Αθλητισμός

Ασημένιο μετάλλιο για Παπασακελλαρίου και Κουσκουρίδα στο Παγκόσμιο κωπηλασίας

00KOPILATES

 

Το μοναδικό μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων ήταν αμιγώς βολιώτικο. Ο Γιώργος Παπασακελλαρίου του ΟΕΑ/ΝΑΒ και ο Μιχάλης Κουσκουρίδας του ΝΟΒΑ κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, δίνοντας παράλληλα το πρώτο εισιτήριο, από τα δύο που δικαιούται η χώρα μας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2014.

Η συλλογή μεταλλίων για την ελληνική κωπηλασία σε παγκόσμια πρωταθλήματα συνεχίστηκε και στο μακρινό Τρακάι της Λιθουανίας . Εκεί όπου χθες Κυριακή έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων με την Ελλάδα να κατακτά ένα ασημένιο μετάλλιο στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, που αποτελούταν από Βολιώτες κωπηλάτες.

Ο Γιώργος Παπασακελλαρίου του ΟΕΑ/ΝΑΒ και ο Μιχάλης Κουσκουρίδας του ΝΟΒΑ είχαν δείξει από τις προηγούμενες κούρσες τους ότι έχουν στόχο το βάθρο και το επιβεβαίωσαν στον μεγάλο τελικό. Αν και στα πρώτα πεντακόσια μέτρα ήταν στην 6η θέση , ανέβασαν την απόδοσή τους, πέρασαν τέταρτοι στα μισά της κούρσας, ήταν τρίτοι στα 1500μ. και λίγο πριν τον τερματισμό  άφησαν πίσω τους Σλοβένους που ήταν δεύτεροι ως εκείνο το σημείο και τερμάτισαν πίσω από το γερμανικό πλήρωμα κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο

Η επιτυχία αυτή έφερε στην Ελλάδα μαζί με το μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας το 2014 στην Κίνα. Έτσι η χώρα μας θα έχει συμμετοχή και στη δεύτερη Ολυμπιάδα Νεότητας μετά από την πρώτη  του 2010 στη Σιγκαπούρη.

«Δεν υπήρχε κάποιο κρίσιμο σημείο στην κούρσα  για να μας φέρει στο βάθρο. Τα δώσαμε όλα από την αρχή ως το τέλος» είπε μετά τον τελικό ο Γιώργος Παπασακελλαρίου.

Πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να χαρίσουν στην Ελλάδα ένα ακόμη μετάλλιο η Κατερίνα Ζέρβα με την Αθηνά Αγγελοπούλου. Στον άλλο τελικό της ημέρας το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Κατερίνα Ζέρβα και Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου στάθηκε άτυχο αφού έχασε για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας στην 4η θέση. Ωστόσο χάρισαν μια ακόμη συμμετοχή για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Νέων του 2014, στο σκιφ νεανίδων.

Θυμίζουμε ότι τo Σάββατο και η τετράκωπος άνευ των εφήβων είχε κατακτήσει την 4η θέση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος χάρις την πολύ καλή εμφάνιση του αθλητή του ΟΕΑ/ΝΑΒ Χρήστου Μητρομάρα και των Χάρη Αθανασίου, Νίκου Κακούρη και Θωμά Καραμήτρου.

Τέλος, κατά την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Τρακάο το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Πέτρου, Πετρίδη, Αϊβατζίδη, Βαγενά πήρε την 1η θέση στον τελικό Δ’ και κατετάγη 19ο. Αντίστοιχη θέση και κατάταξη και για τον Μιχάλη Παπατσίμα στο σκιφ εφήβων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το