Αθλητισμός

Τσίτα τα… γκάζια η Νίκη, 2-0 τον Αχαρναϊκό

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πολύ καλή απόδοση είχε η Νίκη απέναντι στον Αχαρναϊκό κερδίζοντας με 2-0. Ιδιαίτερα θετικά δείγματα γραφής παρουσίασαν οι «κυανόλευκοι» -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- στο πρώτο τους φιλικό παιχνίδι αφήνοντας ικανοποιημένο τον Παναγιώτη Τζαναβάρα. Πρωταγωνιστής ο Θωμάς Τσίτας που σημείωσε και τα δύο γκολ (61’ πεν., 89’). Έπαιξε και ο υπό δοκιμή Σρνταν Βιντάκοβιτς, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Παρ’ ότι το χθεσινό ήταν το πρώτο φιλικό για την περίοδο 2013-2014 η Νίκη κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα είχε πολύ καλή απόδοση και επιβλήθηκε με 2-0 του νεοφώτιστου φέτος στη Football League Αχαρναϊκού στα Τρία-Πέντε Πηγάδια. Αν και το συγκρότημα του Μενιδίου άρχισε νωρίτερα προετοιμασία, στον αγωνιστικό χώρο η Νίκη ήταν η ανώτερη ομάδα. Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο που ο Αχαρναϊκός μπήκε πιο δυνατά, στη συνέχεια οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν.

Ο Θωμάς Τσίτας πέτυχε και τα δύο γκολ του αγώνα, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Σρνταν Βιντάκοβιτς. Ο Κροάτης έπαιξε τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και έδειξε ότι είναι εξαιρετικός τεχνίτης και δημιουργός. Μάλιστα από αυτόν ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και οι πιθανότητες να αποκτηθεί είναι πολλές.

Μοναδικός απών για τη Νίκη από το χθεσινό φιλικό ήταν ο Πάρης Μπακάλης. Ο 25χρονος αμυντικός χαφ πριν λίγες ημέρες τραυματίστηκε στην προπόνηση. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε μια μικρή φλεγμονή στη φτέρνα, γεγονός που καθησύχασε το προπονητικό τιμ. Ταυτόχρονα όμως προσβλήθηκε και από ίωση, με συνέπεια η τεχνική ηγεσία να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του κρατώντας τον εκτός από τη χθεσινή συνάντηση.

 

Αιφνιδιάστηκε αρχικά

αλλά ισορρόπησε

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναγιώτης Τζαναβάρας επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 με έκπληξη την παρουσία του νεαρού Βασίλη Πατσατζόγλου στο κέντρο της άμυνας αντί του Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς. Πιο αναλυτικά την εστία υπερασπίστηκε ο Μανώλης Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ζουλιώτη, Ρεπετσά, Πατσατζόγλου και Σοϊλέδη. Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικοί χαφ ήταν οι Αναστασόπουλος και Μασάνα, δεξιά έπαιξε ο Μανουσάκης, αριστερά ο Γέσιτς, με «δεκάρι» τον Γκολόσεβατς και σέντερ φορ τον Ριβέρα.

Οι δύο «μονομάχοι» βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας τους, πράγμα που φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Στην αρχή το ματς δεν παρουσίασε ιδιαίτερο θέαμα με τις δύο ομάδες να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως ο Αχαρναϊκός έδειξε να πατά καλύτερα στο τερέν στο πρώτο 20λεπτο και το πρώτο σουτ της αναμέτρησης έγινε στο 6ο λεπτό από τον Σάνον, το οποίο κατέληξε άουτ, με τον Αποστολίδη να ελέγχει την πορεία της μπάλας.

Η Νίκη «ισοφάρισε» τις καλές φάσεις με τη συμπλήρωση του 10ου λεπτού. Από τα αριστερά ο Μανουσάκης εκτέλεσε φάουλ με το δεξί, η μπάλα πέρασε απ’ όλους αλλά κανείς δεν βρέθηκε εκεί για να τη στείλει στα δίχτυα. Επίσης στο 20’ μακρινό βολέ του Αθανασόπουλο πέρασε πολύ ψηλά άουτ από την εστία του Αποστολίδη.

Ο Αχαρναϊκός έπαιξε πολύ δυνατά και με συνεχές πρέσινγκ επιχείρησε να «χαλάσει» το παιχνίδι της βολιώτικης ομάδας. Πράγματι οι «κυανόλευκοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία, αλλά το ίδιο συνέβαινε και με τους «πράσινους». Ασφαλώς τα μάτια όλων ήταν στους παίκτες που ήρθαν στη Νίκη για να κάνουν τη διαφορά. Γέσιτς και Γκολόσεβατς έδειξαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της μπάλας, ενώ ο Μανουσάκης είχε ωραίες εμπνεύσεις και πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ.

Μετά το 20’ η βολιώτικη ομάδα ισορρόπησε και πλησίασε στο γκολ στο 34’. Ο Γέσιτς ξεπέρασε την αντίσταση ενός αντιπάλου από τα αριστερά και γύρισε για τον Αναστασόπουλο, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε. Εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των παικτών του Παναγιώτη Τζαναβάρα στο επόμενο λεπτό, με τον Ζουλιώτη να επιχειρεί σέντρα και τους αμυνόμενους να διώχνουν σε κόρνερ προ του Ριβέρα που καραδοκούσε.

Η Νίκη ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και στο 37’ ο Μανουσάκης έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Ζουλιώτη, που βγήκε ως κρυφός κυνηγός από τα δεξιά, αλλά το γύρισμα που έκανε ανακόπηκε σε κόρνερ.

Σειρά του Αχαρναϊκού να απειλήσει στο 39’. Ο Ογκουνσότο κέρδισε την μπάλα από λάθος του Αναστασόπουλο και σούταρε δίχως να βρει στόχο.

 

Κυρίαρχη η Νίκη

στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναγιώτης Τζαναβάρας άλλαξε όλη την ενδεκάδα και μαζί το σύστημα, το οποίο μετατράπηκε σε 4-4-2. Παρών ήταν και ο Σρνταν Βιντάκοβιτς, που τελεί υπό δοκιμή. Τερματοφύλακας ήταν ο Καρακούτσης, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Μπιτσάκος (δεξιά), Παπαδόπουλος (αριστερά), Αργύρης, Βασίλιεβιτς (σέντερ μπακ). Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Γκούμας και Πιτταράς, Βιντάκοβιτς και Χαρτσιάς επιχειρούσαν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεσαν οι Τζιώρας και Τσίτας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, δηλαδή με το βολιώτικο συγκρότημα να έχει την υπεροχή. Βέβαια η ενδεκάδα ήταν τελείως αλλαγμένη και ήταν λογικό να περάσουν κάποια λεπτά μέχρι να βρει το ρυθμό της. Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» πίεσαν ασφυκτικά τον Αχαρναϊκό, που δεν μπορούσε να περάσει ούτε τη γραμμή του κέντρου. Πάντως η ομάδα του Μενιδίου συνέχισε να παίζει αρκετά δυνατά κάνοντας συχνά φάουλ για να σταματήσει τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα.

Στο 60’ η Νίκη θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Τζιώρας έβγαλε παράλληλη σέντρα, αλλά ο Βιντάκοβιτς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή πιεζόμενος από αντίπαλο.

Στο επόμενο λεπτό, όμως, οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν το στόχο τους. Ο Τσίτας ελίχθηκε ωραία στη μεγάλη περιοχή, όπου ανατράπηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε ο «παθών». Ο νεαρός στράικερ εμφανίστηκε ψύχραιμος από τα 11 βήματα γράφοντας το 1-0.

Λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 στο 63’. Ο Γκούμας έκανε επέλαση από τον άξονα και σούταρε για να μπλοκάρει ο Παπαχρηστόπουλος. Επίσης στο 68’ ο Τσίτας έδωσε για τον Βιντάκοβιτς που σούταρε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στην επανάληψη η Νίκη κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Περιόρισε σε ρόλο κομπάρσου τους «πράσινους» και σε γενικές γραμμές άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Μάλιστα στο 89ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους «κυανόλευκους». Ο Βιντάκοβιτς έβγαλε όμορφη ασίστ για τον Τσίτα, ο οποίος από κοντά με αριστερό πλασέ -κι ενώ η μπάλα αναπήδησε πρώτα στο έδαφος- διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ της χθεσινής αναμέτρησης.

ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Ρεπετσάς, Παπατζόγλου, Αναστασόπουλος, Μασάνα, Μανουσάκης, Γέσιτς, Γκολόσεβατς, Ριβέρα.

Β’ μέρος: Καρακούτσης, Μπιτσάκος, Παπαδόπουλος, Αργύρης, Βασίλιεβιτς, Γκούμας, Πιτταράς, Βιντάκοβιτς, Χαρτσιάς, Τζιώρας, Τσίτας.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Παγούδης, Προβατίδης, Μωϋσιάδης, Ταραράς, Νιάρος, Αθανασόπουλος, Ανδράλας, Σάνον, Ντάλας, Βλάχος, Ογκουνσότο

Β’ ημίχρονο: Παπαχρηστόπουλος (64’ Βασιλειάδης), Γεωργιάδης, Μαγγίνας, Παπαδόπουλος Μανάλης, Φράγκος, Βικτορ, Νεόφυτος, Αγγελιδάκης, Μακρυγιάννης, Σάνον.

 

Ποιος είναι ο Βιντάκοβιτς

Ο Σρνταν Βιντάκοβιτς είναι ο Κροάτης ποδοσφαιριστής που προπονείται με τη Νίκη στα Τρία-Πέντε Πηγάδια. Είναι γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου 1986 και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της μεσαίας γραμμής, όσο και πίσω από τον σέντερ φορ.

Βλέπει τον κόσμο από τα 1.87 μέτρα και ζυγίζει 77 κιλά. Παρά το ύψος του διακρίνεται για την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση και τη διεισδυτικότητά του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του της Σόντα με την τοπική FK Ντιναμό. Όντας στην ηλικιακή κατηγορία τζούνιορ ξεχώρισε ιδιαίτερα και μετακόμισε στην Απάτιν. Στη συνέχεια έπαιξε στη Β’ κατηγορία με την Γκράφικαρ Βόντοβοντ και εκεί διέκρινε το ταλέντο του ο προπονητής Ίβιτσα Λοντσάρεβιτς, ο οποίος τον βοήθησε να αναδειχθεί.

Έτσι πραγματοποίησε το άλμα στην Α’ κατηγορία της Κροατίας με την Όσιγιεκ το 2008 στην οποία έμεινε μέχρι την περασμένη σεζόν. Με τα χρώματα της Όσιγιεκ ο Βιντάκοβιτς έκανε συνολικά 81 συμμετοχές πετυχαίνοντας οκτώ τέρματα. Οι καλύτερές του χρονιές με τη φανέλα της Όσιγιεκ το 2009-2010 (20 συμμετοχές) και το 2010-2011 (25 συμμετοχές).

 

Συνάντηση Πάτση

με Α.Ε. Διμηνίου

Με τα μέλη της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Διμηνίου συναντήθηκε ο Ανδρέας Πάτσης. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν διπλός. Αφενός μεν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη βρίσκεται σε αναζήτηση γηπέδων, τα οποία θα χρησιμοποιούν οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας που προτίθεται να δημιουργήσει ο κ. Πάτσης. Πάντως ο «ισχυρός άνδρας» της βολιώτικης ομάδας έχει επιθεωρήσει κι άλλα γήπεδα στο νομό Μαγνησίας αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση.

Επίσης οι δύο πλευρές συζήτησαν και το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός φιλικού αγώνα, ο οποίος μάλλον θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Διμηνίου, ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο ο αγωνιστικός χώρος του Πανθεσσαλικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το