Αθλητισμός

Υπέγραψε στον Ολυμπιακό Β. ο Ισραηλινός φορ Ρόι Νταγιάν

ΝΤΑΓΙΑΝ

Και με τη… βούλα παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο Ρόι Νταγιάν, ο Ισραηλινός επιθετικός, ο οποίος υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια και έγινε και επίσημα μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας. Με την απόκτηση του 29χρονου φορ ο Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά στη γραμμή κρούσης, εκεί όπου έλειπε το κομμάτι για να συμπληρωθεί το παζλ και να ολοκληρωθούν οι φετινές μεταγραφικές κινήσεις των «ερθρολεύκων», όσον αφορά την περίοδο του καλοκαιριού.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με μια λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστή την έναρξη συνεργασίας με τον Ρόι Νταγιάν, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου Ισραηλινού (με γαλλικό διαβατήριο) επιθετικού Ρόι Νταγιάν, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας».

Ο Ρόι Ντάιαν είναι διεθνής με τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της χώρας του και έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής του Ισραήλ, αλλά και στο βελγικό πρωτάθλημα με την Μπέερστοτ.

Σε ηλικία 18 ετών, το 2003, αγωνίστηκε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το 2007, αν και τη σεζόν 2004-2005 είχε δοθεί δανεικός στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν. Ακολούθησαν οι Χάποελ Τελ Αβίβ (2007-08), Χαποέλ Κφαρ Σάμπα (2008-09), Χαποέλ Ακρ (2009-2011) και Μπέερσοτ (2011-2013). Με την Χαποέλ Ακρ πραγματοποίησε 55 εμφανίσεις και σημείωσε 18 γκολ, ενώ στο Βέλγιο με τη Μπέερσοτ μέτρησε 31 συμμετοχές και εννέα τέρματα.

Ο Ολυμπιακός έκανε δελεαστική πρόταση στον Νταγιάν, με αποτέλεσμα ο Ιραηλινός φορ να την αποδεχθεί, καθώς ενδιαφέρον για την απόκτησή του έδειξαν φέτος και ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ, αλλά και η ισπανική Λας Πάλμας.

Ο Νταγιάν έκανε χθες το απόγευμα την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα και γνωρίστηκε με την τεχνική ηγεσία και τους νέους του συμπαίκτες. Είναι ο πρώτος Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που φορά την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο έμπειρος επιθετικός θα χρειαστεί κάποιο μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής και σύντομα θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα. Είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί για ένα διάστημα στο φιλικό της ερχόμενης Κυριακής με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.

Ο Νταγιάν είναι ο έκτος ξένος στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού και το 15ο φετινό απόκτημα των «ερυθρολεύκων»  στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, συμπεριλαμβανομένων και των τριών νεαρών Κεσίδη, Ντινόπουλου και Χαλκιά. Σε σχέση με πέρυσι οι ξένοι στον Ολυμπιακό είναι κατά δύο λιγότεροι (όταν ξεκινούσε το περσινό πρωτάθλημα) και κατά τρεις από τον Ιανουάριο και μετά όταν η διοίκηση είχε προβεί στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Θυμίζουμε, πως στο πρωτάθλημα της Football League δικαίωμα συμμετοχής στην ενδεκάδα έχουν πέντε ξένοι παίκτες. Όλοι οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα, παίζοντας στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση και ποντάρει πολλά σ’ αυτούς η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

 

Η προετοιμασία

 

 

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τέταρτη εβδομάδα προετοιμασίας και σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Βαζάκα, η ομάδα δεν πρόκειται να βγει έξω από το πλάνο της, δουλεύοντας με πρόγραμμα και με στόχο ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί έτοιμος και δυνατός με τη έναρξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα.

Η τεχνική ηγεσία εξακολουθεί να κάνει πειράματα και να βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις πως ανταποκρίνεται ο κάθε παίκτης στο ρόλο του, ενώ συνεχίζει τις δοκιμές στα φιλικά, δίνοντας τον ίδιο χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Με την πάροδο του χρόνου ο Γιώργος Βαζάκας θα αρχίσει να δουλεύει την ενδεκάδα, μοντάροντας την ομάδα, αν και από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ισάξιοι παίκτες σε κάθε θέση, το έργο της τεχνικής ηγεσίας δεν είναι εύκολο. Σίγουρα, στο μυαλό του ο προπονητής έχει ένα βασικό κορμό, πάνω στον οποίο θα «χτιστεί» η ομάδα, όμως αρκετές θέσεις «παίζονται» ακόμη.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του και δεν στέκεται στην εμφάνιση της περασμένης Κυριακής στο φιλικό με τον Αιγινιακό, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0. Υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μπροστά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος (η σέντρα υπολογίζεται στο τέλος Σεπτεμβρίου) και είναι νωρίς να φορμαριστεί από τώρα η ομάδα.

Οι διπλές προπονήσεις θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα, την ερχόμενη θα υπάρξουν μόλις δύο διπλές προπονήσεις, ενώ την έκτη εβδομάδα προετοιμασίας οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν μόνο μία φορά πρωί – απόγευμα, καθώς ο Ολυμπιακός θα μπει στο στάδιο του φορμαρίσματος.

Όσον αφορά το χθεσινό πρόγραμμα προετοιμασίας,  όλοι οι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά, πλην του Γιάννη Γκέσιου ο οποίος υποφέρει από διάστρεμμα. Ο 25χρονος επιθετικός πιθανότατα σήμερα θα ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας, καθώς φαίνεται να ξεπερνά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

 

Τα εισιτήρια διαρκείας

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού για την περίοδο 2013-14. Οι τιμές έχουν οριστεί ως εξής:

– VIP Gold στη θύρα 4 με τιμή 500 ευρώ.

– VIP Silver στη θύρα 4 με τιμή 300 ευρώ.

– Special στις θύρες 3 και 5 με τιμή 200 ευρώ.

– Red Fans στη θύρα 2 με τιμή 110 ευρώ.

Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες οι γυναίκες και τα παιδιά 7-15 ετών θα έχουν έκπτωση 50%. Έτσι, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Τα Gold στα 250 ευρώ, τα Silver στα 150 ευρώ, τα Special 100 ευρώ και τα Red Fans 55 ευρώ.

Οι άνεργοι φίλοι της ομάδας θα έχουν προνομιακή τιμή με έκπτωση 50% στα Special και Red Fans που θα κοστίζουν 100 και 55 ευρώ αντίστοιχα. Παιδιά μέχρι 6 ετών και φίλαθλοι με βαριές κινητικές ιδιαιτερότητες θα εισέρχονται στο στάδιο δωρεάν.

Επίσης, οι κάτοχοι VIP Gold θα έχουν εξασφαλισμένη θέση πάρκινγκ. Όλοι οι κάτοχοι των εισιτήριων διαρκείας θα εισέρχονται στο γήπεδο από ξεχωριστή είσοδο, χωρίς να περιμένουν στην ουρά.

Οι κάτοχοι των καρτών VIP Gold, VIP Silver και Special θα έχουν τη δική τους συγκεκριμένη θέση στο γήπεδο, την οποία θα έχουν επιλέξει. Όλες οι κάρτες διαρκείας θα είναι αυστηρά προσωπικές και θα ελέγχονται από ηλεκτρονικό σύστημα για την ταυτοποίηση και τον έλεγχο εισόδου.

Τα σημεία διάθεσης για τα VIP Gold, VIP Silver και Special είναι τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ενώ τα Red Fans διατίθενται από τα γραφεία των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων της ομάδας.

Τα εισιτήρια διαρκείας της φετινής αγωνιστικής περιόδου περιλαμβάνουν όλους τους αγώνες πρωταθλήματος, κυπέλλου και φιλικούς, εκτός από το φιλικό παιχνίδι της 8ης Σεπτεμβρίου με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το