Αθλητισμός

Σε ανοιχτή επικοινωνία στον Ολυμπιακό Β.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου είναι πολιτικό και η αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι συνάρτηση της βούλησης της ΕΠΟ και της Πολιτείας. Παρότι, από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ απαγορεύεται ρητά η Πολιτεία να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε έναν πολύ μεγάλο σκόπελο, που ήταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πλέον περιμένει από την ΕΠΟ να πάρει την απόφαση για την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, προεκλογικά είχε δηλώσει και πριν η ΕΕΑ εξετάσει τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ότι «εφόσον οι μετοχές ανήκουν σε ανθρώπους υπεράνω υποψίας χωρίς να έχουν σχέση με άτομα που ευθύνονται για πράξεις του παρελθόντος, οι ομάδες θα καταταχθούν σε επαγγελματική κατηγορία, ανάλογα με τα τελικά πορίσματα της ΕΕΑ και της ΕΠΟ».

Ο κ. Ιωαννίδης είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας την «καθαρή» μετοχική σύνθεση των δύο ΠΑΕ. Από τη στιγμή που ο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η υπόθεση έχει μεταφερθεί στην ΕΠΟ, η οποία και είναι η μόνη αρμόδια (ουσιαστικά) να αποκαταστήσει την ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο ότι θα παίξει σε επαγγελματική κατηγορία τη νέα χρονιά. Το θέμα, ωστόσο, είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και η ομάδα να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ, στην κατηγορία όπου ανήκε πριν την απόφαση της ΕΕΑ το περασμένο καλοκαίρι.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά και της Σούπερ Λιγκ, καθώς θα πρέπει και η Λίγκα να συναινέσει για την επιστροφή της βολιώτικης ΠΑΕ στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Εντούτοις, θεωρείται δύσκολο να βρεθεί φόρμουλα επιστροφής του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Σούπερ Λιγκ, όταν  σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ η εισήγησής της στη Λίγκα ήταν αρνητική, όσον αφορά την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Στην παρούσα φάση, παρότι τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τα μέλη του συνεταιρισμού να δεχθούν πίσω τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Όλα, ωστόσο, είναι ανοιχτά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου.

Η επιστροφή του Σοφοκλή Πιλάβιου από την Πολωνία θα σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις, καθώς θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να αποφασίσει για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου θα πρέπει να πιέσουν, έτσι ώστε σε πρώτο βαθμό να εξασφαλίσουν σίγουρα την Football League και στη συνέχεια να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις και με όσες ελπίδες υπάρχουν για την Σούπερ Λιγκ. Φυσικά στον Ολυμπιακό δεν συζητούν καν να αγωνιστεί η ομάδα στη Football League 2, όπως κάποια αθηναϊκά δημοσιεύματα αναφέρουν. Κι αυτό γιατί δεν θα μιλάμε τότε για αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά και βαριά τιμωρία η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται. Από τη στιγμή που η ΕΕΑ ενέκρινε το μετοχολόγιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Η μη έγκριση της μετοχική σύνθεσης της βολιώτικης ΠΑΕ από την Επιτροπή, πέρυσι τον Αύγουστο, στάθηκε αίτια να μην αγωνιστεί η ομάδα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Τουρνουά ακαδημιών

ποδοσφαίρου

στο Βόλο

O Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε συνεργασία με τον A.Ο. Πρωτέας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου για τις κατηγορίες τζούνιορ, προπαίδων, παιδικό και εφηβικό, στα γήπεδα του Πανθεσσαλικού Σταδίου και του Διμηνίου.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει το πρωί της προσεχούς Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου με τους αγώνες κατάταξης για τους νικητές κάθε κατηγορίας, καθώς και με τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων.

Μετέχουν ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα ευρίσκονται στον Βόλο την Κυριακή το βράδυ και θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου. Συγκεκριμένα στο τουρνουά θα λάβουν μέρος οι ομάδες: Ολυμπιακός Β., Α.Ο. Πρωτέας, Μακεδονικός, Αίας Λαμίας, Αίολος Αλιβερίου, Ακαδημία Πλίτση, Θησέας Αγριάς, Αριστοτέλειος Χαλκίδας, Γ.Σ. Αλμυρού, Άθλος Αλμυρού, Μικτή Δήμου Αλμυρού και Νίκη Μιχαήλ.

Στόχος του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να συνυπάρξουν φιλικά σε ένα τουρνουά με νικητή το ποδόσφαιρο, να αποκτήσουν εμπειρίες αγώνων και παράλληλα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Η συμμετοχή των ομάδων του Ολυμπιακού, είναι αφιερωμένη στο Νίκο Τσιλοπάνο, που πρόωρα και άδικα έφυγε από τη ζωή. Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αποφάσισε εξάλλου, να διοργανώσει στο προσεχές μέλλον τουρνουά ακαδημιών με την επωνυμία «Νίκος Τσιλοπάνος».

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:

Δευτέρα 25/6

Γηπ. Πανθεσσαλικό Α’: 09.00 Μακεδονικός-Αίας Λαμίας (εφηβικό), 10.15 Αίολος Αλιβερίου-Ολυμπιακός Β. 2 (παιδικό), 11.30 Ολυμπιακός Β.-Ακαδ. Πλίτση (εφηβικό), 17.00 Αίας Λαμίας-Μικτή Αλμυρού (εφηβικό), 18.15 Πρωτέας-Γ.Σ. Αλμυρού (παιδικό), 19.30 Ακαδ. Πλίτση-Μακεδονικός (εφηβικό).

Γηπ. Πανθεσσαλικό Β’: Πρωτέας-Θησέας (προπαιδικό), 10.15 Αριστοτέλειος-Ολυμπιακός Β. (προπαιδικό), 11.30 Ολυμπιακός Β. 1-Γ.Σ. Αλμυρού (παιδικό), 17.00 Νίκη Μιχαήλ-Θησέας (προπαιδικό), 18.15 Αριστοτέλειος-Άθλος Αλμυρού (προπαιδικό), 19.30 Νίκη Μιχαήλ-Ολυμπιακός Β. 2 (παιδικό).

Γηπ. Διμηνίου: 09.30 Ολυμπιακός Β.-Άθλος Αλμυρού (τζούνιορ), 10.30 Ακαδ. Πλίτση-Αίολος Αλιβερίου (τζούνιορ), 17.30 Πρωτέας-Ολυμπιακός Β. (τζούνιορ), 19.00 Ακαδ. Πλίτση-Θησέας (τζούνιορ).

Τρίτη 26/6

Γηπ. Πανθεσσαλικό Α’: 09.00 Πρωτέας-Νίκη Μιχαήλ (προπαιδικό), 10.15 Άθλος Αλμυρού-Ολυμπιακός Β. (προπαιδικό), 11.30 Πρωτέας-Ολυμπιακός Β. 1 (παιδικό), 17.00 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (παιδικό), 18.15 Μακεδονικός-Ολυμπιακός Β. (εφηβικό), 19.30 Ακαδ. Πλίτση-Μικτή Αλμυρού (εφηβικό).

Γηπ. Πανθεσσαλικό Β’: 09.00 Ολυμπιακός Β.-Αίας Λαμίας (εφηβικό), 10.15 Αίολος Αλιβερίου-Νίκη Μιχαήλ (παιδικό), 11.30 Μακεδονικός-Μικτή Αλμυρού (εφηβικό), 17.00 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (προπαιδικό), 18.15 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (προπαιδικό), 19.30 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (παιδικό).

Γηπ. Διμηνίου: 09.30 Πρωτέας-Άθλος Αλμυρού (τζούνιορ), 10.30 Θησέας-Αίολος Αλιβερίου (τζούνιορ), 18.00 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (τζούνιορ), 19.00 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (τζούνιορ).

Τετάρτη 27/6

Γηπ. Πανθεσσαλικό Α’: 09.00 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (τελικός τζούνιορ), 10.15 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (τελικός προπαιδικό), 11.30 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (τελικός παιδικό)

Γηπ. Πανθεσσαλικό Β’: 10.15 Αίας Λαμίας-Ακαδ. Πλίτση (εφηβικό), 11.30 Ολυμπιακός Β.-Μικτή Αλμυρού (εφηβικό).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το