Αθλητισμός

Στην τελική ευθεία για σέντερ φορ

Ενώ «ναυάγησε» οριστικά η μεταγραφή του Φορναρόλι στον Ολυμπιακό Β.

Πέντε μέρες απέμειναν για την λήξη της μεταγραφικής περιόδου και στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν την αναζήτηση σέντερ φορ, προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί στη γραμμή κρούσης. Η επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, σηματοδοτεί τις εξελίξεις στα μεταγραφικά. «Χάλασε» οριστικά η μεταγραφή του Μπρούνο Φορναρόλι, με τον Ουρουγουανό επιθετικό να καταλήγει στη Νασιονάλ Μοντεβιδέο. Στην τελική ευθεία από σήμερα η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Αμφίβολη η συμμετοχή του Χαβιέ Ουμπίντες, εκτός οι τιμωρημένοι Σανκαρέ και Ζαραδούκας.

«Ναυάγησε» οριστικά ο δανεισμός του Μπρούνο Φορναρόλι από την Σαμπντόρια στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο 24χρονος Ουρουγουανός, ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στο να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα όπου αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά και αυτή είναι η Νασιονάλ Μοντεβιδέο. Ο Φορναρόλι επέστρεψε στην πατρίδα του και στην ομάδα της καρδιάς του, αφού είναι το αγαπημένο παιδί των οπαδών της Νασιονάλ. Στην ανακοίνωσή της η ομάδα της Ουρουγουάης αναφέρει:

«Ο Μπρούνο Φορναρόλι επέστρεψε στη Νασιονάλ. Ο Τούνα θα παίξει με την ομάδα στο ερχόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες και Κλαουσούρα. Μεγάλε Τούνα εδώ είναι το σπίτι σου».

Η εξέλιξη που είχε η υπόθεση της μεταγραφής του Φορναρόλι στον Ολυμπιακό Βόλου αναγκάζει τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να εξετάσουν τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν στα χέρια τους. Για τον Ουρουγουανό Ροντρίγκο Μόρα της Ντεφενσόρ το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, όμως δύσκολα θα προχωρήσει η μεταγραφή του 23χρονου επιθετικού, ως δανεικού, με οψιόν αγοράς τον καλοκαίρι. Στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ένας Χιλιανός επιθετικός, 28 ετών, ο οποίος έχει πολύ καλό βιογραφικό και την περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει και η περίπτωση του Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος έχει γίνει το «μήλον της έριδος» για πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ και όχι μόνο (υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες του εξωτερικού), εφόσον ο Ολυμπιακός του Πειραιά αποφασίσει να τον παραχωρήσει δανεικό. Οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν πως στην περίπτωση που ο Ούγγρος επιθετικός δοθεί δανεικός, θα γίνει κάτοικος Βόλου για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Η αξία του Νέμεθ είναι γνωστή, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό, παρότι δεν είναι σέντερ φορ.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η απόκτηση Νέμεθ (εφόσον πραγματοποιηθεί) να μην σχετίζεται με την μεταγραφή του επιθετικού περιοχής που ψάχνει να φέρει στην ομάδα η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Στην περίπτωση αυτή θα αποκτηθεί και σέντερ φορ, από τη στιγμή που οι επιθετικοί που έχουν μείνει στον Ολυμπιακό είναι οι Μαρτίν και Σολάκης, καθώς και ο νεαρόςΑναστασίου.

Ξεκαθαρίζει

για Ουμπίντες

Αμφίβολη εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή του Χαβιέ Ουμπίντες στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μέσος θα δοκιμάσει σήμερα το πρωί να προπονηθεί με την ομάδα και αν δεν αισθανθεί ενοχλήσεις, θα τεθεί στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη. Εάν ο Ουμπίντες δεν μπορέσει να αγωνιστεί, η απουσία του θα είναι σημαντική. Χωρίς τον Αργεντινό ο Ολυμπιακός χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής του στη μεσαία γραμμή. Αρκεί να αναφέρουμε πως στα τέσσερα παιχνίδια φέτος πρωταθλήματος στα οποία έλειψε ο Ουμπίντες από την ενδεκάδα, λόγω τραυματισμού (με Ηρακλή, Πανιώνιο, Εργοτέλη και ΠΑΟΚ), ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ.

Οι σίγουρες απουσίες, πάντως, των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό του Πειραιά είναι αυτές των τιμωρημένων Χαλίφα Σανκαρέ και Γιάννη Ζαραδούκα. Το θετικό για την ομάδα είναι ότι επιστρέφει ο Πέτερ Ντολεζάι στο κέντρο της άμυνας.

Σημαντικές αλλαγές δεν πρόκειται να υπάρξουν στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ, με τον Ντολεζάι να αγωνίζεται στη θέση του τιμωρημένου Σανκαρέ, ενώ ο Μητρόπουλος θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, εάν δεν μπορέσει να παίξει ο Ουμπίντες.

Η κινητοποίηση των φιλάθλων είναι πρωτόγνωρη, καθώς μεγάλη είναι η ζήτηση που παρουσιάζουν τα εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής. Χιλιάδες φίλαθλοι αναμένεται να κατακλύσουν το Πανθεσσαλικό, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όχι μόνο για τους φιλάθλους της Μαγνησίας, αλλά και των άλλων θεσσαλικών πόλεων.

Παράλληλα, περίπου 7000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού Πειραιώς αναμένεται να έρθουν την Κυριακή στο Βόλο απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον θα υπάρξει ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου.

Σήμερα το πρωί οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στο Πανθεσσαλικό, ενώ στις 13.30 ο Σάκης Τσιώλης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα «Πήλιον» του ξενοδοχείου «Valis» στην Αγριά.

* Ο ΣΦΟΒ με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Συνδέσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του, Κ. Κάρτάλη 199/

Ο Καλόπουλος

«σφυρίζει»

την Κυριακή

Ο κ. Δημήτρης Καλόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας ορίστηκε να διευθύνει την κυριακάτικη αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ολυμπιακό, με βοηθούς τους κ.κ. Δημήτρη Σαραϊδάρη και Λεωνίδα Βασιλειάδη, επίσης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από τον ίδιο σύνδεσμο.

Αύριο η συνέντευξη

Τύπου του Αχ. Μπέου

Συνέντευξη Τύπου θα παραθέσει αύριο Παρασκευή στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 12:30, στα γραφεία της ΠΑΕ, με θέμα τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς και την παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

* Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ολυμπιακού Βόλου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά Βόλου, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 19:30.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

Μοιραστείτε το