Photo Gallery, Τοπικά

Εργολαβία 200.000 ευρώ για φθορές στο οδικό δίκτυο Πηλίου

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρουσιάζονται ανάγκες εκτέλεσης εργασιών αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο του Πηλίου

Στη σύναψη εργολαβίας με στόχο την άμεση αποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο Πηλίου σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών θα προχωρήσει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει γύρω στα 200.000 ευρώ και θα έχει διάρκεια ενός έτους. Μάλιστα, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια ενέργεια, ώστε ανά πάσα στιγμή να παρεμβαίνει ο εργολάβος και να μην υπάρχει καθυστέρηση στην αντιμέτωπη των φθορών που δημιουργούνται.

Η άμεση αποκατάσταση των βλαβών στο οδικό δίκτυο αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ενώ ήδη υπάρχει ετοιμότητα από το μηχανισμό για να παρέμβει ανά πάσα στιγμή.

Σχετικά με τη νέα εργολαβία που θα συναφθεί, από την περιφερειακή Ενότητα μαγνησίας τονίζεται πως «σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων κατολίσθησης, καθιζήσεων και βλαβών που εντοπίζονται σε όλο το οδικό δίκτυο του Ν. Μαγνησίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παρουσιάζονται ανάγκες εκτέλεσης εργασιών αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων, απομάκρυνσης τεμαχίων βράχου από κατολισθήσεις, επίστρωσης, αποκατάστασης επιχωμάτων, αποκατάστασης επενδεδυμένων τάφρων, κατασκευής τοιχίων, απόφραξης οχετών, τοποθέτησης πινακίδων κ.λπ. σε διάφορες θέσεις σε όλο το οδικό δίκτυο.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου, είναι δύσκολη ή και αδύνατη η ακριβής προμέτρηση των εργασιών. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η άμεση επέμβαση μηχανημάτων για την αποκατάσταση των βλαβών, αφού θα πρέπει να εξασφαλίζονται η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, αλλά και η συνεχής και ομαλή λειτουργία του οδικού δικτύου.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται απαραίτητη η ανάθεση του έργου για διάστημα ενός έτους, ώστε να καλυφθούν τόσο οι πάγιες, όσο και οι έκτακτες ανάγκες αποκατάστασης φθορών στο οδικό δίκτυο.

Οι βασικές εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν, περιλαμβάνουν:1) Εργασίες εκσκαφής, 2) Απομάκρυνση βράχων, 3) Καθορισμοί οχετών, 4) Άρση καταπτώσεων, 5) Κατασκευή τοιχίων, 6) Αποκατάσταση τάφρων, 7) Ασφαλτοστρώσεις.

Ο προϋπολογισμός των έργων προσδιορίζεται σε 200.000,00Ε και η διάρκειά του προβλέπεται να είναι 12 μήνες».

Αποκατάσταση κατολίσθησης στην Ε.Ο. Βόλου-Χανίων

Στην κατασκευή μεγάλου τοιχίου, επί της επαρχιακής οδού Βόλου-Χανίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων, προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «επί της Ε.Ο. Βόλου-Χανίων, μετά τον οικισμό της Πορταριάς, έχουν σημειωθεί επανειλημμένες κατολισθήσεις και κρίθηκε απαραίτητη η κατασκευή τοιχίου, ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα στο εν λόγω σημείο.

Λόγω της επικινδυνότητας του φαινομένου και προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, στο σημείο κατασκευάστηκε τοιχίο βαρύτητας συνολικού μήκους 27,50 μ. και μέσου ύψους 5 μ., μετά του απαραίτητου οπλισμού του και έγινε η απαιτούμενη πλήρωση με κοκκώδες υλικό. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 65.000 ευρώ».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το