Τοπικά

Συνέχεια στο αδιέξοδο του Επιμελητηρίου – «Ο κ. Μπασδάνης συμφώνησε σε παραίτηση»

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Και ο διευθυντής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας δηλώνει πως ο πρόεδρος του φορέα κ. Αρ. Μπασδάνης είχε συμφωνήσει στην υποβολή παραίτησης ταυτόχρονα με τον γενικό γραμματέα κ. Ευστ. Πλαστάρα. Αυτό προκύπτει από την γραπτή δήλωση που έκανε ο διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Κ. Βούκουτος σε σχετικό αίτημα που του απηύθυνε ο Α΄ αντιπρόεδρος κ. Αθ. Σταυρίδης, που ανέλαβε πρωτοβουλία, όπως συμφωνήθηκε στην άτυπη σύσκεψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει ο φορέας.

Η γραπτή δήλωση του κ. Κ. Βούκουτου έχει ως εξής: «Σε απάντηση του πιο πάνω σχετικού αιτήματός σας, σας γνωρίζω ότι το μεσημέρι της Τρίτης 20/8/2013 προσήλθε στο Επιμελητήριο ο Γεν. Γραμματέας αυτού κ. Ευστάθιος Πλαστάρας και μπήκε στο Γραφείο του Προέδρου στο οποίο βρίσκονταν ήδη ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης. Μετά από λίγο κλήθηκα και εγώ στο Γραφείο Προέδρου κλείνοντας την πόρτα κατά την είσοδό μου. Ακολούθησε, μεταξύ του κ. Μπασδάνη και του κ. Πλαστάρα, ενώπιόν μου, ολιγόλεπτη συζήτηση για τα θέματα, που απασχολούν το Επιμελητήριο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Πλαστάρας έκανε πρόταση προς τον κ. Μπασδάνη λέγοντάς του: «εγώ λέω ότι το καλύτερο είναι, εδώ που έχουμε φτάσει, να παραιτηθούμε και οι δύο». Ο κ. Μπασδάνης συμφώνησε με την πρόταση αυτή, ο κ. Πλαστάρας έτεινε το χέρι του για χειραψία επιβεβαίωσης της συμφωνίας και ο κ. Μπασδάνης ανταποκρίθηκε στην κίνησή του αυτή. Αφού έδωσαν τα χέρια, ο κ. Πλαστάρας είπε: «αύριο το μεσημέρι θα συναντηθούμε εδώ, για να υπογράψουμε ταυτόχρονο τις παραιτήσεις μας» και ο κ. Μπασδάνης συμφώνησε. Στη συνέχεια και αφού εξήλθαμε από το Γραφείο Προέδρου,  ο κ. Πλαστάρας, με πρωτοβουλία του τηλεφώνησε προς το Νομικό Σύμβουλο του Επιμελητηρίου κ. Παπαποστόλου για τη σύνταξη των παραιτήσεων».

Η δήλωση αυτή του διευθυντή του Επιμελητηρίου αλλάζει τα δεδομένα, καθώς πλέον ο προϊστάμενος της υπηρεσίας συμφωνεί με τα όσα είχε δηλώσει ο γεν. γραμματέας και υποστηρίζουν τα υπόλοιπα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ.κ.  Αθανάσιος Σταυρίδης και Ευδοκία Καπούλα, οικονομική επόπτρια, που δεν αναγνωρίζουν πλέον τον κ. Μπασδάνη ως πρόεδρο και θεωρούν πως έχει παραιτηθεί.

Χθες η συνεδρίαση της Δ.Ε. αναβλήθηκε ακόμη μία φορά, την ώρα που ο πρόεδρος κ. Αρ. Μπασδάνης απέστειλε ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ για την επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζιδάκι, ότι είναι αναγκαία η ροή χρηματοδότησης μέσω των προγραμμάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε κοινή δήλωσή τους τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ. Σταυρίδης, Πλαστάρας και Καπούλα, επισημαίνουν ότι «θεωρούμε τον κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη παραιτηθέντα από τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, από την Τρίτη 20-8-2013 και συνεπώς δε νομιμοποιείται να συγκαλεί τη Διοικητική Επιτροπή. Η Δ.Ε. αφού δεν συγκλήθηκε νόμιμα, δε μπορεί να λάβει αποφάσεις». Τα τρία μέλη της Δ.Ε, δηλώνουν ότι αποχωρούν και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης του αδιεξόδου, που έχει περιέλθει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Προηγήθηκε η δήλωση που έκανε ο κ. Βούκουτος, για το τι συνέβη. Ο κ. Βούκουτος είχε ζητήσει από το νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου, δικηγόρο κ. Δημ. Παπαποστόλου, να γνωμοδοτήσει, αν δικαιούται να κάνει γραπτή δήλωση για το τι συνέβη με την υπόθεση της παραίτησης των κ.κ. Μπασδάνη και Πλαστάρα. Ειδικότερα είχε ζητήσει: «Παρακαλώ όπως με την ιδιότητά σας ως νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, γνωμοδοτήσετε εγγράφως, αν νομιμοποιούμαι με την ιδιότητά μου ως Διευθυντής του Επιμελητηρίου, να χορηγήσω γραπτή βεβαίωση προς τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σταυρίδη, μετά από γραπτό αίτημα, το οποίο έχει καταθέσει στο Επιμελητήριο, στην οποία θα περιγράφω τα συμβάντα, τα οποία έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τρίτης 20/8/2013 στο Επιμελητήριο, σχετικά με τις «παραιτήσεις» του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Επιμελητηρίου». Απαντώντας ο κ. Παπαποστόλου γνωμοδότησε ότι «τα γεγονότα, όπως περιγράφονται στην σχετική αίτηση του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, φέρονται να έλαβαν χώρα στον χώρο του Επιμελητηρίου και έχουν άμεση και απόλυτη σχέση με τη λειτουργία του Επιμελητηρίου, καθότι πρόκειται για δύο πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα, τα οποία αναφέρονται σε πρόσωπα με σημαντικά αξιώματα (Πρόεδρος – Γ. Γραμματέας).

Σύμφωνα με την αίτηση, τα γεγονότα αυτά (δηλώσεις παραιτήσεων από τα αντίστοιχα αξιώματα) έλαβαν χώρα ενώπιόν σας και με την ιδιότητα του Διευθυντού, για τα οποία μάλιστα ενημερώθηκα τηλεφωνικά την ίδια ημέρα και χρονική στιγμή προκειμένου από κοινού (με εσάς) να προβούμε στη σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων. Μετά από τα παραπάνω φρονώ, ότι νομιμοποιείσθε να χορηγήσετε την αιτούμενη βεβαίωση κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των αρ. 1 και 4 παρ. 4 του Κ.Δ.Λ. (Ν. 2690/1999)».

Την διαδικασία για τη δήλωση του κ. Βούκουτου ξεκίνησε ο Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σταυρίδης. Ο κ. Σταυρίδης είχε ζητήσει από τον διευθυντή του Επιμελητηρίου τα εξής: «Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε βεβαίωση, στην οποία να αναγράφεται το γεγονός, που έλαβε χώρα την Τρίτη 20/8/2013 στο χώρο του Ε.Μ. και ενώπιόν σας με την ιδιότητα του διευθυντού του Ε.Μ. και συγκεκριμένα ότι τόσο ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης ως πρόεδρος όσο και ο κ. Ευστάθιος Πλαστάρας ως Γεν. Γραμματέας δήλωσαν από κοινού, ότι παραιτούνται από τα αξιώματά τους και ανέθεσαν σε σας, καθώς και στο Νομικό Σύμβουλο του Ε.Μ. κ. Δημ. Παπαποστόλου, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες μετά τις παραπάνω παραιτήσεις.
Τα χορηγούμενα θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να κρίνω ως Α’ Αντιπρόεδρος, σε ποιες ενέργειες ενδεχομένως πρέπει να προβώ μετά τη δήλωση – βεβαίωση του κ. Διευθυντού του Ε.Μ.»

Το ζητούμενο τώρα είναι πως θα αντιδράσει ο κ. Μπασδάνης και ποια είναι πλέον η νομική φόρμουλα για τις εξελίξεις στο Επιμελητήριο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το