Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Στον ΓΣΑ επέστρεψε ο Β. Νικηφοράκης

Οι ομάδες της ΕΠΣΘ συνεχίζουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις εν όψει της νέας περιόδου. Στον Πύρασο επέστρεψε ο τερματοφύλακας Ντάριο Βαν Ντε Γουίχε και στον Γ.Σ. Αλμυρού ο αριστερός μπακ Βαγγέλης Νικηφοράκης. Η Α.Ε. Διμηνίου ανακοίνωσε τον νεαρό Κανδήλα και κινείται για την απόκτηση έμπειρων παικτών. Νέος προπονητής στον Απόλλωνα Καναλίων ανέλαβε ο Χρήστος Κολημήτρας. Ο Άνθιμος Γαζής πήρε τον επιθετικό Κώστα Θεοδώρου, ενώ ανέδειξε και νέα διοίκηση. Εκλογές έγιναν και στον Α.Σ. «Ιωλκός»

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στον ΓΣΑ ο Β. Νικηφοράκης

Στον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού θέλουν να στηριχθούν σε δικά τους παιδιά για τη νέα αγωνιστική περίοδο και αυτός είναι ο λόγος που επιδιώκουν την επιστροφή παικτών που στο παρελθόν φόρεσαν ξανά τη φανέλα της ιστορικής ομάδας.

Ο τέταρτος ποδοσφαιριστής αυτής της κατηγορίας είναι ο Βαγγέλης Νικηφοράκης, που πέρυσι αγωνίστηκε στη Δήμητρα Ευξεινούπολης. Ο έμπειρος αριστερός μπακ-χαφ τα βρήκε σε όλα με τους διοικούντες τον ΓΣΑ και έτσι συμφώνησε να επιστρέψει στην «κυανόλευκη» οικογένεια, κάτι που είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο Αποστόλης Πλασταράς, ο Αλέκος Αραπίτσας και ο Στέλιος Τσιάτσιος, που την περασμένη χρονιά έπαιξαν αντίστοιχα σε Πρωτεσίλαο, Δήμητρα και Ρήγα Φεραίο.  

Επίσης η διοίκηση του Γυμναστικού επιδιώκει να κάνει τρεις ή τέσσερις μεταγραφές ακόμη, καθώς και να κλείσει και άλλα ανοιχτά θέματα, όπως αυτό της ανανέωσης της συνεργασίας με διαφόρους παίκτες. Ήδη συμφώνησαν να παραμείνουν οι Πλαβός, Ελευθερίου, Δημητριάδης, Β. Τσιάτσιος, Αλέκος και Γιάννης Παναγιώτου και έπεται συνέχεια.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστων με τη διοίκηση και τον νέο τεχνικό Θόδωρο Ανδρουτσόπουλο, ενώ η προετοιμασία θα αρχίσει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.

Επέστρεψε στον Πύρασο

ο Βαν Ντε Γουίχε

Στον Πύρασο Νέας Αγχιάλου θα αγωνίζεται και πάλι ο Ντάριο Βαν Ντε Γουίχε. Μετά από μία αρκετά καλή χρονιά στον Σαρακηνό όπου είχε αγωνιστεί με υποσχετική ο ταλαντούχος τερματοφύλακας επέστρεψε στις τάξεις των «κυανολεύκων» και αποτελεί το τρίτο νέο πρόσωπο σε σχέση με το περσινό ρόστερ. Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποκτηθεί δύο ακόμη νεαροί ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα ο μέσος Δημήτρης Τσιάμης από τις Μικροθήβες και ο επιθετικός Γιάννης Καραγιώργος από τον Α.Σ. «Αγχίαλος».

Με δεδομένο ότι διατηρήθηκε και ο βασικός κορμός της ομάδας δεν θεωρείται αναγκαίο από τους ανθρώπους της να γίνουν πολλές προσθήκες στο ρόστερ. Πάντως, αναμένεται να αποκτηθούν δύο ακόμη παίκτες με τους οποίους η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε καφετέρια της Νέας Αγχιάλου η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του Πυράσου ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2012-2013. Το «παρών» έδωσε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι.

Ο πρόεδρος του Πυράσου, κ. Θεόδωρος Στάμος στην ομιλία του έθεσε το στόχο της νέας περιόδου που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ και η άνοδος, όπως και η κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που είδε το μέσο όρο της ομάδος να μειώνεται. Επισήμανε ότι ο Πύρασος διαθέτει το καλύτερο υλικό και ευχήθηκε να υπάρχει υγεία, ώστε οι μεγάλες δυνατότητες της ομάδος να μετουσιωθούν σε επιτυχίες ύστερα από σκληρή δουλειά.

Από την πλευρά του ο προπονητής Νίκος Χατζηκυριακίδης ζήτησε από τους παίκτες συγκέντρωση  και πειθαρχεία στις προπονήσεις, τονίζοντας πως υπάρχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις στην ομάδα για δουλειά σε σωστές βάσεις που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η πρώτη προπόνηση ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 18.00 στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, που θα περιλαμβάνει και τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Ενισχύεται η Α.Ε. Διμηνίου

Η Α.Ε. Διμηνίου ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την απόκτηση των Μιχάλη Κουτσογιάννη και Δημήτρη Μοράλες, που πέρυσι αγωνίστηκαν στον Εθνικό Βόλου, ενώ πληροφορίες που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι βρίσκεται κοντά στο να πάρει δύο ακόμη παίκτες από την ίδια ομάδα. Ο λόγος για τους έμπειρους Άρη Τσουρέλη και Σπύρο Νούσια. Πάντως, χθες πήρε τον  14χρονο επιθετικό Μανώλη Κανδήλα, ο οποίος προέρχεται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου.

Με δεδομένο ότι έμεινε και ο βασικός κορμός της ομάδας, αλλά και με τις μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται φαίνεται ότι η Α.Ε. Διμηνίου, που έχασε τον περσινό τίτλο της Α’ ΕΠΣΘ για έναν μόλις βαθμό, θα παίξει και στο φετινό πρωτάθλημα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εδώ να θυμίσουμε ότι από το περσινό ρόστερ ανανέωσαν οι Νίκος Νικούδης, Κώστας Μπαντάς, Αναστάσιος Ζαρκάδας, Σωτήρης Πλακαρός, Σάββας Μαυρίδης, Σπύρος Καραπλιάγκος, Αλέξανδρος Φιλατζικιώτης, Κώστας Φαρασόπουλος, Κώστας Ταμπακόπουλος, Βαγγέλης Καρράς, Γιώργος Γκέρτσος, Αλέξανδρος Κοντός, Πέτρος Κοντός, Γιώργος Χονδρός, Ηλίας Μπέκας, Απόστολος Σαρδέλας, Σάββας Χατζηευφραιμίδης και Δημοσθένης Κοθώνας.

Νέος προπονητής στον Απόλλωνα

ο Χ. Κολημήτρας

Νέο προπονητή έχει ο Απόλλων Καναλίων. Την τεχνική ηγεσία των «κυανόλευκων» ανέλαβε ο Χρήστος Κολημήτρας που πέρυσι δούλεψε στον Ηρακλή Βόλου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι πρώτες μεταγραφές, ενώ έγινε γνωστό ότι η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών για τη νέα σεζόν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 8 μ.μ. στο Daily café (Φιλικής Εταιρείας-Νεαπόλεως).

Πήρε Θεοδώρου ο Α. Γαζής

Δυναμικά ξεκίνησε στο μεταγραφικό παζάρι ο Άνθιμος Γαζής που απέκτησε τον 30χρονο Κώστα Θεοδώρου. Ο έμπειρος επιθετικός πιστεύεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Πηλίου στο νέο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ μια και πρόκειται για έναν χαρισματικό σκόρερ.

Έτσι, η επιθετική γραμμή του Α. Γαζή ισχυροποιείται σημαντικά, ενώ στα θετικά για τη διοίκηση συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας με δύο ακόμη παίκτες. Ο λόγος για τους Ανανία Παντελή και Φίλιππο Μπίλο, που επίσης αγωνίζονται στο χώρο της επίθεσης. Πρόθεση, των διοικούντων είναι να κρατήσουν στην ομάδα και τον Στάθη Γκουντινάκο, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνουν και μερικές ακόμη μεταγραφές προκειμένου να καλυφθούν ορισμένα κενά στο ρόστερ.

Στο μεταξύ, μετά τις αρχαιρεσίες και την διενέργεια εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18/7στα γραφεία του συλλόγου, στις Μηλιές, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Πρόεδρος: Μητράκος Νικόλαος, Αντιπρόεδρος: Κωστάκης Γιώργος, Ειδικός Γραμματέας: Διανέλλος Απόστολος, Γενικός Γραμματέας: Αλεξίου Νικόλαος, Ταμίας: Παπαδημητρίου Δημήτριος, Σύμβουλος Α’: Λαμπρογιώργος Δημήτριος, Σύμβουλος Β’: Βασιλικός Γιώργος, Αναπληρωματικά Μέλη: Γιωτόπουλος Ιωάννης, Μαλικιώσης Σωτήρης, Σκαρίμβας Παναγιώτης.

Τέλος η νέα διοίκηση ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα παραθέσει δείπνο στους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειες τους, στην πλατεία του χωριού όπου θα γίνει η πρώτη φετινή συγκέντρωση, ενώ θα τους ανακοινωθεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας και οι στόχοι του συλλόγου. Επίσης η νέα διοίκηση ευχαριστεί θερμά τον Μηλιώτη στη καταγωγή πολιτικό Μηχανικό κ. Παπακώστα Γεώργιο καθώς και την επιχείρηση  εμπορίας δασικών προϊόντων «Veritas» των κ.κ. Ζαχαριά Κωσταντίνου και Αρχοντάκη Στράτου για την χορηγία αθλητικού υλικού για τη νέα σεζόν 2012-2013.  

Η Γ.Σ. και οι εκλογές στον

Α.Σ. «Ιωλκός»

Με μεγάλη συμμετοχή και σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση του Α.Σ. «Ιωλκός». Κόντρα στην άσχημη οικονομική κατάσταση, που πλήττει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και φυσικά το ποδόσφαιρο, όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια να συνεχίσει ο σύλλογος τη δραστηριότητά του και στο μέλλον, συνεχίζοντας μια παράδοση 81 χρόνων δραστηριότητας που διεκόπη για δυο περιόδους δύσκολων συνθηκών , την περίοδο του πολέμου και την περίοδο της δικτατορίας.

Κατά τον απολογισμό επισημάνθηκε η μεγάλη προσπάθεια του απερχόμενου Δ.Σ. να αντιμετωπίσει το οξύ οικονομικό πρόβλημα με προσωπική δουλειά των μελών του, με συνδρομές πολλών που συνεισέφεραν από το υστέρημά τους, αλλά και φίλων που συστρατεύθηκαν αφιλοκερδώς στην προσπάθεια του συλλόγου να κρατηθεί «ζωντανός». Σαν αναγνώριση της προσπάθειας αυτής, μέλη που είχαν δηλώσει την πρόθεση να αποσυρθούν από τα διοικητικά, αναθεώρησαν την απόφασή τους και δήλωσαν παρόντες και στη νέα προσπάθεια, τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στο ίδιο καλό κλίμα διεξήχθησαν και οι εκλογές, που ανέδειξαν σαν νέο, το παλιό Δ.Σ., με μια μόνο αλλαγή. Απομένει η συγκρότηση του σε σώμα, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Με απόφαση του απερχόμενου Δ.Σ., την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ., θα γίνει στο κέντρο «Καστέλι» στην Ανακασιά η ετήσια εκδήλωση του συλλόγου, όπου θα τιμηθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που διακρίθηκαν την προηγούμενη περίοδο, καθώς και άτομα που έχουν προσφέρει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας.

Το Δ.Σ. καλεί γνωστούς και αγνώστους σ’ αυτήν την εκδήλωση, που θα συνοδεύεται από τους ήχους εκλεκτής μουσικής, τις προκλήσεις των αισθήσεων από το μπάρμπεκιου, που θα λειτουργεί στον ειδυλλιακό αύλειο χώρο του κέντρου και τον φυσικό κλιματισμό από τα πλατάνια. Για πληροφορίες και για προμήθεια προσκλήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2421049951 και 6977702478. Η τιμή της πρόσκλησης 10 ευρώ με φαγητό και ποτό.

Ελεύθερος ο Σ. Δημόπουλος

Ελεύθερος να συνεχίσει το ποδόσφαιρο σε ομάδα της αρεσκείας του είναι ο Σταύρος Δημόπουλος. Ο 29χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Ριζομύλου στον οποίο έπαιξε μέχρι τα περασμένα Χριστούγεννα προλαβαίνοντας να πετύχει 10 τέρματα. Στη συνέχεια στάθηκε άτυχος, αφού ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να προσφέρει περισσότερα. Ο Δημόπουλος έχει φορέσει τη φανέλα αρκετών ομάδων όπως η Χιλιαδού, ο Κένταυρος, το Διμήνι, η Ιωλκός, ο Πηλέας και ο Σαρακηνός και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το