηση έγιναν ένα …κουβάρι πανηγυρίζοντας έξαλλα την μεγάλη επιτυχία, ενώ το δικό τους πανηγύρι έστησαν στη μικρή κερκίδα και οι περίπου 50 φίλοι της ομάδας που την ακολούθησαν από το Βελεστίνο.

Όπως είναι λογικό στον Ρήγα επικρατεί κλίμα ευφορίας με τον προπονητή της ομάδας Λάκη Μπακάλη να δηλώνει στη «Θ»: «Νομίζω πως είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου αυτή τη στιγμή. Αισθάνομαι υπερήφανος για αυτή την ομάδα που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που όλη τη διάρκεια της χρονιάς δούλεψαν σκληρά και έδειξαν ότι διαθέτουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα, αντέχοντας σε όλες τις δυσκολίες που μας παρουσιάστηκαν».

Ο Ρήγας αν και βολευόταν με την ισοπαλία, εντούτοις έπαιξε για τη νίκη στο Λεοντάρι: «Είναι γεγονός ότι και η ισοπαλία ήταν καλό αποτέλεσμα, αλλά από τη στιγμή που ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα δεν θελήσαμε να ανακόψουμε τον ρυθμό μας. Είδαμε ότι μπορούμε και επιδιώξαμε τη νίκη με την οποία εξασφαλίσαμε και μαθηματικά την άνοδο.

Ο ρυθμός μας ήταν πολύ καλός και στα 90 λεπτά, ενώ δεν μας πτόησε η προσωρινή ισοφάριση των αντιπάλων. Πιέσαμε ψηλά, κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα και τελειώσαμε και τρεις φάσεις. Για εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα τόσο μεγάλης σημασίας, νομίζω ότι τα πήγαμε περίφημα» επεσήμανε ο κ. Μπακάλης, ενώ για το αν η ομάδα επιδιώξει και την 1η θέση στον όμιλο μας είπε:

«Από εδώ και πέρα ότι και να γίνει έχει μικρή σημασία. Ωστόσο, απομένουν δυο αγώνες και είναι ευνόητο ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, δίνοντας παράλληλα και χρόνο συμμετοχής σε πιο νεαρούς παίκτες. Οπότε αν έλθει και η 1η θέση δεν θα πούμε όχι».

Ο Δήμος τιμά την ομάδα

Την Κυριακή ο Ρήγας Φεραίος θα υποδεχθεί τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για την 5η αγωνιστική των μπαράζ, σε ένα ματς άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος, διότι και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουν για τη νίκη προκειμένου να πάρουν την 1η θέση στον 6ο όμιλο.

Πάντως, το κλίμα αναμένεται να είναι πανηγυρικό, αφού ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ετοιμάζει φιέστα για τιμήσει ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία για την μεγάλη χαρά που προσέφεραν σε όλους τους Βελεστινιώτες.

Μάλιστα από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου εκδόθηκε και το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Την Κυριακή 03-06-2012 μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Εθνικό Στάδιο του Βελεστίνου μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου διοργανώνουν εκδήλωση βράβευσης και απονομής μεταλλίων στην πρωταθλήτρια και κυπελλούχο ομάδα του Ρήγα Φεραίου η οποία φέτος είχε μία εκπληκτική χρονιά, κατακτώντας τα δύο έπαθλα στην ΕΠΣΘ και συνεχίζοντας επιτυχώς τους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Δ’ Εθνική κατηγορία, αφού ήδη έχει κατακτήσει και μαθηματικά μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Την Κυριακή αναμένεται να δώσουν το «παρών» όλοι οι φίλαθλοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου για να επιβραβεύσουν με το χειροκρότημά τους την ομάδα που δούλεψε συστηματικά φέρνοντας όλους τους τίτλους της φετινής χρονιάς στο Βελεστίνο. Επίσης, στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί και ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας του Ρήγα Φεραίου και δωρητής του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος – Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού – στον οποίο θα αποδοθεί τιμητική πλακέτα από το Δήμο. Την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στους αθλητές θα κάνει η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου».

Χθες ορίστηκε και η διαιτητική τριάδα του κυριακάτικου αγώνα που αποτελείται από τους κ.κ. Ιωάννη Σωσώνη, Ανέστη Δουδούμη και Παναγιώτη Κιούση της ΕΠΣ Φθιώτιδας, ενώ παρατηρητής τους θα είναι ο κ. Αλέξανδρος Τικόζογλου της ΕΠΣ Μακεδονίας. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το