Αθλητισμός

Θρίαμβος με 8-5 της Εθνικής Νέων Γυναικών επί της Ισπανίας

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με το δεξί μπήκε η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών στο 10ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επιβλήθηκαν 8-5 της Ισπανίας, μετά από εξαιρετική εμφάνιση και ουσιαστικά «αγκάλιασαν» την πρωτιά στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά. Βροντερό «παρών» στο κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» έδωσαν οι Βολιώτες φίλαθλοι που γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες.

Οι Βολιώτες απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι αγαπούν το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Χθες το βράδυ γέμισαν τόσο την μεγάλη κερκίδα του κολυμβητηρίου «Ιάσων Ζηργάνος», όσο και τη λυόμενη που στήθηκε πίσω από το τέρμα που βρίσκεται στην πλευρά του δρόμου. Με τον τρόπο τους βοήθησαν την Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών να φτάσει στη μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας με 8-5.

Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία, μια και εκτός απροόπτου θα δώσει στην ελληνική ομάδα την πρώτη θέση του ομίλου. Αρκεί σήμερα να μη χάσει από τον Καναδά, στο παιχνίδι που θα αρχίσει στις 20.15. Βέβαια, με εμφάνιση σαν την χθεσινή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Πόσο μάλλον όταν ο Καναδάς έχει ηττηθεί από την Ισπανία με 18-8, χωρίς να δείξει ιδιαίτερο ταλέντο ως ομάδα. Θυμίζουμε ότι οι πρώτες ομάδες των ομίλων θα προκριθούν απευθείας στην προημιτελική φάση, ενώ η οκτάδα θα συμπληρωθεί από τους χιαστί αγώνες μεταξύ των δεύτερων και των τρίτων από τα τέσσερα γκρουπ.

Το «μυστικό» της χθεσινής επιτυχίας δεν ήταν άλλο από την θαυμάσια αμυντική λειτουργία. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κυριολεκτικά «έτρωγαν σίδερα» και δεν επέτρεπαν στις αντιπάλους τους να κάνουν σουτ με καλές προϋποθέσεις. Όμως και όταν αυτά γίνονταν υπήρχε κάτω από τα δοκάρια η Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, που έκανε πολλές επεμβάσεις. Το κάκιστο ποσοστό της Ισπανίας στον παίκτη παραπάνω (2/9) τα λέει όλα.

Η Εθνική μας ξεκίνησε αγχωμένα στο παιχνίδι και είχε ορισμένες κακές επιλογές στην επίθεση. Οι Ισπανίδες το εκμεταλλεύτηκαν και άνοιξαν το σκορ με γκολ της Γκαρσία από θέση φουνταριστού. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα βρήκε το ρυθμό της και με δύο τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου (σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω και με ωραίο σουτ από την περιφέρεια) πέρασε μπροστά με 1-2. Αυτό ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου με τις διεθνείς μας να διαπρέπουν στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο αρχικά «μίλησαν» οι άμυνες. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2.55 για να σκοράρει η Κοντογιάννη από μακρινή απόσταση και να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην Εθνική (1-3). Γρήγορα η Ισπανία μείωσε σε 2-3 με την Πασκουάλ, αλλά η Ελλάδα κατάφερε να εκμεταλλευτεί δύο επιθέσεις με παραπάνω παίκτρια και να σκοράρει ισάριθμες φορές με τις Καλογεράκου και Α. Μπενέκου. Έτσι, ανέβασε τη διαφορά στο +3 (2-5) με τη λήξη του ημιχρόνου, βάζοντας γερά θεμέλια στην υπόθεση νίκη.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε όπως η προηγούμενη και με τις παίκτριες των δύο ομάδων να σημαδεύουν τα δοκάρια και τις τερματοφύλακες. Τη λύση έδωσε η Β. Διαμαντοπούλου που έγραψε το 2-6. Οι παίκτριες της ισπανικής ομάδας φάνηκε να τα έχουν χαμένα, ενώ μία φάση που σπανίως συναντούμε έδειξε και τον εκνευρισμό τους για την άσχημη εξέλιξη του παιχνιδιού. Στο 4.31 κέρδισαν πέναλτι, αλλά Ταράγκο που ανέλαβε να το εκτελέσει είδε τη μπάλα να τις γλιστράει από το χέρι της και να πέφτει στο νερό πριν σουτάρει. Σύμφωνα με τον κανονισμό η μπάλα δόθηκε στην Ελλάδα.

Πάντως, λίγο αργότερα η Ταράγκο «είδε» δίχτυα και μείωσε σε 3-6, ενώ μέχρι τη λήξη της περιόδου σημειώθηκαν από ένα τέρμα για κάθε ομάδα με τις Πασκουάλ και Ι. Μπενέκου και έτσι διατηρήθηκε το προβάδισμα των τριών γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (4-7).

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Εθνική έδειξε ότι δεν ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει στην ισπανική ομάδα να ελπίζει στην κατάκτηση θετικού αποτελέσματος. Ουσιαστικά το ματς τελείωσε όταν η Ελ. Πλευρίτου πέτυχε το τρίτο προσωπικό της τέρμα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-8, με την ελληνίδα παίκτρια να καταχειροκροτείται από τους φιλάθλους.

Η Ταράγκο κατάφερε να σκοράρει στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν οι «φούριας ρόχας», στο 1.57, αλλά ήταν αργά για την ομάδα της. Η Ελλάδα διαχειρίστηκε άψογα το χρόνο που απέμενε και έτσι πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη με 5-8.  Με τη λήξη του αγώνα οι διεθνείς μας αποθεώθηκαν από τον κόσμο, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει τον όγδοο παίκτη της ομάδας σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα είχε 4/8 γκολ σε επιθέσεις με παραπάνω παίκτρια και άλλα τέσσερα τέρματα από την περιφέρεια, ενώ η Ισπανία είχε 2/9 σε παραπάνω παίκτρια, 1/2 πέναλτι και δύο γκολ από θέση φουνταριστού.

Διαιτητές: Σβετλάνα Ντρεβάλ (Ρωσία), Γκαμπριέλα Βαρκόνι (Ουγγαρία).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ισπανία): 1-2, 1-3, 2-2, 1-1.

Η διακύμανση: 1-0 Γκαρσία (φουντ.), 1-1 Ελ. Πλευρίτου (π.π.), 1-2 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 1-3 Κοντογιάννη (περιφέρεια), 2-3 Πασκουάλ (π.π.), 2-4 Καλογεράκου (π.π.), 2-5 Α. Μπενέκου (π.π.), 2-6 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια), 3-6 Ταράγκο (π.π.), 4-6 Πασκουάλ (φουντ.), 4-7 Ι. Μπενέκου (π.π.), 4-8 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 5-8 Ταράγκο (πεν.)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Περέζ): Ερέρα, Βισέντε, Α. Εσπάρ, Γκαρσία 1, Ταράγκο 2, Γκονζάλες, Κλ. Εσπάρ, Ορτίθ, Πασκουάλ 2, Αλβάρεζ, Χαλίντα, Αρίζα, Σάντσεζ.

ΕΛΛΑΣ (Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Α. Μπενέκου 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Χυδηριώτη, Ελ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη, Καλογεράκου 1, Μ. Πλευρίτου, Κότσια, Σώρα, Ι. Μπενέκου 1, Κοντογιάννη 1, Τερεφού.

 

Τα αποτελέσματα

Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών σημειώθηκαν τα κάτωθι αποτελέσματα:

 

1ος όμιλος

Ισπανία-Ελλάδα 5-8

Ρεπό: Καναδάς

 

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 8-5 2

2. Ισπανία 23-16 2

3. Καναδάς 8-18 0

* Η Ισπανία δεν έχει κάνει ρεπό.

 

2ος όμιλος

Νέα Ζηλανδία-Καζακστάν 11-6

ΗΠΑ-Ιταλία 8-5

 

Η βαθμολογία

1. ΗΠΑ 22-9 4

2. Ιταλία 19-13 2

3. Ν. Ζηλανδία 16-20 2

4. Καζακστάν 10-25 0

 

3ος όμιλος

Ουζμπεκιστάν-Ν. Αφρική 7-8

Αυστραλία-Ουκρανία 22-3

 

Η βαθμολογία

1. Αυστραλία 42-6  4

2. Ν. Αφρική 11-27 2

3. Ουζμπεκιστάν 18-13  2

4. Ουκρανία 8-33 0

 

4ος όμιλος

Βρετανία-Βραζιλία 6-6

Ρωσία-Ουγγαρία 10-8

 

Η βαθμολογία

1. Ρωσία 26-12 4

2. Ουγγαρία 21-15 2

3. Βρετανία 11-19 1

4. Βραζιλία 10-22 1

 

Το σημερινό πρόγραμμα

09.30 Αυστραλία-Ουζμπεκιστάν (Γ’)

11.00 Ουκρανία-Ν. Αφρική (Γ’)

12.30 Ρωσία-Βρετανία (Δ’)

16.30 Ουγγαρία-Βραζιλία (Δ’)

17.45 ΗΠΑ-Ν. Ζηλανδία (Β’)

19.00 Ιταλία-Καζακστάν (Β’)

20.15 Ελλάδα-Καναδάς (Α’)

* Οι πρωινοί αγώνες θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος», ενώ οι απογευματινοί στο κολυμβητήριο του Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το