Πολιτισμός

Ξεφάντωμα στη Ν. Αγχίαλο με τη «σφραγίδα» της Γιορτής Κρασιού

Σ6-Φ3-ΖΗΝΑ

Ο Δήμος Βόλου και η Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου ΔΗΜΗΤΡΑ και τους συλλόγους της περιοχής, διοργανώνουν από 15 ως 18 Αυγούστου την Γιορτή Κρασιού 2013, σ’ έναν όμορφο χώρο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, υποσχόμενοι στους επισκέπτες ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Σε όλους τους επισκέπτες της Γιορτής, θα προσφερθεί δωρεάν παγωμένο κρασί από τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «ΔΗΜΗΤΡΑ». Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα διασκεδαστικό τετραήμερο με γλέντι μέχρι πρωίας και καλούν όλους τους δημότες να επισκεφτούν την Γιορτή Κρασιού.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013: Έναρξη – εγκαίνια Γιορτής. Λαϊκή βραδιά με τον μοναδικό Γιώργο Μαργαρίτη και την ορχήστρα του. Είσοδος 6€.

Παρασκευή 16 Αυγούστου: Ο Γιώργος Πάγκαλος και η Αΐντα σε ένα μοναδικό γλέντι με χορό μέχρι πρωίας. Συμβολική τιμή 1€.

Σάββατο 17 Αυγούστου: Η εκπληκτική Πέγκυ Ζήνα σ’ ένα λαϊκό πρόγραμμα, ερμηνεύοντας παλιές και νέες επιτυχίες της. Μαζί της ο Λούκας Γιώρκας και η παρέα του! Είσοδος: 10€.

Κυριακή 18 Αυγούστου:Ο Κώστας Σαφέτης και η Γιώτα Γρίβα με την ορχήστρα τους σε ένα δημοτικό – λαϊκό γλέντι. Είσοδος: 5€.

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θεσμός πλέον για την περιοχή, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας , παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλαιάς και της Νέας Αγχιάλου.

Κάθε χρόνο η γιορτή διοργανώνεται στηριζόμενη σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που να είναι προσιτό σε όλους, σ’ έναν χώρο πραγματικά πολύ όμορφο και φιλόξενο, δίπλα στην θάλασσα.

Εδώ και πολλές δεκαετίες οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου έχουν αναπτύξει σημαντικούς δεσμούς με την πόλη της καταγωγής τους, την παλιά Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας, την σημερινή Πομόριε της Βουλγαρίας. Κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της Γιορτής φιλοξενείται αντιπροσωπεία του Δήμου της Πομόριε Βουλγαρίας, ανταποδίδοντας την πρόσκληση όπου απευθύνει ο Δήμος της Πομόριε στις 6 Μαΐου, κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου πολιούχου της Νέας Αγχιάλου, όπου φιλοξενείται στην Πομόριε αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το