Τοπικά

«Ράγισαν οι πέτρες» στην κηδεία του άτυχου Γιάννη Σανίδα χθες στη Νέα Αγχίαλο

ΣΑΝΙΔΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία, άψογο συντονισμό και αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου ολοκληρώθηκε χθες πριν τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Βόλου η διαδικασία λήψης οκτώ οργάνων από τον άτυχο 22χρονο Γιάννη Σανίδα και η μεταφορά τους σε ειδικά κέντρα μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα και την Αυστρία.

Η κατανομή των μοσχευμάτων έγινε από το Συντονιστή Μεταμοσχευτικής Διαδικασίας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με βάση τις λίστες αναμονής μοσχευμάτων και μετά την τελική διασταύρωση ιστοσυμβατότητας, μεταξύ δότη και υποψήφιου λήπτη.

Λεπτομερής ενημέρωση για την πορεία των μεταμοσχεύσεων και στοιχεία κατανομής των οκτώ οργάνων που δώρισε με το θάνατό του ο 22χρονος Γιάννης Σανίδας θα γίνουν γνωστά από βδομάδα από τον ΕΟΜ, καθώς μέχρι χθες δεν είχε ανακοινωθεί η εξέλιξη όλων επιχειρήσεων που στήθηκαν με σημείο αναφοράς το Νοσοκομείο Βόλου.

Εκείνο που έγινε γνωστό από το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κων. Καραμπάτσα, είναι ότι συνολικά αφαιρέθηκαν οκτώ όργανα και συγκεκριμένα η καρδιά, το ήπαρ, οι κερατοειδείς, οι νεφροί και οι πνεύμονες, δίχως αυτό να σημαίνει ισάριθμο αριθμό ληπτών.

Εκτός από τους πνεύμονες που παραλήφθηκαν από επιστημονική ομάδα Αυστριακών γιατρών και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στις 04.00 από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου σε μεταμοσχευτικό κέντρο της Βιέννης, τα υπόλοιπα όργανα κατανεμήθηκαν σε μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας.

 

Πάνδημη η κηδεία

του Γιάννη στη Ν. Αγχίαλο

«Ράγισαν οι πέτρες» στην κηδεία του άτυχου Γιάννη Σανίδα χθες το μεσημέρι στη Νέα Αγχίαλο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αδελφή τού Γιάννη, που είχαν τη γενναιότητα να υλοποιήσουν την επιθυμία του 22χρονου και να μεταλαμπαδεύσουν σε συνανθρώπους μας, μέσα από τις μεταμοσχεύσεις των οργάνων του, την αγάπη, την προσφορά, την αισιοδοξία του για έναν καλύτερο κόσμο.

Κατάμεστος ο χώρος εντός και πέριξ του Ιερού Ναού από εκατοντάδες συγγενείς και φίλους του άτυχου Γιάννη που κατέληξε προχθές το πρωί από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ακολουθία έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ενώ παραβρέθηκαν η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας, γιατροί συνάδελφοι του συνταξιούχου γενικού γιατρού, πατέρα του αδικοχαμένου νεαρού και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Ν. Αγχιάλου.

Στον επικήδειο λόγο του, ο μητροπολίτης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην πράξη ζωής της δωρεάς οργάνων και στο μεγαλείο ψυχής των γονιών του άτυχου Γιάννη.

Θλίψη και οδύνη στην τοπική κοινωνία της Ν. Αγχιάλου που αποχαιρέτισε για πάντα το Γιάννη Σανίδα, με τη μνήμη του όμως να μένει ζωντανή και το παράδειγμα της προσφοράς του να φωτίζει πλέον όλη την Ελλάδα που υποκλίνεται σε μια μεγαλειώδη, σε μια γενναία πράξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το