Τοπικά

Παραχωρείται στο Δήμο και γκρεμίζεται το Υγειονομικό

ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΟ

Μέχρι το τέλος του χρόνου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα έχει παραχωρήσει στο Δήμο Βόλου το κτίριο του Υγειονομικού, στην οδό 2ας Νοεμβρίου  προκειμένου να γκρεμιστεί και να δημιουργηθεί πλατεία.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός δήλωσε χθες ότι η παραχώρηση του Υγειονομικού αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας καθώς γίνεται αντιληπτή η ανάγκη της πόλης του Βόλου να «ανασάνει».

Όπως σημείωσε έχει δώσει ήδη τις κατευθύνσεις για να λυθεί το ζήτημα, με μεταφορά της υπηρεσίας στο κτίριο της Νομαρχίας, ωστόσο όταν ρωτήθηκε γιατί καθυστερεί το ζήτημα, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα λυθεί άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή να κλείσει η υπόθεση του Υγειονομικού είχε δοθεί όταν αντιπεριφερειάρχης ήταν ο Α. Κοπάνας, ενώ η ίδια εντολή δόθηκε και στον Γ. Καλτσογιάννη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την μεταφορά των υπηρεσιών για να γκρεμιστεί το κτίριο, που έτσι κι’ αλλιώς ανήκει στο δήμο Βόλου, αντιδρούν οι τοπικοί περιφερειακοί σύμβουλοι και ακολουθείται μια παρελκυστική τακτική, προκειμένου να μην έρθουν οι ίδιοι «αντιμέτωποι» με τους υπαλλήλους, που δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους στο κτίριο της πρώην νομαρχίας.

«Η υπόθεση θα κλείσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις και λόγος να αντιδικούμε δεν υπάρχει κανείς.  Προσωπικά πιστεύω πως το κτίριο επιβάλλεται να δοθεί και απαίτηση δική μας θα είναι να γίνει άμεσα η πλατεία, όπως έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Εφόσον η πόλη έχει πάρει τις αποφάσεις της, θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο δήμος προγραμματίζει την κατασκευή πλατείας και τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, στο πλαίσιο ενός προγραμματισμού για αλλαγές στο κυκλοφοριακό, οι οποίες έτσι κι’ αλλιώς έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά.

Στόχος της πρότασης για κατεδάφιση του υγειονομικού δεν είναι μόνο η κατασκευή της πλατείας  και η δημιουργία του υπόγειου γκαράζ, αλλά και η ανάδειξη του κτιρίου Σπίρερ, ενώ το θέμα είχε κυριαρχήσει και στο δημόσιο διάλογο για το κυκλοφοριακό.

Ο δήμος Βόλου έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίδρασή του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει ολοκληρώσει τη μεταφορά της Διεύθυνσης Υγείας στο κτήριο της Νομαρχίας από το Υγειονομικό που στεγάζεται σήμερα και πολλές φορές έχουν αφεθεί αιχμές για τη στάση που τηρείται απέναντι στους υπαλλήλους, που δεν πιθυμούν να μετακινηθούν.

Το κτήριο του Υγειονομικού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ισχύει από το 1959 παραχωρήθηκε στη Νομαρχία για τη στέγαση της Διεύθυνσης Υγείας και μόνον. Από τη στιγμή που το ακίνητο θα απελευθερωθεί και ο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας μετακινηθούν στο εξωτερικό κτήριο του Διοικητηρίου, τότε αυτόματα θα υπάρξει  και επιστροφή του ακινήτου στο Δήμο στον οποίο ανήκει η κυριότητά του. Το ακίνητο όταν επιστρέψει στο Δήμο θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα γίνει υπόγειο γκαράζ με τη δημιουργία χώρου πρασίνου στην επιφάνειά του, προκειμένου να είναι ορατή από την οδό 2ας Νοεμβρίου η θέα ενός από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα βιομηχανικής κληρονομιάς του Βόλου, του κτιρίου Σπίρερ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το