Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αξέχαστη Πρωτομαγιά για 50χρονο ψαροτουφεκά

 

  Αγνοούμενος για τέσσερις περίπου ώρες στην Πλάκα Νεοχωρίου

Αγνοούμενος για τέσσερις περίπου ώρες στην Πλάκα Νεοχωρίου

Για τέσσερις περίπου ώρες αγνοούταν ένας ψαροτουφεκάς τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, όταν δεν μπορούσε να βγει στην παραλία Πλάκα Νεοχωρίου, στο Ανατολικό Πήλιο. Τελικά ο ψαροτουφεκάς βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε διπλανή απόκρημνη παραλία από άντρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ είχε κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη λιμενικών και δυτών για την ανεύρεσή του.

Ο 50χρονος επαγγελματίας από το Βόλο είχε πάει το απόγευμα της περασμένης Τρίτης για ψάρεμα με ψαροτούφεκο, μαζί με ένα συνομήλικο φίλο του, επίσης από το Βόλο, στην Πλάκα Νεοχωρίου. Το ψάρεμα ξεκίνησε γύρω στις 5.30’ το απόγευμα και ο δεύτερος ψαροτουφεκάς είδε το φίλο του τελευταία φορά, πριν την αναζήτηση, γύρω στις 8.30’ το βράδυ, ώρα που είχαν δώσει ραντεβού. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα περίπου, οπότε και βρέθηκε, αγνοούταν. Γύρω στις 10.30’, ο δεύτερος ψαροτουφεκάς, βλέποντας το φίλο του να μη δίνει σημεία ζωής, άρχισε να ανησυχεί και ενημέρωσε αμέσως το κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, σκάφη του οποίου προσέγγισαν την περιοχή, ενώ σχηματίστηκε και ομάδα δυτών για να τον αναζητήσει στο βυθό της θάλασσας.

Ο δεύτερος ψαροτουφεκάς ξεκίνησε και ο ίδιος την αναζήτηση του φίλου του, φωνάζοντας το όνομά του, ωστόσο δεν είχε ανταπόκριση. Επιτόπου έσπευσαν και άντρες του Λιμεναρχείου Βόλου με οχήματα και άρχισαν να ψάχνουν τις κοντινές παραλίες. Επιτόπου έσπευσαν και ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς και σκάφη του Λιμενικού από τους σταθμούς Αγ. Ιωάννη και  Σκιάθου. Σε ετοιμότητα τέθηκαν και οι εθελοντικές ομάδες Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και ΕΟΔ, για να ξεκινήσουν έρευνες από το πρωί της Πρωτομαγιάς.

Ο 50χρονος αγνοούμενος βρέθηκε τελικά γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα μετά από έρευνες λιμενικών από ξηράς, στη διπλανή από την Πλάκα Νεοχωρίου απόκρημνη ακτή, όπου είχε βγει.

Ο 50χρονος μεταφέρθηκε με όχημα του Λιμεναρχείου στην Πλάκα, όπου είχε αφήσει τα πράγματά του και επέστρεψε σώος και αβλαβής στην οικογένειά του τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σημειώνεται ότι και οι δύο ψαροτουφεκάδες διέθεταν κινητά τηλέφωνα.

Σε ευχαριστήρια επιστολή προς το Λιμενικό Σώμα, ο 50χρονος αναφέρει: «Αξιότιμοι κύριοι, νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την άρτια, δυναμική, έγκαιρη και συντονισμένη κινητοποίηση του Σώματος και των στελεχών σας, στην προσπάθειά σας, να με εντοπίσετε μετά την άτυχη και οδυνηρή στιγμή στην οποία βρέθηκα χάνοντας τον προσανατολισμό μου.

Σας ζητώ ειλικρινά μια μεγάλη συγγνώμη εσάς και το προσωπικό σας για την ταλαιπωρία, καθώς και όλους όσοι έκανα να στενοχωρηθούν και να ανησυχήσουν για μένα στο δύσκολο αυτό 4ωρο. Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στους καλούς μου φίλους Αραμπατζή Χρήστο και Λύτρα Νίκο που έσπευσαν να βοηθήσουν την όλη κατάσταση. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό μήνα και Καλή Ανάσταση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το