Πολιτική

Το αδιαχώρητο για δωρεάν προϊόντα που μοίρασαν οι παραγωγοί

Δωρεάν προϊόντα μοίρασαν στους πολίτες του κέντρου της Αθήνας οι παραγωγοί και πωλητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην περιοχή της πλατείας Βάθη, όπου στήθηκαν οι πάγκοι με αγροτικά προϊόντα, θυμίζοντας άλλες εποχές και καταστάσεις.

Μάλιστα, μέσα στον πανικό τραυματίστηκε ένας άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε από το πλήθος, έπεσε κάτω και χτύπησε το κεφάλι του. Στο σημείο έφτασε μηχανή του ΕΚΑΒ και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Απεγνωσμένοι Έλληνες μαλώνουν για δωρεάν φαγητό, σχολιάζει το Reuters, φωτογραφία της ημέρας ο συνωστισμός για τα δωρεάν λαχανικά, στονGuardian.

Πράγματι οι φωτογραφίες που προκαλούν προβληματισμό σε διεθνές επίπεδο είναι σοκαριστικές. Πολίτες σπρώχνονται και με υψωμένα χέρια ζητούν μια σακούλα με προϊόντα, ενώ οι παραγωγοί πετούν τις σακούλες από τα φορτηγά.

Υπολογίζεται ότι μέσα σε δύο ώρες διατέθηκαν 50 τόνοι προϊόντων.

«Εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονταν για δωρεάν λαχανικά που μοιράστηκαν από αγρότες σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, αφήνοντας έναν άνθρωπο τραυματισμένο και προκαλώντας κατακραυγή για την αυξανόμενη απόγνωση που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κρίση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Reuters. 

Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι Έλληνες είδαν το βιοτικό επίπεδο τους να καταρρέει, καθώς η χώρα βυθίζεται στον έκτο χρόνο ύφεσης που έχει οδηγήσει την ανεργία σε επίπεδα – ρεκόρ. 

Οι παραγωγοί διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το