Πολιτική

Συνάντηση Γλέζου – Δένδια με αφορμή τα φαινόμενα βίας

Τον προβληματισμό του «για τις εκδηλώσεις βίας που εκδηλώνονται στον τόπο μας (κρατική, παρακρατική, φασιστική)» εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια στη διάρκεια συνάντησής τους, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, ο κ. Γλέζος, που είχε και την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, «συνέστησε ιδιαίτερα την προσοχή στους κινδύνους που ενυπάρχουν από μια κοινωνική έκρηξη».

Την Τετάρτη, ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε εκδήλωση για την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια στην εποχή της οικονομικής κρίσης, διεμήνυσε πως απαιτούνται «σκληρές επιλογές» για να υπάρξει εφαρμογή των νόμων προς όλους.

«Απαιτούνται ρήξεις και τομές» είπε, προσθέτοντας: «Αυτό που έγινε από το 1974 μέχρι σήμερα, η προσπάθεια να κουκουλώσουμε τις σκληρές επιλογές, να μην κάνουμε τις σκληρές επιλογές που απαιτούνται, νομίζω ότι είναι μια από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στα αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα».

«Ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974-1975 μέχρι σήμερα. Είτε αυτοί λέγονται ανομία, είτε αυτοί λέγονται καταλήψεις, είτε αυτοί λέγονται μεταναστευτικό, είτε μιλάμε για το άγος της Marfin. Όλα αυτά πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Και ο δρόμος τους μπορεί και πρέπει να είναι μόνο ένας, η εφαρμογή των νόμων προς όλους» πρόσθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το