Photo Gallery, Τοπικά

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος οικογένειας στα Χάνια Πηλίου

Εξιχνιάστηκε πλήρως η ληστεία σε βάρος τετραμελούς οικογένειας, που είχε γίνει πριν από ένα περίπου χρόνο, στα Χάνια Πηλίου. Η Αστυνομία οδηγήθηκε στην ταυτοποίηση των στοιχείων άλλων τεσσάρων ατόμων, ως δράστες της ληστείας. Λίγες ώρες μετά τη διάπραξη της ληστείας, συνελήφθη σε αστυνομικό «μπλόκο» ένας 29χρονος Αλβανός, ο οποίος στη συνέχεια προφυλακίστηκε. Στο αυτοκίνητο της οικογένειας, που είχαν πάρει οι δράστες και εγκατέλειψαν στη συνέχεια, είχαν βρεθεί πολλά αντικείμενα των ληστών, αλλά και μέρος των κλοπιμαίων. Το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αυτά και εξετάστηκε από την Αστυνομία οδήγησε στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, που είχε πάρει εκτεταμένη δημοσιότητα. Οι ληστές είχαν φερθεί με ιδιαίτερη βία στα μέλη της οικογένειας, είχαν αρπάξει σημαντικό χρηματικό ποσό και κοσμήματα αξίας, καθώς και το αυτοκίνητό της. Οι έρευνες των αρχών στο Πήλιο είχαν διαρκέσει τέσσερις – πέντε ημέρες και η κινητοποίηση ήταν μεγάλη.

Εκτός από τον 29χρονο, ο οποίος συνελήφθη να κρύβεται σε περιοχή του Πηλίου, οι συνεργοί του δεν εντοπίστηκαν.

Τώρα, μετά από ένα χρόνο, η Αστυνομία ανακοινώνει επίσημα την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, με την ταυτοποίηση όλων των δραστών.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλία, εξιχνιάσθηκε πλήρως η ληστεία που έγινε πριν από ένα χρόνο, σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών, στα Χάνια Μαγνησίας.

Εκτός από τον 29χρονο Αλβανό, ταυτοποιήθηκε λίγους μήνες αργότερα ένας άλλος Αλβανός, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη, καθώς βρίσκεται στην Αλβανία και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις δράστες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες, προέκυψε ότι τρίτος δράστης της ληστείας είναι ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και τρεις ακόμη ομοεθνείς του, ηλικίας 29, 40 και 37 ετών, οι οποίοι παρείχαν άμεση συνδρομή στην τέλεσή της.

Για τους τέσσερις δράστες εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Βόλου.

Συνεπώς, στη ληστεία της οικογένειας στα Χάνια, συνολικά φέρονται να συμμετείχαν έξι συνολικά άτομα, ως φυσικοί δράστες για συνδρομή και κάλυψη.

Η ληστεία έδειχνε να ήταν σχεδιασμένη και οι δράστες – όπως όλα δείχνουν – φαίνεται να γνώριζαν τις κινήσεις της οικογένειες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το