Photo Gallery, Τοπικά

Τέσσερις υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη

 

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 6 Μαρτίου η ανάδειξή του
Με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 6 Μαρτίου η ανάδειξή του

 

Στις τέσσερις ανέρχονται οι υποψηφιότητες για τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς έληξε χθες στη μία το μεσημέρι η προθεσμία που είχε δοθεί από το Συμβούλιο Ιδρύματος για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μία καθηγήτρια από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ένας καθηγητής από Ανώτατη Σχολή της Γαλλίας, όλοι Έλληνες, είναι οι ίδιοι υποψήφιοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προ διμήνου περίπου για να διεκδικήσουν τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από την Επιτροπή Διενέργειας Εκλογών του Π.Θ. ανακοινώθηκε ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία την Τετάρτη 6 Μαρτίου από τις 9π.μ. έως τις 3μ.μ.

Το Συμβούλιο Ιδρύματος αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ελέγξει τα δικαιολογητικά και να προχωρήσει στην ανακήρυξη των υποψηφίων.

Όπως ανέφερε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχ. Ζουμπουλάκης «οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι οι ίδιοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και την πρώτη φορά. Τώρα το Συμβούλιο Διοίκησης θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να ανακηρύξει τους υποψήφιους, που θα είναι μέχρι τρεις. Οι εκλογές θα προκηρυχτούν για τις 6 Μαρτίου» προσέθεσε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Να αναφερθεί πως οι υποψήφιοι (αυτοί που τελικά θα ανακηρυχτούν) για τη θέση του πρύτανη θα πρέπει να είναι μέχρι και τρεις, που σημαίνει ότι ένας εκ των τεσσάρων υποψηφίων εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με το νόμο, οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη πρέπει να είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία.

Πιο αναλυτικά, οι υποψήφιοι που διεκδικούν τη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος με γνωστικό αντικείμενο την οικονομική ανάλυση του χώρου, ο κοσμήτορας και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μεσσήνης με ειδίκευση στη μαιευτική-γυναικολογία, ο καθηγητής σε Ανώτατη Σχολή Robert De Sorbon της Γαλλίας κ. Γιώργος Φουτσιτζής και η καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Θεοφανώ Παπαζήση.

Η θητεία του νέου πρύτανη θα είναι τετραετής. Η εκλογή του θα γίνει από τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως προαναφέρθηκε, η εκλογική διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και στη σχετική ανακοίνωση της τριμερούς Επιτροπής Διενέργειας Εκλογών Πρύτανη, την οποία απαρτίζουν οι καθηγητές κ.κ. Νικ. Αράβας, Γεώργιος Φθενάκης και Γ. Χατζηγεωργίου μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία με βάση την αριθμ. Φ.122.1/908/144145/Β2 (ΦΕΚ3048/τ.Α’ 16-11-2012) υπουργική απόφαση και θα διεξαχθεί την 6η Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, από ώρα 09.00 έως ώρα 15.00.

Περαιτέρω αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την εκλογική διαδικασία θα αναρτηθούν στην ειδική σελίδα του ιστοχώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η παρούσα απόφαση θα δημοσιευτεί στους ιστοχώρους του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και του προγράμματος «Διαύγεια». Επιπλέον, η παρούσα απόφαση θα κοινοποιηθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε όλους τους καθηγητές και τους λέκτορες του Πανεπιστημίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το