Photo Gallery, Αθλητισμός

Τον γκρέμισε από την κορυφή

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη και τον «γκρέμισε» από την κορυφή της Football League

Επιτέλους νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες για να χαμογελάσουν οι φίλαθλοι της ομάδας και να πανηγυρίσουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» αγνοούσαν τη νίκη από την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής με την Αναγέννηση Γιαννιτσών εκτός έδρας, στο χθεσινό όμως παιχνίδι με τον Εργοτέλη έδειξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως δεν υπήρχε περίπτωση να στραβοπατήσουν εκ νέου και μάλιστα στο γήπεδό τους. Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, μ’ έναν εξαιρετικό Μπρέσκα να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και τον κόσμο να δίνει δυναμικό «παρών» στο Πανθεσσαλικό, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0, με τέρματα των Πινδώνη στο 70’ και Ογκουνσότο στο 73’.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Football League και ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, αν λάβουμε υπόψη την απόδοση των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έπαιξαν με πάθος και δύναμη, διέθεταν αποφασιστικότητα και το μάτι τους …γυάλιζε από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή στο παιχνίδι.

Περιόρισαν την επιθετική δραστηριότητα του Εργοτέλη, μπλοκάροντας τον Ρομάνο και κυριάρχησαν και στα δύο ημίχρονα. Δικαιούταν να σημειώσουν τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο μέρος και τελικά πέτυχαν δύο τέρματα μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, «κλειδώνοντας» στο 73’ τη νίκη. Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Πιδνώνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» εύκολα κράτησαν το αποτέλεσμα.

Πώς έπαιξαν οι ομάδες

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με σύστημα 4-4-2, με τους Μπρέσκα και Σολάκη να κάνουν ντεμπούτο με τους «ερυθρόλευκους». Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκίτκος, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Καρράς, Γόγολος, Γκότοβος και Κατσιαρός. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Μπολάτι και Πινδώνης, με τους Ογιαρμπίντε και Μπρέσκα να παίζουν στις δύο πτέρυγες (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) και με τον Σολάκη να κινείται στην επίθεση μαζί με τον Μπακαγιόκο.

Από την άλλη πλευρά ο Σίνισα Γκόγκιτς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Αθανασίου υπερασπίστηκε την εστία του Εργοτέλη, με τον Τζανακάκη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Πίτσο το αριστερό. Οι Γιοβάνοβιτς και Σαρρής ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Οι Γκαντιάγκ και Κοζορώνης αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ των φιλοξενουμένων. Μπροστά από αυτούς η τριάδα ήταν Μπουχαλάκης, Ρομάνο, Χαντί, με τον Ζάχορα θα αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Υπήρχε πάθος, έλειπε η ουσία

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν με πάθος στο παιχνίδι, με στόχο να επιβάλουν τον ρυθμό τους και το κατάφεραν. Υστερούσαν, ωστόσο, στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι Μπακαγιόκο και Σολάκης να γίνονται απειλητικοί για το τέρμα του Αθανασίου.

Από την πλευρά του ο Εργοτέλης προσπαθούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό με αντεπιθέσεις, χωρίς πάντως να χάσει κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 45λεπτου ο Ολυμπιακός μετέφερε το παιχνίδι κάτω από τη μεσαία γραμμή και προς την περιοχή του Εργοτέλη, με τον Μάριο Μπρέσκα να είναι σε μεγάλα κέφια και να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα της κρητικής ομάδας.

Στο 10’ σημειώθηκε η πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, όταν μετά από προσπάθεια του Μπρέσκα και πάσα στον Μπακαγιόκο, ο Κονγκολέζος επιθετικός έκανε το σουτ, με τη μπάλα να χτυπά σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Εργοτέλη να απειλήσει το τέρμα του Ολυμπιακού. Στο 12’ ο Ζάχορα έγινε κάτοχος της μπάλας, ξέφυγε από τους Γόγολο και Γκίτκο, βγήκε όμως πλάγια αριστερά, για να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 22’ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία από τους «ερυθρόλευκους» για να ανοίξουν το σκορ. Μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Ολυμπιακού, η μπάλα έφτασε στα δεξιά στον Μπρέσκα, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Ογιαρμπίντε να μην μπορεί να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ο Εργοτέλης προσπαθούσε να μην φτάνει η μπάλα στους Σολάκη και Μπακαγιόκο και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι Κρητικοί έπαιξαν παθητικό ποδόσφαιρο, καθώς φρόντιζαν να βρουν τρόπους για να απειλήσουν το τέρμα του Γκίτκου.

Στο 37’ υπήρξαν οι προϋποθέσεις για τον Ολυμπιακό να βρει ανοργάνωτη την άμυνα του Εργοτέλη και να φτάσει στο γκολ, με τον Σολάκη να φεύγει στην αντεπίθεση από τα δεξιά, όμως ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε να διώξει τη μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον Ογιαρμπίντε, ο οποίος περίμενε μόνος μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 39′ ο Χαντί σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα η οποία είχε κατεύθυνση προς το τέρμα του Ολυμπιακού, χτύπησε στο σώμα του Γόγολου για να βγει η αντεπίθεση για τους «ερυθρολεύκους». Η μπάλα έφτασε στον Σολάκη, το σουτ όμως που επιχείρησε μέσα από την περιοχή έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Αθανασίου.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 41’. Ο Μπρέσκα εκτέλεσε φάουλ, με τον Αθανασίου θα διώχνει τη μπάλα, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

 

Μέσα σε τρία λεπτά

«κλείδωσε» τη νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, ωστόσο, μέχρι το 70’ τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους», καθώς ο χρόνος κυλούσε, το γκολ δεν ερχόταν, το άγχος βάραινε τα πόδια των ποδοσφαιριστών, ενώ άρχισε να φαίνεται και η κούραση.

Στο 49’ ο Σούλης Παπαδόπουλος «φρέσκαρε» την επίθεση, βάζοντας στο παιχνίδι τον Ογκουνσότο στη θέση του Μπακαγιόκο, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και τον Ανιέτε στη θέση του Ογιαρμπίντε. Οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις σε θέση βολής, με τον Μπρέσκα να κουράζεται δικαιολογημένα, καθώς έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, ενώ του λείπουν σαφώς παιχνίδια.

Τα δύο πρώτα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν από πλευράς Εργοτέλη. Το πρώτο στο 47’ με τον Μπουχαλάκη να σουτάρει και τη μπάλα να περνά άουτ και το δεύτερο στο 51’ με τον Γκίτκο να μπλοκάρει το σουτ του Ζάχορα.

Καλή ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 53’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα, ο Αθανασίου με γροθιές δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα από την περιοχή του, αυτή έφτασε στον Γόγολο, ο οποίος έπιασε το γυριστό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Εργοτέλη.

Στο διάστημα 55’-70’ ο Ολυμπιακός έδειχνε να είναι μπλοκαρισμένος και οι παίκτες του να μην έχουν «καθαρό» μυαλό για να τελειώσουν μία φάση, για να φτάσουμε στο 70’ όπου ήρθε το γκολ από μια στημένη φάση. Ο Μάριο Μπρέσκα από τα αριστερά εκτέλεσε κόρνερ, ο Πινδώνης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου, λύνοντας «το γόρδιο δεσμό» και γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες του Ολυμπιακού και πριν οι παίκτες του Εργοτέλη προλάβουν να συνέλθουν και να αντιδράσουν, ήρθε το 2-0 στο 73’ για να «κλειδώσει» η νίκη για το βολιώτικο συγκρότημα.

Ένα λεπτό νωρίτερα, πάντως, ο Ολυμπιακός έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Πινδώνης έβγαλε τον Ολυμπιακό στην κόντρα επίθεση, πάσαρε για τον Μπρέσκα, με τον Σλοβάκο να πιάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Αθανασίου.

Στο 73’, ωστόσο, ο Ογκουνσότο δεν αστόχησε. Ο Νιγηριανός επιθετικός έδειξε πόσο δεινός σκόρερ είναι και στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό πέτυχε γκολ εις βάρος της ομάδας που διέπρεψε τα προηγούμενα χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Ο Σολάκης ο Αθανασίου απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Ογκουνσότο, ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.

Στο τελευταίο 15λεπτο ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πινδώνη με 2η κίτρινη κάρτα στο 76’, ωστόσο, αν και με παίκτη λιγότερο οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν από τον Εργοτέλη.

 

Ολυμπιακός B.-Εργοτέλης 2-0

 

Ολυμπιακός Β.

1. Γκίτκος

27. Καρράς

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

13. Γκότοβος

8. Πινδώνης

23. Μπολάτι

33. Μπρέσκα

(6. Τσιάτσιος 79’)

10. Ογιαρμπίντε

(20. Ανιέτε 58’)

18. Μπακαγιόκο

(99. Ογκουνσότο 49’)

7. Σολάκης

 

Εργοτέλης

1. Αθανασίου

17. Τζανακάκης

24. Πίτσος

5. Γιοβάνοβιτς

89. Σαρρής

26. Γκαντιάγκα

22. Κοζορώνης

(93. Ευαγγέλου 59’)

10. Μπουχαλάκης

(14. Δωματάς)

8. Ρομάνο

(9. Λαμπίν 64’)

11. Χαντί

20. Ζάχορα

 

Σκόρερ: 70’ Πινδώνης, 73’ Ογκουνσότο

Κόκκινη: 76′ Πινδώνης (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Γόγολος, Πινδώνης-Ρομάνο, Σαρρής

Διαιτητής: Ευαγγέλλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Γιαννουγλίδης, Μεϊντάνας (ΕΠΣ Αθηνών)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το