Τοπικά

Περιπέτεια υγείας για 12χρονο από τη Σκόπελο

METH

Μια απίστευτη περιπέτεια υγείας βίωσαν χθες 12χρονος και η οικογένειά του από τη Σκόπελο, με την εξέλιξη της κατάστασης του μικρού Γιάννη να ανακουφίζει τελικά όσους μοιράστηκαν μαζί του ώρες αγωνίας και ταλαιπωρίας.

Ο 12χρονος, όπως έγινε γνωστό, είχε ταλαιπωρηθεί το τελευταίο διάστημα με ίωση, παρουσιάζοντας κυρίως πυρετό, συμπτώματα που αντιμετωπίστηκαν αρχικά ως μια απλή ίωση, αλλά επανήλθαν μετά πάροδο μιας εβδομάδας εντονότερα.

Προχθές το μεσημέρι, την ώρα του φαγητού, ο μικρός ένιωσε δυσφορία, είχε υψηλό πυρετό και άρχισε να εκδηλώνει σπασμούς, μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών του που τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Ο γιατρός του Κ.Υ. Σκοπέλου έκανε διάγνωση πιθανού περιστατικού εγκεφαλίτιδας κι έκρινε αναγκαία την άμεση διακομιδή του σε Νοσοκομείο.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, έγινε διακομιδή στις 7 προχθές το βράδυ με το τουριστικό σκάφος «Ευαγγελίστρια 2» και με συνοδεία γιατρού, ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στον Πλατανιά και στη συνέχεια με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου κι εν συνεχεία στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία» της Αθήνας με υποψία μηνιγγίτιδας.

Άμεσα ο 12χρονος τέθηκε σε τεχνητή καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και άλλες εξετάσεις, οι οποίες απέκλεισαν τη μηνιγγίτιδα. Τελικά ο μικρός, γύρω στις 6 μ.μ., μετά την παύση της καταστολής, άρχισε να αισθάνεται καλύτερα με τους γιατρούς να κάνουν λόγο τελικά για κάποιο μικρόβιο που προκάλεσε τη λοίμωξη και να υποβάλλεται στην κατάλληλη θεραπεία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το