Αθλητισμός

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Βαρύ πρόγραμμα ακολουθεί για τον Ολυμπιακό Β. ο οποίος κόντρα στον Εργοτέλη πήρε άλλη μια ισοπαλία

Με έναν βαθμό στις αποσκευές του επέστρεψε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να σημειώνουν τη δέκατη φετινή τους ισοπαλία στο πρωτάθλημα στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη (0-0), πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση. Η απόδοση της ομάδας ήταν κατώτερη προηγούμενων παιχνιδιών, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα τόσο στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο (παρότι δεν δέχθηκε γκολ), όσο και στην επίθεση, όπου για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε στο μηδέν.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, η ισοπαλία χαρακτηρίζεται ως θετικό αποτέλεσμα, καθώς επιτεύχθηκε επί μιας πολύ καλής ομάδας εκτός έδρας. Μάλιστα, αν ρίξουμε μια ματιά και στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ θα δούμε ότι όλες οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία ηττήθηκαν (Λάρισα, Πανσερραϊκός, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης). Αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» να απέχουν έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, πριν από μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών που ακολουθούν (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός).

Στο Παγκρήτιο ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή, μια και για μισή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Ολίσε. Ρίσκαρε, βέβαια, παίζοντας πιο επιθετικά, αλλάζοντας το σύστημα από 4-1-4-1 σε 4-4-2 με την είσοδο του Ηλία Σολάκη, ενώ νωρίτερα ο Μπρέσκα, ένας παίκτης με επιθετικές αρετές, είχε πάρει τη θέση του Ρίκκα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πλαγιοκοπήσει την άμυνα του Εργοτέλη, προκειμένου να βγουν οι κατάλληλες μπαλιές στους Μαρτίν και Σολάκη, ενώ ήταν εμφανής η απουσία του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες. Χάθηκαν ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ, όμως ο Εργοτέλης ήταν εκείνος που είχει πιο κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν κακή απόδοση, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν υποτονικοί, χωρίς εκρηκτικότητα και με διάθεση να διαφυλάξουν σε πρώτη φάση το μηδέν στην άμυνα. Είναι γεγονός πως δεν απειλήθηκαν σοβαρά από τους γηπεδούχους, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν καλή αμυντική λειτουργία και με τους μέσους να βοηθούν σημαντικά.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ρίσκαρε μετά την αποβολή του Ολίσε, άφηνε κενούς χώρους στη μεσαία γραμμή και το παιχνίδι «άνοιξε». Οι παίκτες του Εργοτέλη ήταν πολύ δραστήριοι με τους Μπέτο, Μπούντιμιρ και Ρομάνο, φέρνοντας πολλές φορές σε δύσκολη θέση την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι ατύχησαν να πέσουν πάνω στον σταθερό και χθες Γιακούποβιτς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στις επεμβάσεις του, με κορυφαία απόκρουση αυτή του 81’ όταν κράτησε το μηδέν για τον Ολυμπιακό στην κεφαλιά του Μπούντιμιρ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Το πρόβλημα στον Ολυμπιακό που έχει να κάνει με το τελείωμα των φάσεων συνεχίζει να υφίσταται. Από την ομάδα λείπει ο επιθετικός που θα είναι σε θέση να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί η ομάδα, αλλά και ο μεσοεπιθετικός εκείνος που θα «πατά» περιοχή και θα βοηθά τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στο να σκοράρει, βοηθώντας τον Ολυμπιακό στην επίθεση (όπως συνέβαινε πέρυσι με τον Ροτζέριο).

Ο Σάκης Τσιώλης μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν προβληματισμένος από την εμφάνιση της ομάδας και από το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν έβγαλαν μέσα στο γήπεδο αυτά που είχαν σχεδιάσει, ως ομάδα, πριν το ματς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Ολίσε, Φραγκουλάκης (78’ Κυριακίδης), Ρομάνο (86’ Λεάλ), Βερμπακόφσκις (61’ Μπέτο), Μπούντιμιρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρεζ, Ρόκας (69’ Σολάκης), Ρίκκα (52’ Μπρέσκα), Καπετάνος (85’ Πλιάγκας), Μόνχε, Μαρτίν.

Το Σάββατο με ΠΑΟΚ

Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση του προσεχούς Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ξεκινά μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς στη συνέχεια η ομάδα θα παίξει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό του Πειραιά. Σ’ αυτά τα ματς το βολιώτικο συγκρότημα θα πρέπει να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορεί, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί η ομάδα χαμηλά στην κατάταξη, στην περίπτωση που η βαθμολογική συγκομιδή δεν είναι η ανάλογη.

Μεταξύ των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ και Ολυμπιακό υπάρχει ο πρώτος προημιτελικός για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου στις 19 Ιανουαρίου οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας, είτε την Κέρκυρα, είτε τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός θα μάθει αύριο Τετάρτη τον αντίπαλό του, καθώς θα αναμετρηθούν Κέρκυρα-Ηρακλής στο νησί των «Φαιάκων», με το νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου.

Ο σαββατιάτικος αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα αρχίσει στις 19.30 και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους της Μαγνησίας και όχι μόνο. Στο Πανθεσσαλικό αναμένεται να βρεθούν πάνω από 4000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα καθίσουν στο βόρειο πέταλο του Σταδίου. Η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, όπως στα παιχνίδια του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ και τη Λάρισα.

Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί των υπηρεσιών του αρχηγού του, Λέαντρο Άλβαρεζ, ο οποίος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες). Η απουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής είναι σημαντική, με τον Σάκη Τσιώλη να αναζητά τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει.

Όσον αφορά τον Χαβιέ Ουμπίντες ο οποίος δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια με Πανιώνιο και Εργοτέλη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός μέσος έβγαλε νέα μαγνητική τομογραφία η οποία ήταν καθαρή και θα επιχειρήσει να προπονηθεί την Τετάρτη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα (σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα γυμναστούν το πρωί στο κολυμβητήριο). Στην περίπτωση που ο Ουμπίντες δεν νιώσει ενοχλήσεις και βγάλει με επιτυχία το προπονητικό πρόγραμμα, τότε θα τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως ο παίκτης θα αγωνιστεί κανονικά, καθώς η παρουσία του στην ομάδα είναι καταλυτική. Η απουσία του ήταν εμφανής τόσο με τον Πανιώνιο, όσο και με τον Εργοτέλη, από τη στιγμή που έλειψε ο κύριος δημιουργός του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Όσον αφορά τον Χαλίφα Σανκαρέ ο οποίος συμπλήρωσε το ματς με τον Πανιώνιο τέσσερις κίτρινες κάρτες, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί σε ποιο από τα τρία προσεχή παιχνίδι θα απουσιάσει. Θυμίζουμε πως ο Πέτερ Ντολεζάι δηλώθηκε να μην παίξει στον αγώνα με την ΑΕΚ.

* Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στις 13:30, στην αίθουσα «Πήλιον», στο ξενοδοχείο «Valis», στην Αγριά Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το