Τοπικά

Συνδρομή σε χίλιες υποθέσεις συμβιβασμού για χρέη

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου με συμβολή σε διαγραφή οφειλών 2.5 εκ. ευρώ

Στη διαγραφή χρεών πάνω από 2.500.000 ευρώ υπερχρεωμένων νοικοκυριών της Μαγνησίας με οφειλές σε τράπεζες έχει συμβάλλει με τη δράση της η Ένωση Καταναλωτών Βόλου από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο σχετικός νόμος 3869/2010. Συνολικά από την Ένωση έγιναν πάνω από 1.000 εξωδικαστικοί συμβιβασμοί, προκειμένου να ενταχθούν τα νοικοκυριά στις ρυθμίσεις του νόμου.

Τα θέματα του απολογισμού δράσης της Ένωσης Καταναλωτών, των αποτελεσμάτων από τη εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και η προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Πράσινη-Αειφόρος Κατανάλωση» εντάσσονταν στη θεματολογία προγραμματισμένης χθεσινής ενημερωτικής εκδήλωσης στο Δημαρχείο Βόλου της τοπικής Ένωσης Καταναλωτών σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου.

Σημειώνεται πως η ταινία αναφέρεται στην κατανάλωση με προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας, με εξοικονόμηση χρημάτων, ενέργειας και φυσικών πόρων, με ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο του απολογισμού δράσεων έγιναν μεταξύ άλλων τα εξής:

α) Ενημέρωση των καταναλωτών με δελτία τύπου, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, ραδιοφωνική εκπομπή, έκδοση του περιοδικού «Ενεργός καταναλωτής», με την ηλεκτρονική σελίδα www.enkavolou.gr  και την παρουσίαση νέων θεμάτων σε βίντεο, β) ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία και φορείς.

Πέρυσι στην Ένωση Καταναλωτών υποβλήθηκαν 2.822 καταγγελίες συμπολιτών για διάφορα θέματα, από τραπεζικές υπηρεσίες μέχρι και παραπλανητικές διαφημίσεις.

Επίσης στην τριετία 2009-2012 ο αριθμός των καταγγελιών ανήλθε στις 8.109.

Πιο αναλυτικά ο αριθμός των καταγγελιών στην περίοδο 2009-2012 ανά κατηγορία έχει ως εξής: Τραπεζικές υπηρεσίες 3.010, Φυσικό Αέριο 2.330, ΔΕΥΑΜΒ 640, Τρόφιμα-σούπερ μάρκετ 407, κινητή, σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ 384, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Δημόσιο 299, Ελαττωματικά προϊόντα 168, ΔΕΗ-λοιποί πάροχοι 147, Τουριστικές υπηρεσίες-Εστίαση 139, Ασφαλιστικές υπηρεσίες 66, Παραπλανητική διαφήμιση 53, Κακή παροχή υπηρεσιών 38, διάφορα 428.

«Ανάσα» σε πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά του Νομού έδωσε ο νόμος 3869/2010. Και στην εξυπηρέτηση των οικογενειών καθοριστικό ρόλο έπαιξε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, η οποία από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος έχει ενημερώσει πάνω από 3.000 υπερχρεωμένους πολίτες για τη δυνατότητά τους να ενταχθούν στο νόμο, έχει συνδράμει δωρεάν στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού σε περισσότερες από 1.000 υποθέσεις, έχει συμβάλλει με τους νομικούς της σύμβουλους στο να διαγραφούν οριστικά πάνω από 2.500.000 ευρώ οφειλές στις τράπεζες.

Σημειώνεται πως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα για ενταχθεί ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό στο νόμο.

Επίσης, η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση «θα καταθέσει το επόμενο διάστημα νέες ομαδικές αγωγές κατά των υπολοίπων τραπεζών, για επιστροφή χρημάτων από έξοδα «προέγκρισης δανείου», «προμήθειας», «έξοδα φακέλου» κ.ά. που είχαν παρακρατήσει παράνομα και καταχρηστικά και καλεί τους δανειολήπτες που θέλουν να διεκδικήσουν, χωρίς κόστος, την επιστροφή των χρημάτων τους, να απευθύνονται στα γραφεία τής Δ. Γεωργιάδου 177, καθημερινές 8.30- 12.30, τηλ. 2421045615».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το