Photo Gallery, Τοπικά

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Ιταλού που είχε εξαφανιστεί στον Πτελεό

Πτώμα όμως ακόμη δεν βρέθηκε και οι έρευνες συνεχίζονται

Ως δράστες συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι και αναζητείται ένας τρίτος

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν το έγκλημα, που είχε ως κίνητρο τη ληστεία

Θύμα εγκληματικής ενέργειας, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της πεντάμηνης έρευνας που διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, έπεσε ο 67χρονος Ιταλός Αντόνιο Φραλότα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή του Πτελεού. Ως δράστες της δολοφονίας του άτυχου Ιταλού έχουν συλληφθεί δύο άτομα, βουλγαρικής καταγωγής, ηλικίας 42 και 37 ετών, ενώ αναζητείται ένα τρίτο, επίσης Βούλγαρος 26 ετών. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να ομολόγησαν την πράξη τους, υποδεικνύοντας μάλιστα το σημείο όπου έριξαν το πτώμα του άτυχου άνδρα. Ωστόσο, παρά τις έρευνες της Αστυνομίας, έως αργά χθες το βράδυ, το πτώμα δεν είχε εντοπιστεί. Και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας, μετά από πέντε μήνες αναζητείται σκελετός, κόκαλα ή ρούχα, καθώς στην περιοχή «Σταυρός» Πτελεού, όπου ισχυρίζονται οι Βούλγαροι ότι πέταξαν το πτώμα, υπάρχουν αγριογούρουνα και άλλα ζώα. Στην έρευνα συμμετέχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών, καθώς και άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα με σκύλους. Το ιστορικό της υπόθεσης αναλύθηκε από τον κ. Κατσίκα, από την ημέρα δήλωσης της εξαφάνισης του Ιταλού έως και χθες το βράδυ. Διευκρίνισε ότι η κοινή λογική και τα ευρήματα της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ιταλός έπεσε θύμα δολοφονίας, όμως η Αστυνομία διατηρεί επιφυλάξεις αφού δεν έχει βρεθεί πτώμα. Η έρευνα για τον εντοπισμό του πτώματος θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Χθες η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος των Βούλγαρων ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία από κοινού και κατά συναυτουργία. Οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες κρατούνται και θα απολογηθούν αύριο Πέμπτη στον Ανακριτή Βόλου.

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Ο 67χρονος Ιταλός εργάζονταν ως πλασιέ γεωργικών μηχανημάτων. Περιόδευε σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα έφτασε στις 6 Οκτωβρίου, με το καράβι από την Ανκόνα στην Πάτρα. Είχε έρθει μαζί με τρεις άλλους Ιταλούς, επίσης πλασιέ μηχανημάτων. Στη Μαγνησία έφτασαν στις 17 Οκτωβρίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Ν. Αγχιάλου. Το πρωί της 18ης Οκτωβρίου ο 67χρονος έφυγε από το ξενοδοχείο αναφέροντας στους φίλους του ότι θα κινηθεί στην περιοχή του Αλμυρού. Το βράδυ της ίδιας μέρας δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο και οι φίλοι του ανησύχησαν. Στις 19 Οκτωβρίου κατήγγειλαν εξαφάνισή του στο Αστυνομικό τμήμα Αλμυρού. Στις 27 Οκτωβρίου βρέθηκε εγκαταλελειμένο, στην θέση «Σταυρός» Πτελεού το ΙΧ αυτοκίνητό του με το οποίο μετακινούνταν. Από την τοπική Αστυνομία είχε κληθεί κλιμάκιο της Σήμανσης από την Θεσσαλονίκη, που εξέτασε το αυτοκίνητο. Βρέθηκαν αποτυπώματα και στοιχεία DNA, στοιχεία που δημιούργησαν υπόνοιες στους αστυνομικούς ότι ίσως να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Όπως είπε ο κ. Κατσίκας άρχισε μεθοδευμένη έρευνα, από την οποία προέκυψαν σημαντικά στοιχεία. Από την άρση του απορρήτου των συνομιλιών διαπιστώθηκε ότι το κινητό του ιταλού λειτουργούσε με άλλη κάρτα. Από την αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκαν ως ύποπτοι τρεις Βούλγαροι. Ο ένας, ο 42χρονος, διέμενε στη Σούρπη, ενώ οι άλλοι δύο είχαν φύγει από την περιοχή. Την περασμένη Κυριακή, όπως είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, δόθηκε η πληροφορία πως εμφανίστηκε στον Πτελεό ο 37χρονος. Έτσι οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψής τους, που απέδωσε το βράδυ της Δευτέρας.

Βρέθηκαν κλοπιμαία

και αντικείμενα του θύματος

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 42χρονου στη Σούρπη, όπου φιλοξενούνταν και ο 37χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα γεωργικά μηχανήματα που πουλούσε ο Ιταλός καθώς και προσωπικά του αντικείμενα, όπως αθλητικά παπούτσια. Ανακρινόμενοι οι δύο Βούλγαροι και μπροστά στα στοιχεία της Αστυνομίας, ομολόγησαν την δολοφονία του πλασιέ. Ομολόγησαν, όπως είπε ο κ. Κατσίκας, πως από κοινού με τον τρίτο – τον 26χρονο που αναζητείται – συνάντησαν το θύμα τυχαία, του είπαν πως γνωρίζουν κάποιους οι οποίοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν μηχανήματα, μπήκαν στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή, στο βουνό, στην περιοχή «Σταυρός». Εκεί του επιτέθηκαν. Τον κτύπησαν με γροθιές και με πέτρες στο κεφάλι. Στη συνέχεια πέταξαν το πτώμα στην πλαγιά και σε απόσταση 50 περίπου μέτρων από τη διασταύρωση του χωμάτινου δρόμου στο «Σταυρό». Ακολούθως πήραν το αυτοκίνητο και το οδήγησαν στην αντίθετη πλευρά του βουνού όπου και βρέθηκε. Και οι δύο, ο καθένας χωριστά, υπέδειξαν – όπως σημείωσε ο κ. Κατσίκας- το ίδιο σημείο όπου υποστηρίζουν πως πέταξαν το πτώμα. Έτσι άρχισαν οι έρευνες εντοπισμού του πτώματος χωρίς όμως αποτέλεσμα έως και χθες το βράδυ.

Κοινή λογική και ευρήματα

Ο κ. Κατσίκας υπογράμμισε, αρκετές φορές χθες, πως η Αστυνομία διατηρεί επιφυλάξεις εφ’ όσον ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα. «Η κοινή λογική όμως σε συνδυασμό με τα ευρήματα οδηγούν σε συμπέρασμα πως πρόκειται για δολοφονία. Υπάρχει και το δεδομένο της ομολογίας των συλληφθέντων» είπε ο κ. Κατσίκας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο τρίτος Βούλγαρος αναζητείται σε συνεργασία με την Ιντερπόλ στην Βουλγαρία και την Ιταλία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο 26χρονος έφυγε για το εξωτερικό από την περιοχή του Αλμυρού την επόμενη μέρα της δολοφονίας του Ιταλού πλασιέ. Στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκε η συσκευή του κινητού τηλεφώνου του Ιταλού με άλλη όμως κάρτα. Ακόμη από την έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε κατηγορηθεί στην Βουλγαρία για ληστεία. Στην Ελλάδα ζει μόνος του, καθώς η σύζυγός του διαμένει στην Βουλγαρία και βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα κατάσταση.

Ο γιος πούλησε το αυτοκίνητο

Μέσω των προξενικών αρχών, στην Νάπολη της Ιταλίας όπου διαμένει, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις της υπόθεσης, η οικογένεια του άτυχου Ιταλού. Τον Οκτώβριο, μετά την εξαφάνισή του, είχε έρθει στην Ελλάδα, στο Βόλο, ο γιος του θύματος, ο οποίος είχε καταθέσει στην Αστυνομία. Είχε ισχυριστεί ότι ο πατέρας του δεν είχε εχθρούς, ούτε λόγους για εξαφανιστεί. Σε εκείνον είχε παραδοθεί το αυτοκίνητου του θύματος και όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το πούλησε δύο μέρες μετά την παράδοση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το