Τοπικά

Η ΝΔ θα στηρίξει δικούς της υποψήφιους στη Μαγνησία

Σ13 Φ1 δισ

«Η ΝΔ θα υποστηρίξει στο Νομό δικούς της υποψήφιους» τόνισαν τόσο η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, όσο και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης κ. Γιώργος Κίτσιος στη χθεσινοβραδινή κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του κόμματος στο Βόλο. Μάλιστα ο κ. Κίτσιος πήγε ένα βήμα μπρος ξεκαθαρίζοντας ότι «η ΝΔ δεν θα υποστηρίξει τον Πάνο Σκοτινιώτη» θέλοντας να δώσει απάντηση σε σενάρια, σχόλια και ερωτήματα – όπως σημείωσε – που του θέτουν άνθρωποι του κόμματος.

Στις σύντομες ομιλίες τους τόσο η υφυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ έδωσαν το σύνθημα για ενωμένο κόμμα, που πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα της κοινωνίας και όπου μπορεί να παρεμβαίνει και να τα επιλύει. Ταυτόχρονα δόθηκε και η έναρξη του αγώνα για την επιλογή και στήριξη των υποψηφίων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Ο κ. Γιώργος Κίτσιος υπογράμμισε πως οι πόρτες του κόμματος είναι ανοικτές, δεν περισσεύει κανείς και είπε με έμφαση ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τα λάθη μας». Τόσο ο κ. Κίτσιος, όσο και η Υφυπουργός στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα των «διαρροών» – όπως είπαν – όσων συζητούνται σε κομματικές συγκεντρώσεις και ζήτησαν αυτό να σταματήσει γιατί μόνο κακό κάνει. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανέφερε ότι «η ΝΔ θα υποστηρίξει δικούς της υποψήφιους, οι οποίοι θα προκύψουν από τις συζητήσεις με την κοινωνία και τη βάση του κόμματος. Άλλωστε η βάση είναι αυτή που στηρίζει τη ΝΔ. Οι υποψήφιοι θα είναι ενωτικοί και θα μπορούν να διεκδικήσουν τους Δήμους όπου θα θέσουν υποψηφιότητα». «Η ΝΟΔΕ θα στηρίξει τους ικανότερους που θα αναδείξουν οι κοινωνίες» πρόσθεσε με έμφαση. Διευκρίνισε ότι «το κόμμα συζητά ήδη με πολλούς και κάποια στιγμή θα καταλήξει».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η σύντομη τοποθέτηση της υφυπουργού κ. Μακρή, η οποία είπε ότι «δεν είναι δυνατόν το πρώτο κόμμα να μη στηρίξει δικούς της υποψήφιους και να συρθεί πίσω από το άρμα του καθενός». Είπε ότι η προσέλευση στο κόμμα είναι μαζική και τούτο θυμίζει τις «παλιές, καλές εποχές» και πρόσθεσε ότι υπάρχει ενότητα, που πρέπει να διατηρηθεί και όλοι μαζί «σαν μία γροθιά» να παλέψουμε για τα προβλήματα της χώρας. Και εκείνη ανέφερε ότι υπάρχουν διαρροές πληροφοριών και συζητήσεων που γίνονται σε κομματικές συγκεντρώσεις και αυτό ζήτησε να σταματήσει. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να ακούει όσα συζητήθηκαν σε κομματική σύσκεψη, στο Νοσοκομείο, μόλις το επισκέφθηκε και πριν καν ακόμη ανοίξει η συζήτηση. Χαρακτήρισε τη χρονιά «αγωνιστική», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώρια για εσωτερικές τριβές και αντιπαραθέσεις.

Ο κ. Κίτσιος, σε δευτερολογία, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 15 του μήνα η Νομαρχιακή Επιτροπή θα καταλήξει στα ζητήματα προτεραιότητας που θα θέσει προς επίλυση. Στη συνέχεια θα συνεδριάσουν οι επιτροπές ανά τομέα για να εξειδικεύσουν τις ενέργειες, να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις και να προχωρήσουν στις πρωτοβουλίες επίλυσης. Σημείωσε πως η εκδήλωση κοπής πίτας έγινε με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής και αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά ώστε να κερδηθεί χρόνος και όλοι «να πιάσουν δουλειά», καθώς η χρονιά είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και εκλογική. «Έχουμε αρκετό έργο μπροστά μας. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της κοινωνίας και του κόμματος» τόνισε και ευχαρίστησε όλους για το μέχρι τώρα αγώνα στο κόμμα. Και ζήτησε να μη «βγαίνουν κουβέντες» έξω, ανεξέλεγκτα και ανεύθυνα γιατί «κάνουν μεγαλύτερο κακό στην παράταξη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το