Αθλητισμός

Τριπλό «χτύπημα» της Νίκης

Μετά από 4,5 χρόνια ο Γιάννης Τσάγγαρης επέστρεψε στη Νίκη

Απέκτησε τον Τσάγγαρη και τους Αργεντινούς Όλιβερ και Ναβαρέτε

Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» πραγματοποίησε η Νίκη. Μετά τους Μπουσινάκη και Τσερκέζο, χθες απέκτησε τους Γιάννη Τσάγγαρη, Ματίας Όλιβερ και Ματίας Ναβαρέτε, ενώ ίσως επιστρέψει ο Κώστας Κιπτίου, που παίζει δανεικός στην Αθλητική Ένωση Διμηνίου. Σε αναζήτηση τερματοφύλακα βρίσκονται οι «κυανόλευκοι», καθώς ο Γκιουβενιργκίν Κόσογλου ζήτησε να φύγει και θεωρείται παρελθόν.

Τρεις μεταγραφές ολοκλήρωσε χθες η ΠΑΕ Νίκη. Πιο αναλυτικά απέκτησε τους Γιάννη Τσάγγαρη, Ματίας Όλιβερ και Ματίας Ναβαρέτε, θωρακίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο το έμψυχο δυναμικό της.

Ο Στράτος Γιδόπουλος τις προηγούμενες ημέρες είχε σχεδόν «κλείσει» τις μεταγραφές. Μετά από συζητήσεις είχε συμφωνήσει προφορικά με τους εν λόγω ποδοσφαιριστές, αλλά οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και τυπικά χθες, αφού διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα ο Γιάννης Τσάγγαρης δεν είχε μείνει ελεύθερος από την Αναγέννηση Καρδίτσας, στην οποία ανήκε από το καλοκαίρι του 2009. Αυτό έγινε χθες το πρωί και το απόγευμα ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του που επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά: «Η αγάπη μου για τη Νίκη είναι γνωστή και γι’ αυτό αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που γύρισα. Στη Νίκη ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και με βοήθησε να κάνω το άλμα στην Α’ Εθνική. Έχω βιώσει απίστευτες στιγμές με την ομάδα, όταν φτάσαμε μια «ανάσα» πριν από τη μεγάλη κατηγορία το 2005. Έχω καλές εικόνες στη Ν. Ιωνία και θα ήθελα πολύ να τις ξαναζήσω» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Τσάγγαρη.

Και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τη Νίκη να ανέβει στη Football League. Σίγουρα έχουμε μείνει λίγο πίσω από την κορυφή, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι το τέλος και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Άλλωστε και οι υπόλοιπες ομάδες του Βορείου ομίλου δεν νομίζω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο και έχουμε τις δυνατότητες να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Φυσικά ο 28χρονος μέσος δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο τον κόσμο της Νίκης: «Είμαι Βολιώτης, έχω ξαναπαίξει στη Νίκη και γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι φίλαθλοι. Ο κόσμος είναι το νούμερο 1 στη Νίκη και το καλό είναι ότι εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Κατά τη γνώμη μου με τις επιτυχίες ολοένα και περισσότεροι φίλαθλοι θα έρχονται στο «Παντελής Μαγουλάς». Εύχομαι όλα να πάνε καλά και με τη βοήθεια των φιλάθλων να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ο Τσάγγαρης γεννήθηκε το 1982, έκανε τα πρώτα του βήματα στον Ηρακλή Βόλου και το 1998 μετακόμισε στη Νίκη, όπου έπαιξε για 1,5 χρόνο. Από κει και πέρα ακολούθησε την εξής πορεία: 1999-2000 Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Α Εθνική), 2000-2001 (α’ εξάμηνο) Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Α Εθνική), 2000-2001 (β εξάμηνο) Πανιώνιος (Α’ Εθνική), 2001-2002 Παναιτωλικός (Γ’ Εθνική), 2002-2003 Λάρισα (Γ’ Εθνική), 2003-2004 Νίκη Βόλου (Β’ Εθνική), 2004-2005 Νίκη Βόλου (Β’ Εθνική), 2005-2006 Νίκη Βόλου (Β’ Εθνική), 2006-2007 Ολυμπιακός Βόλου (Γ’ Εθνική), 2007-2008 Ολυμπιακός Βόλου (Β’ Εθνική), 2008-2009 Κέρκυρα (Β’ Εθνική), 2009-2010 Αναγέννηση Καρδίτσας (Β’ Εθνική), 2010-2011 (α’ εξάμηνο) Αναγέννηση Καρδίτσας (Β’ Εθνική).

Ο Ματίας Όλιβερ γεννήθηκε το 1987, είναι επιθετικός και ξεκίνησε από τη Λανούς. Κατόπιν άφησε τη Λανούς για λογαριασμό της Μαντσανέτε, που παίζει στη Γ’ κατηγορία της Ιταλίας. Την ίδια χρονιά είναι γεννημένος και ο Ματίας Ναβαρέτε, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος. Ανήκε στη β’ ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς και τον συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις.

Μετά την απόκτηση των δύο Αργεντινών θεωρείται δύσκολο να αποκτηθεί άλλος ξένος ποδοσφαιριστής. Έτσι μάλλον θα εγκαταλειφθεί η περίπτωση ενός Αυστριακού σέντερ φορ που αγωνίζεται στη Στουρμ Γκρατς.

Φεύγει ο Κόσογλου

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Γκιουβενιργκίν Κόσογλου, ο οποίος ζήτησε να φύγει από τη Νίκη. Η διοίκηση της ΠΑΕ αποδέχθηκε το αίτημά του και τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση τερματοφύλακα, αφού εκκρεμεί και η υπόθεση του Πέτρου Μπαϊμάκη. Αν φύγει και ο Μπαϊμάκης, τότε οι «κυανόλευκοι» θα κινηθούν και για δεύτερο γκολκήπερ. Χθες ακούστηκε το όνομα του 27χρονου Γιώργου Φιρινίδη που φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στον Αετό Σκύδρας, αλλά οι «κυανόλευκοι» εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις τερματοφυλάκων.

Στο μεταξύ χθες η Νίκη επικράτησε 5-1 των Νέων Αθλητών σε φιλικό που έγινε στο γήπεδο του Ξηριά. Τα τέρματα της ομάδας του Απόστολου Χαραλαμπίδη σημείωσαν οι Όλιβερ (δύο), Ναβαρέτε, Ντάνισιτς και Τσάγγαρης. Στο ματς έπαιξαν όσοι δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, με τους Αργεντινούς να δείχνουν πολύ καλά δείγματα γραφής. Πάντως την παράσταση έκλεψε ο Κώστα Κιπτίου, ο οποίος ανήκει στη Νίκη και αγωνίζεται δανεικός στην ΑΕ Διμηνίου. Ο νεαρός μέσος άρεσε στον 42χρονο τεχνικό και είναι πιθανό να επιστρέψει από τώρα στη βολιώτικη ομάδα.

Όσον αφορά την αυριανή αναμέτρηση με τους Πόντιους στην Κατερίνη, η προετοιμασία της Νίκης θα ολοκληρωθεί με μία προπόνηση σήμερα στις 3 μ.μ. Κατόπιν ο κ. Χαραλαμπίδης θα ανακοινώσει τη σύνθεση της αποστολής για τη συνάντηση της Τετάρτης.

Ανακοίνωση

των Blue Angels

Από τους Blue Angels εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 7/1/2011 ο σύνδεσμός μας βρέθηκε στους ξενώνες και είχε συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές και τον καινούργιο προπονητή. Εκτός από τις ευχές και τη στήριξη προς την ομάδα μοιράστηκαν σε όλους ημερολόγια του συνδέσμου.

Το ίδιο έγινε και το Σάββατο στον αγώνα βόλεϊ των κοριτσιών (Νίκη Βόλου-ΑΕΛ 3-0), ενώ και την άλλη εβδομάδα θα πράξουμε το ίδιο και στο τμήμα μπάσκετ. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε σαν σύνδεσμος πάντα κοντά σε όλα τα τμήματα της Νίκης Βόλου, που φοράνε τον άγγελο στο στήθος και μας κάνουν περήφανους. Όλοι μαζί μια γροθιά να πανηγυρίσουμε στο τέλος ανόδους παντού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το