Photo Gallery, Τοπικά

Ρωγμές στο λιμανάκι Καλών Νερών

 ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

Ρωγμές διαπιστώνονται στην υποδομή του μικρού λιμανιού στην έκταση των πρώην Ναυτικών Σχολών στα Καλά Νερά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτοψίας στην οποία διενήργησαν πρόσφατα συνεργεία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου. Οι ρωγμές στο λιμανάκι προκαλούνται εξαιτίας της έντονης θαλασσοταραχής, αλλά και των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στο σημείο. Την άμεση παρέμβαση της εταιρείας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», στην οποία ανήκει η υποδομή, ζητεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, η οποία υποστηρίζει ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος υποχώρησης του μικρού λιμανιού.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, οι οποίοι χρησιμοποιούν σαν αλιευτικό καταφύγιο το μικρό λιμάνι στην έκταση των πρώην Ναυτικών Σχολών στα Καλά Νερά, ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σχετικά με ρωγμές, οι οποίες παρατηρούνται στην υποδομή.

Από τη Δημοτική Αρχή δόθηκε αμέσως εντολή στα αρμόδια συνεργεία να σπεύσουν στο σημείο και να πραγματοποιήσουν αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι υφίσταται πρόβλημα στην υποδομή του μικρού λιμανιού.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο μικρό λιμάνι των Καλών Νερών διαπιστώθηκε ότι στην υποδομή του εκδηλώνονται ρωγμές.

Βάσει των αποτελεσμάτων της αυτοψίας που πραγματοποίησαν στο λιμανάκι συνεργεία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, προκύπτει ότι οι ρωγμές προκαλούνται από την έντονη θαλασσοταραχή και τους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή, με το πρόβλημα να οξύνεται στη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Όπως προκύπτει από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης και εκτέλεσης των απαιτούμενων παρεμβάσεων επιδιόρθωσης των ρωγμών, καθώς από τη Δημοτική Αρχή υποστηρίζεται ότι είναι ορατός ο κίνδυνος υποχώρησης του λιμανιού με την έντονη θαλασσοταραχή και την εκδήλωση ισχυρών ανέμων.

Ωστόσο, το μικρό λιμάνι, όπως και όλη η έκταση των πρώην Ναυτικών Σχολών στα Καλά Νερά, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, καθώς αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», η οποία φέρει την ευθύνη για τη συντήρηση γενικότερα της υποδομής.

Στο μεταξύ, από το Δήμο υποστηρίζεται αρμοδίως ότι η εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» έχει ενημερωθεί σχετικά με τις ρωγμές, οι οποίες παρατηρούνται στο μικρό λιμάνι και συνεχίζουν να εκδηλώνονται, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι η υποδομή χρησιμοποιείται σε καθημερινή σχεδόν βάση από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, ως αλιευτικό καταφύγιο.

Παράλληλα, η εταιρεία, όπως ο Δήμος υποστηρίζει, ενημερώθηκε αρμοδίως από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο υποχώρησης του μικρού λιμανιού λόγω των ρωγμών.

Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου ζητεί από την εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την επιδιόρθωση και τη συντήρηση του μικρού λιμανιού, το οποίο παραμένει εκτεθειμένο στην έντονη θαλασσοταραχή και τους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

«Σημειώνονται ρωγμές στο λιμανάκι των Καλών Νερών στις πρώην Ναυτικές Σχολές» επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής «με τον κίνδυνο υποχώρησης της υποδομής να είναι άμεσος. Οι ρωγμές οφείλονται στη θαλασσοταραχή και τους νοτιάδες. Η υποδομή ανήκει στην εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» που πρέπει να παρέμβει άμεσα. Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν έχουμε δικαίωμα παρέμβασης, καθώς η υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας» καταλήγει ο κ. Λεγαντής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το