Photo Gallery, Αθλητισμός

Θετικός ο απολογισμός της Ερασιτεχνικής Νίκης

Θετικός είναι ο απολογισμός της Ερασιτεχνικής Νίκης τη διετία στην οποία βρίσκεται επικεφαλής η τωρινή διοίκηση. Μπορεί στα επίσημα χαρτιά να φαίνεται ότι υπάρχει ένα μικρό έλλειμμα της τάξης των 26.000 ευρώ, αλλά αν συμψηφιστεί με τα χρήματα που έχει λαμβάνειν ο σύλλογος, τότε προκύπτει πλεόνασμα. Πάντως τα μέλη της Ερασιτεχνικής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία όλων των τμημάτων που στην κυριολεξία αναγεννήθηκαν την τελευταία διετία. Σήμερα θα γίνει γνωστό πότε θα γίνουν οι εκλογές (πιθανή ημερομηνία η 18η Ιουνίου) και ποια στάση θα τηρήσει η Ερασιτεχνική για την ΠΑΕ

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ η γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης και τα μέλη της εξέφρασαν την ικανοποίηση για την πορεία του συλλόγου την τελευταία διετία, με τη θητεία της τωρινής διοίκησης να ολοκληρώνεται τώρα. Το μόνο δυσάρεστο ήταν η μικρή παρουσία του κόσμου, που δεν γέμισε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας. Το «παρών» έδωσαν το διοικητικό συμβούλιο, οι έφοροι των τμημάτων τα μέλη του συλλόγου, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Ιωαννίδης, μέλη του Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» και από πλευράς επισήμων ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φώτης Λαμπρινίδης. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο Γιώργος Παναγιωτίδης, ο οποίος βρέθηκε στο πάνελ μαζί με τους Στέργιο Φάτση και Παύλο Παρασκευόπουλο.

Αρχικά ο πρόεδρος Κώστας Μανιατάκης έκανε τον οικονομικό απολογισμό της διετίας 2009-2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα έσοδα συνολικά ήταν 412.672 ευρώ και τα έξοδα 438.292 ευρώ. Οι οφειλές της Ερασιτεχνικής φτάνουν τις 22.800 ευρώ, ενώ τα χρήματα που έχει λαμβάνειν είναι 50.740 ευρώ.

«Από την ΠΑΕ πήραμε αυτά τα δύο χρόνια μόλις …επτά διαρκείας και φυσικά δεν επιδόθηκε το 15% που οφείλει να δώσει η ΠΑΕ επειδή συγχρόνως χρησιμοποιεί και το «Παντελής Μαγουλάς». Πληρώθηκαν πολλά παλιότερα χρέη, ενώ μεγάλη απώλεια προέρχεται από τη μη καταβολή των συνδρομών από γονείς αθλητών. Βέβαια κατανοούμε τη δύσκολη συγκυρία και έχουμε επαναλάβει ότι δεν επιθυμούμε να διώξουμε κανένα παιδιά» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ.

Μάλιστα για να δείξει πόσο συνεπής ήταν στις υποχρεώσεις της η διοίκηση του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» χρησιμοποίησε το παράδειγμα της συγκέντρωσης των ομάδων της Β’ Εθνικής στη Λάρισα. Εκεί η πλειοψηφία των συλλόγων ζήτησε να μην καταβληθεί το 50% των αποδοχών των καλαθοσφαιριστών γιατί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά οι «κυανόλευκοι» απάντησαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, αφού οφείλουν στους παίκτες μισθό μόλις ενός μήνα.

Το μέλος της διοίκησης της Ερασιτεχνικής και της διοικούσας επιτροπής του μπάσκετ, Γιώργος Κατσαλής έκανε μια μικρή αναδρομή της διετίας: «Όταν αναλάβαμε πριν δύο χρόνια, παραλάβαμε έναν σύλλογο αφερέγγυο με αρκετά χρωστούμενα χωρίς ανθρώπινο δυναμικό. Με το μεράκι του διοικητικού συμβουλίου κάναμε έναν αξιόλογο σύλλογο και δεν αναφέρομε σε θέμα κατηγοριών. Αυτό που μετράει είναι ότι η Ερασιτεχνική Νίκη είναι αξιοπρεπής. Τέλος, σχετικά με τα χρήματα που έχω βάλει στον σύλλογο, δεν έχω καμία απαίτηση».

Ο γραμματέας της Ερασιτεχνικής Κώστας Γαργάλας είπε το ότι ο σύλλογος φαίνεται να έχει παθητικό περίπου 26 ευρώ στην ουσία είναι πλασματικό και εξήγησε το λόγο: «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση βρήκαμε χρέη 38.000 ευρώ. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε το ποσό και δώσαμε χρήματα γι’ αυτό. Αν όμως είχαμε στα χέρια μας τα λεφτά που μας οφείλονται, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Για παράδειγμα μόνο και μόνο τα χρήματα, που μας οφείλει η ΓΓΑ και τα οποία είναι διασφαλισμένα, να είχαμε στα χέρια μας, τώρα θα είχαμε πλεόνασμα».

Και πρόσθεσε: «Βάσει νόμου η ΠΑΕ οφείλει να δίνει στην Ερασιτεχνική το 10% αν δεν υπάρχει γήπεδο και το 15% όταν της παραχωρείται γήπεδο. Εμείς δεν πήραμε τίποτα. Ως Ερασιτεχνική δεν καλλιεργήσαμε ποτέ σχέσεις οξύτητας. Αν η ΠΑΕ έδινε τα προβλεπόμενα, τα οποία επίσης θα διοχετεύονταν στο τμήμα του ποδοσφαίρου, τότε πάλι θα ήμασταν πλεονασματικοί και θα αφήναμε παρακαταθήκη περίπου 40.000 ευρώ στην επόμενη διοίκηση καθώς και τα 950 παιδιά που αθλούνται στα τμήματα της Ερασιτεχνικής.

Επίσης τοποθετήθηκαν ο έφορος της ανδρικής ομάδας Νίκος Οικονόμου, ο οποίος ζήτησε περισσότερος κόσμος να βρίσκεται στο πλευρό της Ερασιτεχνικής και η νέα διοίκηση να συνεχίσει να στοχεύει φέρνοντας τη νεολαία στον αθλητισμό, καθώς και το μέλος της Ερασιτεχνικής Γιάννης Καζεπίδης, ο οποίος συνεχάρη την απερχόμενη διοίκηση για το έργο που επιτέλεσε.

Ο πρόεδρος του Blue Club Γρηγόρης Ντοκούζης έκανε λόγο για «καθαρή προσπάθεια από πλευράς διοίκησης, γι’ αυτό και εξ αρχής ξέραμε ότι θα πετύχουν. Η Ερασιτεχνική πρέπει να μείνει ως έχει, αλλά το τμήμα του ποδοσφαίρου καλό θα ήταν να πλαισιωθεί με μερικά άτομα ακόμη. Εφόσον λειτουργεί σωστά το τμήματα, τότε θα υποχρεώνεται η εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ να απορροφά τρία-τέσσερα παιδιά το χρόνο από την ακαδημία και όχι να φέρνουν ποδοσφαιριστές από άλλες περιοχές αμφιβόλου αξίας. Υπάρχουν παιδιά στην ακαδημία, που μπορούν να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα». Ο πρόεδρος του Blue Club αναφέρθηκε και στην ΠΑΕ λέγοντας ότι «ακούσαμε πάλι ότι μαζεύτηκαν οι ίδιοι μέτοχοι προσπαθούν να βάλουν άτομα στην ΠΑΕ, π.χ. τον κ. Χρόνη, για να κάνουμε πάλι …μια τρύπα στο νερό. Η δική μας θέση είναι γνωστή».

Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ στη συνέχεια οι έφοροι έκαναν τον απολογισμό των τμημάτων τους. Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου που είχαν να κάνουν και με το γήπεδο. Όσον αφορά την ΠΑΕ το Blue Club πρότεινε να αναλάβει η Ερασιτεχνική την πρωτοβουλία να μπουν ορκωτοί λογιστές στην «κυανόλευκη» εταιρεία, για να φανεί το πραγματικό ύψος των χρεών.

Η συνέλευση συνεχίστηκε μέχρι αργά χθες το βράδυ με τοποθετήσεις μελών, ενώ σήμερα θα γίνει γνωστό πότε θα γίνουν οι εκλογές και ποια στάση θα τηρήσει η Ερασιτεχνική για την ΠΑΕ. Πάντως ως η πιο πιθανή ημερομηνία για εκλογές είναι το Σάββατο 18 Ιουνίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το