Τοπικά

Συμφωνία Ιγνάτιου-Λούλη για τη δωρεά των 300.000 ευρώ

ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Σε συμφωνία κατέληξαν μετά από μεταξύ τους συνάντηση ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο γνωστός βιομήχανος κ. Λούλης σχετικά με τη δωρεά των 300.000 ευρώ του δεύτερου προς τη Μητρόπολη.

Όπως τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης «πραγματοποιήθηκε (29-8-2013) στον Ι. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου με τον τ. Διοικητή Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνο Λούλη, με σκοπό την τελική διευθέτηση της υπόθεσης που προκάλεσε την δικαία δυσφορία του κ. Λούλη, αναφορικά με την υλοποίηση του αρχικού σκοπού της δωρεάς του προς την Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ύστερα από πολύωρη και διεξοδική συζήτηση, που επέφερε την μεταξύ τους ειρήνευση και καταλλαγή, αποφασίστηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:

-150.000 € να διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

-100.000 € να διατεθούν στην Ι. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, για την ενίσχυση του πολυσήμαντου πνευματικού και κοινωνικού της έργου.

-20.000 € να διατεθούν στον Ι. Ναό Αγίου Τρύφωνος Βόλου, για τη δημιουργία του νέου Σπιτιού Γαλήνης.

-15.000 € να διατεθούν στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, για την ενίσχυση του πολυσήμαντου πνευματικού και κοινωνικού της έργου.

-15.000 € να διατεθούν στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Βόλου για την αποπεράτωσή του.

Τα ως άνω συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν και από τις δύο πλευρές».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα εμποδίσει την ολοκλήρωση της κατασκευής του Βρεφικού Σταθμού στη Αγριά που θα γίνει με ίδια μέσα της Μητρόπολης.

 

Προσφορά

τροφίμων

από ΑΝΕΛ

Το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επικεφαλής αντιπροσωπείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Την κ. Χρυσοβελώνη συνόδευαν οι κ.κ. Νικόλαος Ντουραντάκης, υπεύθυνος Νεολαίας ΑΝ.ΕΛ. Θεσσαλίας και Βάιος Σπανιάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Νεολαίας ΑΝ.ΕΛ. Θεσσαλίας.

Η κ. Χρυσοβελώνη επέδωσε στην Τοπική Εκκλησία ποσότητα τροφίμων που συγκέντρωσαν τα μέλη της Νεολαίας, προς ενίσχυση του Κοινωνικού και Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την προσφορά, που έρχεται σε σημαντική και κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η τοπική Εκκλησία, προχωρεί στον εκ νέου σχεδιασμό του έργου της, ενόψει του ερχόμενου εκκλ/κού έτους.

 

Η Σύναξη

των Αγίων

Αντωνίων

Τη Σύναξη των Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου γιορτάζει η Αγιά, την Κυριακή 1/9, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της πόλης.

Την παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το