Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

«Κλείδωσε» η λίστα για τη διαθεσιμότητα Σεπτεμβρίου

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται η λίστα με το νέο κύμα διαθεσιμότητας, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι 3.000 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη λίστα που παρέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας, που περιλαμβάνει 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από αυτούς, οι 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας από τον περασμένο Ιούλιο.

Ακόμη, σημειώνεται ότι ακολουθεί η ένταξη των υπολοίπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 και οι οποίοι θα προέρχονται από όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, για τη μετάταξη-μεταφορά αυτών των υπαλλήλων διασφαλίζεται ότι η επιλογή διενεργείται κατόπιν αποτίμησης και αντικειμενικής μοριοδότησης των προσόντων τους, τυπικών και ουσιαστικών, συνεκτιμώμενης της εργασιακής και διοικητικής εμπειρίας, καθώς και της υπηρεσιακής απόδοσης, δηλ. στοιχείων που συνθέτουν την εργασιακή φυσιογνωμία του υπαλλήλου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο και ιδίως αν πρόκειται για διαδικασία γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ή για διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας η οποία διενεργείται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ ή για διαδικασία που ελέγχει το ΑΣΕΠ, καθώς και για διαγωνισμό εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η λίστα της διαθεσιμότητας σε κάθε υπουργείο

-Εσωτερικών: 3.000 Δημοτικοί Αστυνομικοί
-Παιδείας: 1.500 υπάλληλοι
-Άμυνας: 500 υπάλληλοι
-Υγείας: 1.500 υπάλληλοι
-Δημόσιας Τάξης: 500 υπάλληλοι
-Εργασίας: 600 υπάλληλοι
-Οικονομικών: 400 υπάλληλοι
-Δικαιοσύνης: 50 υπάλληλοι
-Ναυτιλίας: 50 υπάλληλοι
-Πολιτισμού: 500 υπάλληλοι
-Υποδομών: 750 υπάλληλοι
-Αγροτικής Ανάπτυξης: 130 υπάλληλοι
-Εξωτερικών: 20 υπάλληλοι
-Ανάπτυξης: 100 υπάλληλοι
-Τουρισμού: 100 υπάλληλοι
-Περιβάλλοντος: 100 υπάλληλοι
-Μακεδονίας: 20 υπάλληλοι

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το