Τοπικά

Βόλος: Στο «κυνήγι» της φοιτητικής στέγης

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Στο κυνήγι της ανεύρεσης της φοιτητικές στέγης βρίσκονται από χθες εκατοντάδες πρωτοετείς που εισάγονται σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Μαζί με τους γονείς τους ήρθαν χθες από νωρίς το πρωί στην πόλη για να ξεκινήσουν την έρευνα και να ενοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα. Όπως τονίζεται από τους κτηματομεσίτες, οι περισσότεροι υποψήφιοι στρέφονται στο δυάρι διαμέρισμα και τη μεγάλη γκαρσονιέρα επιδιώκοντας να είναι νεόδμητα. Ωστόσο φαίνεται ότι η προσφορά είναι μικρότερη από τη ζήτηση.

Στην είσοδο του παραλιακού συγκροτήματος «Παπαστράτου» από την πλευρά της οδού Ιάσονος, εκατοντάδες είναι τα ενοικιαστήρια που έχουν τοιχοκολληθεί από ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μάλιστα αρκετοί γονείς επιτυχόντων μετέβησαν εκεί για να πάρουν μια εικόνα από διάφορες προτάσεις. Όπως είναι φυσικό, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον των γονέων για να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα για το παιδί τους που πέτυχε σε Σχολή της πόλης. Από νωρίς χθες το πρωί γονείς μαζί με τους επιτυχόντες κινούνταν σε διάφορα σημεία της πόλης, κάνοντας διερευνητικές κινήσεις και επισκεπτόμενοι σπίτια που τους υποδείκνυαν.

Δύο γονείς μαζί με τον πρωτοετή φοιτητή μόλις είχαν ξαποστάσει σε παγκάκι έξω από το Πανεπιστήμιο. Από νωρίς το πρωί έψαχναν για γκαρσονιέρα, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι. Όπως μας ανέφεραν, η χαμηλότερη τιμή που έβρισκαν ήταν γύρω στα 200 ευρώ και χωρίς να είναι επιπλωμένο.

Και φαίνεται πως η εύρεση της κατάλληλης φοιτητικής στέγης χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για τους γονείς και τους επιτυχόντες.

Αρκετοί άλλοι απευθύνθηκαν στα κτηματομεσιτικά γραφεία της πόλης για να βοηθηθούν.

Η κτηματομεσίτρια κ. Σοφία Χαλκιά-Consulting, Real Estate, υπογράμμισε πως από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον των επιτυχόντων στο Βόλο για την ανεύρεση της φοιτητικής στέγης. Βέβαια από προχθές η κινητικότητα έχει ενταθεί, μετά και την ανακοίνωση των βάσεων.

Eρωτηθείσα για το τι ζητούν κυρίως οι γονείς όσον αφορά το σπίτι, η ίδια απάντησε πως κυρίως ενδιαφέρονται για δυάρι διαμέρισμα το οποίο θα είναι νεόδμητο, αυτόνομο στη θέρμανση και θα βρίσκεται στο κέντρο.

Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως πλέον στην πόλη του Βόλου δεν υπάρχει η απαιτούμενη επάρκεια στα δυάρια διαμερίσματα, καθότι, οι οικογένειες λόγω της κρίσης στρέφονται από τριάρια και τεσσάρια διαμερίσματα στο δυάρι για λιγότερα διαχειριστικά έξοδα.

Αναφορικά με τις τιμές, η κ. Χαλκιά σημείωσε πως στο παλιό δυάρι διαμέρισμα η μέση τιμή του ενοικίου κυμαίνεται γύρω στα 250 ευρώ, ενώ στο καινούριο γύρω στα 300 ευρώ. Επίσης αναφορικά με τις γκαρσονιέρες η μέση τιμή είναι γύρω στα 200 ευρώ, ενώ αυξάνεται γύρω στα 250 ευρώ, όταν η γκαρσονιέρα είναι επιπλωμένη.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε μια άλλη νέα τάση που είναι η συγκατοίκηση των παλιότερων φοιτητών. Έχει παρατηρηθεί δηλαδή ότι οι παλιοί φοιτητές επιλέγουν να συγκατοικήσουν, μια κίνηση που κρύβει πολλά προνόμια, αφού διαθέτοντας ο καθένας γύρω στα 150-160 ευρώ το μήνα, μπορεί να διαμένει σε ένα τριάρι σπίτι έχοντας διάφορες ωφέλειες.

Από την πλευρά του ο μεσίτης-χημικός μηχανικός κ. Δημήτρης Τζαμτζής υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πρωτοετών φοιτητών στρέφεται προς τα καινούρια δυάρια και τις μεγάλες γκαρσονιέρες. Ωστόσο παρατηρείται ότι είναι περιορισμένη η διάθεση τέτοιων διαμερισμάτων και θα χρειαστεί προσπάθεια από τους ενδιαφερόμενους.

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε πως πλέον δεν είναι αρκετά και τα επιπλωμένα διαμερίσματα, όπως ζητούν οι φοιτητές.

Συμπλήρωσε δε λέγοντας πως οι φοιτητές, αν δεν βρουν κάποιο διαμέρισμα, τότε επιδιώκουν να είναι ανακαινισμένο.

Αναφορικά με τις περιοχές εντός πολεοδομικού συγκροτήματος που εστιάζουν, σημείωσε ότι κυρίως επικεντρώνονται στο κέντρο της πόλης, μεταξύ των οδών Μεταμορφώσεως-Κασσαβέτη και βέβαια κάτω από την οδό Αναλήψεως.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το