Photo Gallery, Τοπικά

Τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση του πρύτανη

Ενώ έληξε η προθεσμία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στις τέσσερις ανέρχονται οι υποψηφιότητες για τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς έληξε χθες στη μία το μεσημέρι η προθεσμία που είχε δοθεί από το Συμβούλιο Ιδρύματος για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μία καθηγήτρια από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ένας καθηγητής από Ανώτατη Σχολή της Γαλλίας, όλοι Έλληνες, είναι οι τέσσερις υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη.

Το Συμβούλιο Ιδρύματος θα συνεδριάσει στις 8 Ιανουαρίου, όπως έχει προγραμματιστεί, για να ελέγξει τα δικαιολογητικά και να προχωρήσει στην ανακήρυξη των υποψηφίων, καθώς και της ημερομηνίας των εκλογών για την ανάδειξη του νέου πρύτανη.

Επισημαίνεται πως οι υποψήφιοι (αυτοί που τελικά θα ανακηρυχτούν) για τη θέση του πρύτανη θα πρέπει να είναι μέχρι και τρεις, που σημαίνει ότι ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με το νόμο, οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη πρέπει να είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία.

Πιο αναλυτικά οι υποψήφιοι (με τη χρονική σειρά κατάθεσης των υποψηφιοτήτων) είναι: ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πετράκος με γνωστικό αντικείμενο την οικονομική ανάλυση του χώρου, ο κοσμήτορας και καθηγητής Ιατρικής κ. Γιάννης Μεσσήνης με ειδίκευση στη μαιευτική-γυναικολογία, ο καθηγητής σε Ανώτατη Σχολή Robert De Sorbon της Γαλλίας κ. Γιώργος Φουτσιτζής και η καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Θεοφανώ Παπαζήση.

Η θητεία του νέου πρύτανη θα είναι τετραετής. Η εκλογή του θα γίνει από τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θα στηθούν κανονικά κάλπες, ενώ αν εμποδιστούν δύο φορές, τότε η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως συνέβη και με την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος.

Η θητεία της σημερινής Πρυτανικής Αρχής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 μετά από μία παράταση στη θητεία της που είχε δοθεί από το υπουργείο Παιδείας, καθώς κανονικά η θητεία της τελείωνε τον περασμένο Αύγουστο.

Μεταπτυχιακό στο τμήμα Βιοχημείας

Από τις 7 Ιανουαρίου θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για να εισαχθούν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Βιοτεχνολογία-Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος». Οι αιτήσεις θα λήξουν στις 15 Φεβρουαρίου.

Η χρονική διάρκεια ανάπτυξης των δραστηριοτήτων αυτών εκτείνεται σε 3 εξάμηνα.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Σχολών Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Κτηνιατρικής και Πολυτεχνικών Σχολών των πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής, με την αντίστοιχη αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ, καθώς και πτυχιούχοι λοιπών συναφών με το αντικείμενο του Προγράμματος τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.bio.uth.gr ή στα τηλ. 2410-565298, 579310, κ. Στρούλια Ιωάννα, καθημερινά 11.00 – 13.00, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πλούτωνος 26 & Αιόλου, 41221, Λάρισα, fax: 2410-565290.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το