Photo Gallery, Τοπικά

Το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με ομιλητή τον κ. Παφίλη κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τη συγκρότηση της λίστας του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία και αν θα είναι επικεφαλής ο κ. Νάνος ή ο κ. Λούμας

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ κ. Παφίλης κάλεσε χθες σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, όλους τους πολίτες που διαφωνούν, αλλά εκτιμούν και σέβονται τη σταθερή στάση του κόμματος, να το επιλέξουν στις κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Στην κεντρική του ομιλία στην παραλία τόνισε πως ο λαός έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαφεντεύει την περιουσία του.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν την κεντρική ομιλία στην παραλία κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τη συγκρότηση της λίστας του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία, με όλες τις διαρροές των στελεχών να συγκλίνουν ότι επικεφαλής δεν θα είναι ο βουλευτής κ. Νάνος, αλλά ο κ. Γ. Λούμας.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα, οι διαρροές δεν διαψεύστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ ο κ. Νάνος που ρωτήθηκε σχετικά απάντησε πως κανένα στέλεχος του κόμματος δεν ενδιαφέρεται εάν θα είναι επικεφαλής σε ένα ψηφοδέλτιο και τον ίδιο δεν θα τον πείραζε εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

«Ένα στέλεχος του κόμματος αγωνίζεται γι’ αυτό από όποια θέση και αν υπηρετεί» δήλωσε.

Ο κ. Παφίλης δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι είναι αντιλαϊκή η ανάπτυξη μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απέδωσε την κάμψη του ΚΚΕ στο γενικότερο πολιτικό ρεύμα, αλλά και στο γεγονός ότι οι πολίτες παρασύρονται από εύκολα λόγια που ουδέποτε θα γίνουν πράξεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι από τις εκλογές της 6ης Μαΐου μέχρι σήμερα τα λαϊκά στρώματα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, ενώ τόνισε ότι ο λαός σωστά τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

«Η ψήφος όμως διασπάστηκε σε διάφορα κόμματα, τα ονομαζόμενα και αντιμνημονιακά» σημείωσε και τόνισε ότι το νέο δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται να χτυπηθεί το ΚΚΕ και να υποχωρήσει το λαϊκό κίνημα.

Υπογράμμισε ότι τα κόμματα που εμφανίζονται ως αντιμνημονιακά εξαφάνισαν από το λεξιλόγιό τους τη λέξη «καταγγελία» του μνημονίου και τόνισε ότι η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη δεν θα είναι προς όφελος του λαού.

Δήλωσε επίσης ότι η κρίση στην Ευρωζώνη βαθαίνει και η Ελλάδα ιδίως δεν θα αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας άμεσα, γεγονός που κρύβουν επιμελώς η ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε πως η ΝΔ τρομοκρατεί και τα κόμματα της Αριστεράς δημιουργούν ψευδαισθήσεις.

«Το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο από τις εκλογές για να συνεχίσει την πάλη και την ανατροπή. Σε μια Βουλή που είναι κινούμενη άμμος, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να πιέσει για φιλολαϊκά νομοσχέδια», είπε και όταν ρωτήθηκε για το εάν το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε αυτοκριτική, απέδωσε την κάμψη σε αδυναμίες της δράσης.

«Το κριτήριο μιας πολιτικής δεν είναι πόσες ψήφους παίρνεις, αλλά πόσο σταθερή είναι η πολιτική σου. Δημιουργήθηκε ένα ρεύμα που είπε στους πολίτες ότι μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματά του χωρίς συγκρούσεις και ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ. Κατσέλη και ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν έναν αρραβώνα για να δημιουργήσουν μια σοσιαλδημοκρατία και όσοι δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις είναι ιστορικά ανεύθυνοι γιατί θα την πληρώσει ο λαός. Το κίνημα είτε θα τραβήξει μπροστά σε καιρούς κρίσης, είτε θα ηττηθεί και θα πέσει κάτω» δήλωσε και εκτίμησε ότι μια κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει όλα τα μνημονιακά μέτρα.

Κατέληξε λέγοντας ότι το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει όταν θα υπάρξει λαϊκή εξουσία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το