Photo Gallery, Τοπικά

Προσφορές από χθες… και στο βάθος ανασφάλεια

 

Αγγίζουν μέχρι και το 20% με σκοπό την τόνωση της αγοραστικής κίνησης

Στην περίοδο των εκπτώσεων η κατανάλωση σε σχέση με πέρσι ήταν μειωμένη μέχρι και 30%

 

 

 

Περίοδος προσφορών που ξεπερνά ακόμη και το 20% ως προς τις τιμές, άρχισε από χθες στα εμπορικά καταστήματα του Βόλου, με τους εμπόρους να προσπαθούν να διατηρήσουν την αγοραστική κίνηση το Σεπτέμβριο σε κάποια ανεκτά επίπεδα, με δεδομένο βέβαια πως αυτή την περίοδο ο οικογενειακός προϋπολογισμός εξαντλείται στην αγορά των σχολικών ειδών. Οι εκπτώσεις που τελείωσαν προχθές άφησαν μάλλον πικρή γεύση στους εμπόρους, αφού η κατανάλωση σε σχέση με πέρσι ήταν μειωμένη μέχρι και 30%.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε μέσω ερωτηματολογίων που διανέμονται αυτή την περίοδο στους εμπόρους, σε τι ποσοστά κυμάνθηκε η αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Ωστόσο η προσωπική εκτίμηση είναι ότι υπήρξε μείωση φέτος σε σχέση με πέρσι γύρω στο 20-30%.

Το κύριο συναίσθημα στους εμπόρους από δω και πέρα, είναι η ανασφάλεια. Όπως τόνισε ο κ. Τσέλιος, «από δω και πέρα ξεκινά μια δύσκολη περίοδος. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας, που οι καταναλωτές στρέφονται στην αγορά των σχολικών ειδών και την τακτοποίηση των διδάκτρων για τα φροντιστήρια. Παράλληλα διαπιστώνουμε πως η πολιτεία δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των εμπόρων που σχετίζονται με τη μείωση του ΦΠΑ, της φορολογίας, την αύξηση των δόσεων για τις οφειλές στην Εφορία και τις Τράπεζες. Έτσι ο έμπορος δεν μπορεί να πληρώσει τις οφειλές του και το κράτος να εισπράξει, ώστε να αυξήσει τα έσοδά του».

 

Οι προσφορές

Μετά τη λήξη της περιόδου των εκπτώσεων από χθες άρχισαν στα εμπορικά καταστήματα οι προσφορές που διαρκούν για δέκα ημέρες, ενώ η άδεια δίνεται και από τον Εμπορικό Σύλλογο. Η διαφορά από τις εκπτώσεις είναι πως προσφορές στις τιμές δεν μπορούν να γίνουν σε όλα τα είδη που διαθέτει ένα κατάστημα.

Σύμφωνα με τους εμπόρους το ποσοστό των προσφορών αγγίζει ακόμη και το 20%, ενώ αποτελεί ένα «όπλο» για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης μέσα σε μια δύσκολη περίοδο.

Ο Β’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Βασίλης Γκιλομανάκης τόνισε πως «την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων υπήρξε μια δυναμική στην αγοραστική κίνηση, αλλά, όσο περνούσε ο καιρός, παρατηρούταν μείωση. Τις τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων πάλι ξαναζεστάθηκε η αγοραστική κίνηση. Εννοείται πως η κρίση έχει επηρεάσει τον κόσμο. Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις τρέχουν, τα προβλήματα συνεχίζονται και προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολος ο χειμώνας που έρχεται. Πλέον οι έμποροι προχωρούν σε προσφορές και ίσως τα επόμενα χρόνια να πηγαίνουμε έτσι, δηλαδή από τις εκπτώσεις στις προσφορές. Το ποσοστό των προσφορών στις τιμές θα ξεκινά από το 20% και θα ανεβαίνει. Από τους εμπόρους θα γίνει ό,τι καλύτερο για να κατέβει ο κόσμος στην εμπορική αγορά. Άλλωστε αυτό λέμε και ως Εμπορικός Σύλλογος για να στηρίζει ο κόσμος την αγορά, θα πρέπει αν γίνει, και να περάσουμε το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το