Photo Gallery, Πολιτική

Τρόμος για επιβάτες του «Παναγία Πάρου» στη Σκιάθο

 

Απριλιάτικο χιόνι στο Πήλιο και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

 

 

 

Τρόμος και αγωνία για δεκάδες επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία Πάρου» χθες στο Λιμάνι της Σκιάθου. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο χθες στις 14.10 το μεσημέρι στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» σημαίας Μάλτας, κατά την διαδικασία αποβίβασης επιβατών – οχημάτων στο λιμάνι της Σκιάθου, προερχόμενο από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή (βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ), προκλήθηκε θραύση του δεξιού πρυμναίου κάβου, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η αποβίβαση όλων των επιβατών – οχημάτων.

Το πλοίο παρασυρόμενο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο αριστερό πρυμναίο τμήμα του.

Αποβιβάστηκαν 67 επιβάτες, 24 Ι.Χ. οχήματα, 2 δίκυκλα και 2 φορτηγά, ενώ εντός του πλοίου παρέμειναν 4 επιβάτες και ένα ΙΧ όχημα, έλκοντας ένα μικρό σκάφος με προορισμό την Σκιάθο.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου το πλοίο έχει υποστεί στρεβλώσεις το αριστερό πρυμναίο στεγανό τμήμα αυτού και δεν υπήρξε εισροή υδάτων.

Ο πλοίαρχος έκρινε επισφαλή την επαναπρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι της Σκιάθου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και απέπλευσε για την Σκόπελο, με 102 συνολικά επιβάτες.

Το «Παναγία Πάρου» κατέπλευσε στις 15.50 στο λιμάνι της Σκοπέλου, όπου από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης ισχύος των πιστοποιητικών του, από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο απόπλου στις 16.00 από Σκόπελο για Σκιάθο – Αγ. Κωνσταντίνο, αλλά οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από άλλο πλοίο της γραμμής. Εξάλλου λόγω των ισχυρών ανέμων χθες δεν απέπλευσε το «δελφίνι» στις 16.50’ από Αλόννησο για Βόλο.

 

Κακοκαιρία

Βροχές στα πεδινά, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στο Πήλιο είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από το Σάββατο και στη Μαγνησία. Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έφθασε τα 5-15 εκατοστά χθες το βράδυ, ενώ η χιονόπτωση συνεχιζόταν. Πάντως χθες το βράδυ ΙΧήδες που πέρασαν από τα Χάνια, δεν είδαν να υπάρχουν διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα για την περίπτωση που η χιονόπτωση συνεχιζόταν όλη τη νύχτα και δημιουργούνταν προβλήματα. Η θερμοκρασία στο Βόλο σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, ενώ στα Χάνια θα κυμανθεί από 0 μέχρι 3. Βροχές στα πεδινά αναμένονται και σήμερα, καθώς και αύριο σε περιοχές της Μαγνησίας και ακόμη περισσότερο στις Σποράδες. Τη Μ. Τετάρτη αναμένονται αρκετές νεφώσεις, ενώ ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως σε προσήνεμα τμήματα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Μεγάλης Πέμπτης θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πολύ μικρή άνοδο. Μέσα στη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και ουσιαστικά αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια. Ωστόσο, στα ηπειρωτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, με έμφαση στα ορεινά. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα προσεγγίζει τους 20-22 βαθμούς το μεσημέρι. Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός. Στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, θα σημειωθούν βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η εβδομάδα του Πάσχα φαίνεται να συνοδεύεται από ανοιξιάτικο και καλό καιρό, χωρίς αξιοσημείωτα φαινόμενα με τη θερμοκρασία να φλερτάρει πλέον με τα 25άρια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

  1. Αμάν αυτό το καρυδότσουφλο! Το βαπόρι αυτό έχει λύσει το θέμα των καθυστερήσεών του: Για να μην πηγαίνει πιο αργά και από την σκιά του, έχει αποφασίσει πως δεν θα έχει σκιά. Απορώ πως το παίρνει κόσμος…

Μοιραστείτε το