Photo Gallery, Αθλητισμός

Συμφωνία για τη συγχώνευση Ολυμπιακού Β. και Εύρυτου στο χάντμπολ

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία έφτασαν ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Εύρυτος για τη συγχώνευση των δύο συλλόγων και την απορρόφηση του τμήματος χάντμπολ. Οι πρόεδροι κ.κ. Δημήτρης Καραγιάννης και Λεωνίδας Ζαφείρης συναντήθηκαν και φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Συνάντηση για το μπάσκετ θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των προέδρων του ΑΣ «Ολυμπιακός Βόλου 1937» Δημήτρη Καραγιάννη και του Εύρυτου Λεωνίδα Ζαφείρη. Αντικείμενό της ήταν η συγχώνευση των δύο συλλόγων όσον αφορά το χάντμπολ και οι δύο πλευρές έφτασαν σε μια αρχική συμφωνία.

Η πρώτη επαφή βέβαια ήταν κυρίως διερευνητικού χαρακτήρα. Από τη μια πλευρά ο Δημήτρης Καραγιάννης εξέφρασε την επιθυμία της νέας διοίκησης για τη σύσταση τμήματος χάντμπολ. Άλλωστε όταν ανέλαβε τα ηνία του Ερασιτέχνη είχε προαναγγείλει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναγίνει μεγάλος δημιουργώντας καινούργια τμήματα και φέρνοντας όσο γίνεται περισσότερα παιδιά στις τάξεις του.

Ο Λεωνίδας Ζαφείρης εμφανίζεται κι αυτός θετικός σ’ αυτό το εγχείρημα. Ουσιαστικά θα πρόκειται για απορρόφηση του Εύρυτου στον Ολυμπιακό και αναφερόμαστε σε όλα τα τμήματά του, δηλαδή και ανδρών και γυναικών. Εδώ θυμίζουμε ότι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Εύρυτος τερμάτισε δεύτερος στα μπαράζ γυναικών και τρίτος στα αντίστοιχα των ανδρών και είναι πρώτος επιλαχών για άνοδο στην Α2 και τη Β’ Εθνική σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία να «κατέβει» στο επόμενο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με όσα συζήτησαν οι δύο άνδρες, επιθυμία των «ερυθρολεύκων» είναι να διατηρήσει τον Λεωνίδα Ζαφείρη ως επικεφαλής του τμήματος, καθώς γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα και φυσικά μπορεί να εκπροσωπήσει τον σύλλογο επάξια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία τρέχοντας για θέματα που αφορούν την ομάδα.

Βέβαια τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί σίγουρα. Αυτό θα κριθεί από την επόμενη συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την επόμενη Τρίτη. Εκεί ο Λεωνίδας Ζαφείρης, μετά από συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο του Εύρυτου, θα προσκομίσει το πλάνο που σχεδιάζεται για την επόμενη περίοδο και αφορά τόσο το οικονομικό, όσο και τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος. Σε περίπτωση που το πλάνο αυτό ικανοποιήσει τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, τότε θα πρέπει να μιλάμε για οριστική συμφωνία και η συγχώνευση θα προχωρήσει.

Μάλιστα το εγχείρημα αυτό δεν είναι χρονοβόρο και μπορεί να γίνει άμεσα, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία δεν έχει την παραμικρή αντίρρηση να συγχωνευτούν οι δύο σύλλογοι.. Άλλωστε επιθυμία της είναι να υπάρχουν ονόματα ιστορικών συλλόγων στο χάντμπολ, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερο κύρος και περισσότερους φιλάθλους.

Πάντως το θετικό είναι ότι οι διοικήσεις τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Εύρυτου είναι θετικά διακείμενες στο να προχωρήσει η συγχώνευση. Απλά θα πρέπει να περιμένουμε και την επόμενη συνάντηση προκειμένου να επισφραγιστεί οριστικά η διαφαινόμενη συμφωνία.

 

Συνάντηση σήμερα

για το μπάσκετ

Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση για το μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Εκεί θα δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Καραγιάννης, ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος καλαθοσφαίρισης Κώστας Κουρκούμπας, ο υπεύθυνος των τμημάτων Σπύρος Γιαννίκος, ο έφορος Κώστας Γανώσης και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Λάμπρος Πρέκας. Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το τμήμα μπάσκετ, ενώ θα οριστικοποιηθεί και το ποιοι παίκτες από τον Θεσσαλικό θα πλαισιώσουν εκείνους του Ολυμπιακού για τη δημιουργία της ομάδας που θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ μετά τη συγχώνευση τω δύο συλλόγων.

Τέλος, όσον αφορά τους προπονητές που θα δουλέψουν σε όλες τις βαθμίδες του τμήματος μπάσκετ γυναικών, τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν επίσημα από τη διοίκηση πιθανόν την ερχόμενη Τρίτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το