Τοπικά

Στους -6 χθες το θερμόμετρο στα Χάνια Πηλίου

Πρόβλεψη για χιονόπτωση εντός του Βόλου την ερχόμενη εβδομάδα

Στους 6 βαθμούς κάτω από το 0 έπεσε χθες το θερμόμετρο στα Χάνια Πηλίου, ενώ και στο Βόλο τις πρώτες πρωινές ώρες το θερμόμετρο έδειξε -2 βαθμούς Κελσίου. Αν και το μεσημέρι η θερμοκρασία ανέβηκε και πλησίασε τους +7, χθες ήταν η πρώτη καθαρά χειμωνιάτικη ημέρα του φετινού Ιανουαρίου. Μάλιστα ήταν ο πρώτος παγετός που σημειώθηκε εντός της πόλης του Βόλου για τον τρέχοντα μήνα.

Ωστόσο, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ο Γενάρης επιφυλάσσει για το τέλος του κακοκαιρία, ενώ και ο Φλεβάρης φαίνεται να έχει άγριες καιρικές διαθέσεις. Μάλιστα προβλέπεται χιονόπτωση από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας και εντός της πόλης του Βόλου. Πάντως μέχρι χθες δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί πόσο χιόνι θα πέσει την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη. Το σίγουρο είναι πως οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, θα είναι πολικές.

Κάτω από το 0 έδειξε το θερμόμετρο χθες και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές του νομού. Παγετός αναμένεται να σημειωθεί και σήμερα σε όλα τα ηπειρωτικά του νομού και χρειάζεται η προσοχή των οδηγών.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία, αρχικά σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα συννεφιάσει και τη νύχτα θα βρέξει, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θ’ ανέβει λίγο και θα φθάσει στο Βόλο τους 9 βαθμούς η μέγιστη, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά του νομού τους 8, στα νησιά τους 10, στη Ζαγορά τους 4 και στις κορυφές του Πηλίου -1.

Αύριο Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία, με βροχές στα πεδινά, τοπικά έντονες τις πρωινές ώρες και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, πάνω από τα 900 μέτρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά τη νύχτα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει ένα-δυο βαθμούς, αλλά θα ανέβει η ελάχιστη λόγω της συννεφιάς.

Η χιονόστρωση στις κορυφές του Πηλίου προβλέπεται να ξεπεράσει αύριο το μισό μέτρο.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, που θα κατεβούν μάλιστα χαμηλότερα, στα 700 μέτρα. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση και οι μέγιστες τιμές της στα πεδινά δεν θα ξεπερνούν τους 6 βαθμούς, στα νησιά τους 8, ενώ στα Χάνια θα κυμαίνεται από -3 μέχρι -2.

Την Κυριακή αν και θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αναμένονται πάλι ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, που θα κατεβούν χαμηλότερα και στα ημιορεινά, πάνω από τα 400 μέτρα, ενώ από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας προβλέπονται χιονοπτώσεις και εντός της πόλης του Βόλου. Οι βοριάδες ενισχύονται και η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο.

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το