Πρώτο Θέμα (old)

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία

Χωρίς Απ. Παπατόλια, αλλά και χωρίς έβδομο υποψήφιο μέχρι σήμερα, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία

Η Ιπποκράτους ανακοίνωσε χθες στον Α. Παπατόλια ότι το καταστατικό πρόβλημα είναι αξεπέραστο και η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο δεν είναι δυνατή, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις και ισχυρές δόσεις εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ.

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι θα είναι με αλφαβητική σειρά οι κ.κ. Εύη Αδαμάκη, Κατερίνα Γαργάλα,  Κώστας Καρτάλης, Φώτης Κοφινάς, Δημήτρης Σπανός και Νερατζούλα (Τζούλια) Τσαλίκη. Σήμερα θα ανακοινωθεί η έβδομη θέση για το ψηφοδέλτιο, που έχει εξελιχθεί σε πανελλαδικό θρίλερ, αφού μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί συγκεκριμένο όνομα.

Ο ίδιος ο Α. Παπατόλιας δεν αποδέχτηκε τη δήλωση του Β. Αργύρη ότι το καταστατικό δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο και απέδωσε τον αποκλεισμό του στον Κ. Καρτάλη. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο Β. Αργύρης δεν θέτει υποψηφιότητα στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Νομού του γιατί ήταν επικεφαλής του συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές, όπως επισημάνθηκε από την Ιπποκράτους.

«Νίκησε η διαπλοκή του Κώστα Καρτάλη, του ξενόφερτου και εγκάθετου εκπροσώπου των μεγαλοσυμφερόντων των Αθηνών. Δυστυχώς, έχασε η προοδευτική παράταξη. Έχασε πάνω απ’ όλα η πολιτική ηθική» δήλωσε, ενώ πληροφορίες από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος αναφέρουν ότι ο Α. Παπατόλιας τηλεφώνησε σε στελέχη του ψηφοδελτίου και ζήτησε να παραιτηθούν και να δηλώσουν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στις εκλογές. Ταυτόχρονα και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του κόμματος, ζήτησε και από μέλη της Νομαρχιακής να απαιτήσουν άμεση σύγκληση του οργάνου για να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους.

«Δημοκρατία έχουμε και όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει τον κ. Παπατόλια», ήταν η απάντηση στελεχών της Νομαρχιακής, που έτσι κι’ αλλιώς θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει το πρόγραμμα εξορμήσεων των εκλογών.

Ο Κ. Καρτάλης από την πλευρά του δεν απάντησε στη δήλωση Παπατόλια και αγνόησε την πρόκληση.

Χθες ο γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Γ. Φώτης τόνισε πως εφόσον για την Ιπποκράτους υπήρχε θέμα ασυμβίβαστου, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό, όπως πρέπει να γίνει σεβαστό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συνεχίσει ο κ. Παπατόλιας να δίνει τη μάχη του από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γεγονός που εξόργισε τον πρώην Νομάρχη.

 

 

Επίθεση

στο Γ. Φώτη

«Οι εκπρόσωποι του κομματικού παρασιτισμού και τα υποχείρια της ξενόφερτης πολιτικής διαπλοκής, καλά θα κάνουν να σιωπήσουν. Οι προοδευτικοί πολίτες της Μαγνησίας αξίζουν καλύτερη τύχη και σίγουρα καλύτερη εκπροσώπηση» ήταν η απάντηση του Α. Παπατόλια στο γραμματέα της Νομαρχιακής, τον οποίο κατηγόρησε ως υποχείριο του Κ. Καρτάλη.

«Το ΠΑΣΟΚ στη μάχη που δίνει τους χρειάζεται όλους. Και τον Α. Παπατόλια» ήταν η αντίδραση του γραμματέα.

Ο κ. Φώτης είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο κ. Παπατόλιας είναι ένα κορυφαίο στέλεχος της αυτοδιοίκησης και χαρακτήρισε λάθος τις δηλώσεις εναντίον του Κ. Καρτάλη, τις οποίες απέδωσε σε συναισθηματική φόρτιση. Εκτίμησε ότι από σήμερα το πρωί οι προσωπικές πικρίες θα παραμεριστούν και όλοι θα στρατευθούν για να «δοθεί νικηφόρα η μάχη» στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το παρασκήνιο χθες ήταν έντονο και καταγράφηκαν πολλές στιγμές έντασης από τον Α. Παπατόλια που είχε εκτεθεί δημόσια εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είχε διαβεβαιώσεις για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.

Οι συνεργάτες του Α. Παπατόλια χαρακτήρισαν τη μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ως ηθικό ατόπημα και σημείωναν πως τα επιχειρήματα περί αντικαταστατικής συμμετοχής δεν είχαν καμία βάση.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή επέμεναν ότι το καταστατικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο κ. Παπατόλιας ήταν αξεπέραστο, αλλά επισήμαναν ότι η Ιπποκράτους έπρεπε πριν μέρες να έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα ώστε οι όποιοι τριγμοί της διαχείρισης κατάρτισης των ψηφοδελτίων να απορροφηθούν.

Η ελλιπής προετοιμασία, η προχειρότητα και η ασυνεννοησία ήταν ενδεικτική μεταξύ του κεντρικού κομματικού συστήματος, της τοπικής οργάνωσης και των εν δυνάμει υποψηφίων, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ αναζητούσε μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το