Photo Gallery, Τοπικά

Σκοτινιώτης: Τα μέτρα για κυκλοφοριακό εξασφαλίζουν ευρύτατη συναίνεση

Από τη χθεσινή συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου

Συνάντηση του Δημάρχου με Υπεραστικό ΚΤΕΛ και Σύλλογο ΑμεΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Αργοναύτες» είχε χθες ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με φορείς της πόλης στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό στον κεντρικό ιστό του Βόλου. Ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίηση της Δμοτικής Αρχής για την πορεία της διαβούλευσης, υπογραμμίζοντας ότι διατυπώνονται πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση που θα δίνει ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα μέτρα που προτείνει η Δημοτική Αρχή για την αποθάρρυνση της χρήσης αυτοκινήτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, ιδιαίτερα δε των Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία – όπως τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης – είναι από τα θύματα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο κέντρο του Βόλου.

Τα μέλη του Συλλόγου «Οι Αργοναύτες» τόνισαν την ανάγκη να αυξηθεί η αστυνόμευση για την παράνομη χρήση των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, εκφράζοντας παράπονα για την παραβατική και πολλές φορές αντικοινωνική συμπεριφορά των συμπολιτών τους. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ πρότειναν αυξημένη αστυνόμευση στην οδό Ιάσονος από τις 12 έως τις 2:30 το μεσημέρι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό έμφραγμα τις ώρες αιχμής, ενώ εμφανίστηκαν πρόθυμοι να συζητήσουν και άλλες λύσεις όπως η μετατόπιση της κίνησης των υπεραστικών λεωφορείων από την Ιάσονος στην παραλιακή οδό.

Σημειώνεται ότι και οι δυο φορείς τάχθηκαν υπέρ της εφαρμογής δακτυλίου στον κεντρικό ιστό της πόλης, τονίζοντας ότι θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης.

«Είναι φανερό ότι γίνεται συνείδηση πια η ανάγκη να πάρουμε μέτρα που θα αποτρέπουν τη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης και είναι σημαντικό το ότι τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν μια ευρύτατη κοινωνική συναίνεση», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην προσπάθεια αυτή η Δημοτική Αστυνομία και τη στήριξη της κοινωνίας που κερδίζει κάθε μέρα, παρότι δεν λείπουν και οι λοιδορίες, από μεμονωμένους ευτυχώς πολίτες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Ας γνωρίζουν οι δημότες του Βόλου ότι η Δημοτική Αστυνομία στο εξής θα επιτελεί την αποστολή της και δεν θα κάνει δημόσιες σχέσεις. Και η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν θα είναι ένας μηχανισμός διαγραφής κλήσεων, αλλά μέριμνά της θα είναι να συμβάλλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος» κατέληξε ο κ. Σκοτινιώτης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Ν. Μόσχου και της προέδρου της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας Φ. Κοκκινάκη, πήραν μέρος: εκ μέρους του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ οι Δημ. Πολυμενίδης, Γ. Λαδόπουλος, Αθ. Ιακωβάκης και εκ μέρους του Συλλόγου ΑμεΑ «Οι Αργοναύτες» ο πρόεδρος κ. Ε. Βήχος και η γραμματέας Αθ. Ζαπαντούλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το