Photo Gallery, Τοπικά

Στα 30 ευρώ η πλαστικοποίηση διπλώματος

 

 

Καθημερινές διαμαρτυρίες στη Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Μαγνησίας

30 ευρώ απαιτούνται για την πλαστικοποίηση του διπλώματος τη στιγμή που αυτή δεν κοστίζει παραπάνω από ένα ευρώ


 

 

 

 

«Χαράτσι» 30 ευρώ για την παραλαβή σε πλαστικοποιημένη μορφή του νέου σε σχήμα κάρτας διπλώματος οδήγησης καλούνται να πληρώσουν οι νέοι οδηγοί, αλλά και όσοι υποχρεούνται στην έκδοσή του λόγω κάποιας μεταβολής. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται καθημερινά στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για το υψηλό κόστος του παραβόλου που πρέπει να καταβάλουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μια πλαστικοποίηση δεν κοστίζει παραπάνω από ένα ευρώ». «Αυτό προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών», απαντά από την πλευρά του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών κ. Γ. Κανάτας.

 

Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες των νέων οδηγών, αλλά και όσων υποχρεούνται να προχωρήσουν στην έκδοση νέου τύπου διπλώματος οδήγησης λόγω μεταβολής, για το ποσό των 30 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν για να το παραλάβουν. Σύμφωνα με αναγνώστες, το προαναφερόμενο ποσό ζητείται προκειμένου να καλυφτεί το κόστος για την πλαστικοποίηση του νέου διπλώματος, το οποίο είναι σε μορφή κάρτας. «Δεν είναι δυνατόν σε περίοδο οικονομικής κρίσης να πληρώνουμε 30 ευρώ για την πλαστικοποίηση του διπλώματος τη στιγμή που αυτή δεν κοστίζει παραπάνω από ένα ευρώ», τόνιζαν χθες αναγνώστες που επικοινώνησαν με τη «Θ».

«Πράγματι υπάρχουν διαμαρτυρίες οδηγών για το ποσό των 30 ευρώ, που καλούνται να καταβάλουν για την παραλαβή του νέου διπλώματος», ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών κ. Γ. Κανάτας.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι αυτό προβλέπεται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. «Εμείς ως Διεύθυνση Μεταφορών παραλαμβάνουμε όλα τα δικαιολογητικά και τα αποστέλλουμε μαζί με τη φωτογραφία του οδηγού και την αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου εντός διαστήματος 15 περίπου ημερών να εκδοθεί το νέο δίπλωμα και να παραληφθεί από τον κάτοχό του από την υπηρεσία μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Δεν πρόκειται για απλή πλαστικοποίηση, καθώς το νέο δίπλωμα σε σχήμα κάρτας περιέχει μικροτσίπ και ειδική τεχνολογία για να μην καθίσταται δυνατή η αντιγραφή του».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου το παράβολο από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος των 30 ευρώ, θα καταβάλλεται υπέρ του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (ν.δ. 638/1970 όπως ισχύει) και περιλαμβάνει τέλη υπέρ δημοσίου, την αξία του εντύπου του διπλώματος οδήγησης και των ταχυδρομικών εξόδων αποστολής των δικαιολογητικών προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας και αντίστροφα των διπλωμάτων οδήγησης προς τις υπηρεσίες Μεταφορών.

Επίσης, ο κ. Κανάτας διευκρίνισε πως εκτός από τους νέους οδηγούς, υποχρεωμένοι να εκδώσουν νέο τύπο διπλώματος είναι και όσοι παλιοί οδηγοί έχουν λόγο αναθεώρησής του, καθώς και ότι τα παλιά διπλώματα πράσινου και ροζ χρώματος ισχύουν μέχρι το 2033, εφόσον δεν υπάρχει ο προαναφερόμενος λόγος.

Γιώργος Ξυνός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το