Photo Gallery, Αθλητισμός

Τριπλή βολιώτικη εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ποδηλασία

 

Βολιώτικο χρώμα θα έχει η ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου όσον αφορά το άθλημα της ποδηλασίας πίστας. Η χώρα μας εξασφάλισε δύο θέσεις με τους Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη, ενώ Βολιώτης είναι και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Κοτρώνης που σήμερα μιλά στη «Θ» για την προετοιμασία των δύο αθλητών και τους στόχους τους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Δύο θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, εξασφάλισε τελικά η ελληνική ποδηλασία πίστας. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων που αποτελούσαν κριτήρια, η Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας (UCI) ανακοίνωσε την τελική λίστα με τους αθλητές που πήραν την πρόκριση. Έτσι η χώρα μας θα συμμετάσχει με έναν αθλητή στο αγώνισμα του κέιριν, τον Χρήστο Βολικάκη και έναν στο αγώνισμα ταχύτητας 200 μέτρων, ο οποίος είναι ο Ζαφείρης Βολικάκης.

Τα δύο αδέλφια είναι γνωστό πως κατάγονται από το Βόλο, αλλά Βολιώτης είναι και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Κοτρώνης που φυσικά θα τους συνοδεύσει στο Λονδίνο.

Ο 44χρονος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής διετέλεσε ποδηλάτης του Γ.Σ. Βόλου για μία πενταετία και από το 1995 ασχολείται με την προπονητική. Για 15 ολόκληρα χρόνια εργάστηκε στον Π.Ο. «Βόλος» αναδεικνύοντας πολλούς πρωταθλητές, ενώ τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε η συνεργασία του και με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Η «Θ» επικοινώνησε με τον κ. Κοτρώνη που μίλησε για την προετοιμασία των αθλητών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και εξήγησε τι είναι το άγνωστο για πολλούς αγώνισμα του κέιριν στο οποίο υπάρχουν βλέψεις ακόμη και για μετάλλιο με τον Χρήστο Βολικάκη:

«Η προετοιμασία μας κυλά με πολύ καλούς ρυθμούς και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της και από το γεγονός ότι ήδη δύο αθλητές μας προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Η δεύτερη θέση «κλείδωσε» πριν λίγες ημέρες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αυστραλίας με τον Ζαφείρη Βολικάκη στα 200 μέτρα ταχύτητα πίστας.

Την πρόκριση είχε εξασφαλίσει εδώ και αρκετό καιρό και ο Χρήστος Βολικάκης στο αγώνισμα του κέιριν. Για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκεκριμένο αγώνισμα έχει ρίζες στην Ιαπωνία και μάλιστα εκεί το έχουν όπως εμείς τον ιππόδρομο, δηλαδή παίζονται ακόμη και στοιχήματα.

Σε εξάδες οι αθλητές ακολουθούν το ρυθμό που επιβάλει ένα ειδικό μηχανοκίνητο ποδήλατο για ορισμένες στροφές. Μετά αυτό φεύγει από την πίστα και πλέον ο κάθε αθλητής, ακολουθώντας τη δική του τακτική, προσπαθεί να περάσει πρώτος από τη γραμμή τερματισμού». 

Μάλιστα ο κ. Κοτρώνης δεν έκρυψε ότι ο στόχος των πρωταθλητών μας δεν περιορίζεται σε απλή συμμετοχή στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού: «Πιστεύω ότι και οι δύο αθλητές μας μπορούν να κάνουν αξιόλογη εμφάνιση και να  μας κάνουν υπερήφανους. Ιδιαίτερα ο Χρήστος ο Βολικάκης μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Θεωρώ ότι έχει τη δυνατότητα ακόμη και να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύς καιρός που κέρδισε τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή Βρετανό Κρις Χόι. Αυτό έγινε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας στο Καζακστάν με τον Χρήστο να αποδεικνύει ότι δεν βρίσκεται τυχαία μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του αγωνίσματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το