Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Στο 60%-65% η πληρότητα κλινών στο ορεινό Πήλιο

Κορυφώνεται αύριο Μεγάλο Σάββατο η έλευση τουριστών για το Πάσχα
Κορυφώνεται αύριο Μεγάλο Σάββατο η έλευση τουριστών για το Πάσχα

Στο 60%-65% κυμαίνεται κατά μέσο όρο η πληρότητα στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου του Πηλίου, ενώ στα παραθαλάσσια δεν ξεπερνά το 40%-50%. Πάντως οι επισκέπτες επιλέγουν δύο ημέρες διανυκτέρευση που σημαίνει μικρότερος τζίρος για τους ξενοδόχους. Μεγαλύτερη είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων, ενώ σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι μειωμένες από πέρυσι μέχρι και 20%.

Σε δημοφιλή προορισμό για το Πάσχα αναδεικνύεται και φέτος ο Νομός Μαγνησίας και ειδικότερα το Πήλιο για πολλούς επισκέπτες. Τα έθιμα, το όμορφο φυσικό τοπίο, η άμεση γεωγραφική πρόσβαση, είναι κίνητρα που κερδίζουν για ακόμη μια χρονιά τους Έλληνες από τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ως επί το πλείστον, για να εκδράμουν στο Βόλο και το Πήλιο και να περάσουν όμορφα το Πάσχα.

Η τουριστική κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Μεγάλο Σάββατο, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν τις δύο διανυκτερεύσεις, δηλαδή Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, ενώ τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους.

Οι ξενοδόχοι λένε ουσιαστικά «κάθε πέρσι και καλύτερα». Οι πληρότητες φέτος κινούνται σε μέτρια επίπεδα και είναι χαμηλότερες από πέρυσι. Από την άλλη ο Βόλος και το Πήλιο δείχνουν να αντέχουν στην κρίση, αν γίνει η σύγκριση με άλλους παραδοσιακούς πασχαλιάτικους προορισμούς, όπως η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά.

Βόλος, Πορταριά, Μηλιές, Βυζίτσα, Τσαγκαράδα, είναι μερικοί από τους κυριότερους προορισμούς που καταλύουν οι επισκέπτες. Και το ενδιαφέρον των ξενοδόχων αυτές τις ημέρες στρέφεται στην εσωτερική αγορά, καθώς οι Έλληνες αυτήν την περίοδο μετακινούνται για να γιορτάσουν πιο ξεκούραστα το Πάσχα μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Παράλληλα σιγά-σιγά την παρουσία τους κάνουν πλέον και οι ξένοι τουρίστες.

Αυτήν την περίοδο έχουν ανοίξει στη χερσαία Μαγνησία σε ποσοστό 70% και τα καλοκαιρινά καταλύματα από το Ανατολικό και Νότιο Πήλιο. Έτσι εκτός από τις 3.500 κλίνες που υπάρχουν το χειμώνα, έχουν προστεθεί πλέον άλλες 2.000 κλίνες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων. Και με βάση αυτές τις κλίνες γίνονται οι υπολογισμοί της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για τις πληρότητες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης ανέφερε πως κατά μέσο όρο η πληρότητα στο ορεινό Πήλιο για το Πάσχα αγγίζει το 60%-65%, ενώ στο παραθαλάσσιο Πήλιο ανέρχεται στο 40%-50%. Ο κόσμος επιλέγει και φέτος τη χερσαία Μαγνησία για να περάσει όμορφα το Πάσχα, αν και από το 2012 είναι λιγότερος. Η τάση είναι να γίνονται δύο διανυκτερεύσεις που σημαίνει λιγότερος τζίρος για τα ξενοδοχεία, καθώς και οι τιμές σε σχέση με το 2012 έχουν μειωθεί κατά 20%.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της φετινής κινητικότητας ήταν πως οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία έγιναν την τελευταία εβδομάδα που σημαίνει ότι οι πολίτες περίμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή για το αν θα έκαναν κάποια εκδρομή δεδομένης και της οικονομικής τους κατάστασης.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι μεγαλύτερες πληρότητες παρατηρούνται στα ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων. Όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, στα ξενοδοχεία αυτών των κατηγοριών η πληρότητα αγγίζει ακόμη και το 80%-90%.

Μάλιστα το δίκλινο δωμάτιο από 130-140 ευρώ που κόστιζε άλλα χρόνια, τώρα η τιμή του έχει διαμορφωθεί ακόμη και στα 70-80 ευρώ περίπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το